Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyi lenne az ideális...

Mennyi lenne az ideális korkülönbség hosszú távon?

Figyelt kérdés
Nekem mondjuk a 2 év az alsó határ, és még úgy is nehéz, mert még a nagy is elég kicsi és sok figyelmet igényel. Szóval inkább 3 év. Akkor pl pont megszakítás nélkül lehetnék otthon. A 4 év is ideális lenne, de akkor ugyan abban az évben lenne ballagásuk gimiből és felsőből, plusz érettségi, záróvizsga, felvételik, stb, ez így túl sok lenne egy évre, sőt igazából fél évre. Tudom, mert köztem és a nővérem közt is pont ennyi van. A kapcsolatunk szempontjából nagyon ideális, de a szüleinknek nagyon sok stresszt okozott az az időszak. Meg persze nekünk is. Az 5 év ilyen szempontból jobb, talán még a kapcsolatuk is lehet jó, de a 6 év már nem túl sok? Unokatesómék között kb ennyi van, és nekik felnőtt korukra se lett még jó viszonyuk. Szerintetek?
2021. febr. 28. 09:18
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Ez a gyerekek habitusától függ. Ha nem csípik egymást, akkor korkülönbség semmit sem fog segíteni, teljesen mindegy. Van egy 5 évvel idősebb testvérem, gyűlöltük egymást midnig is, mai napig nem beszélünk. Van egy másfél évvel idősebb nővérem és egy 10 évvel fiatalabb húgom, mindkettővel kítűnő a kapcsolatom, imádjuk egymást.
2021. febr. 28. 14:57
 12/13 anonim ***** válasza:

2010-ben, 2014-ben és idén, 2021-ben fogok szülni.

Az első kettő viszonyából kiindulva jó lesz ez a 7 év korkülönbség.

2021. febr. 28. 16:52
 13/13 anonim ***** válasza:
Nálunk 1 év a legkisebb, 2 a legnagyobb különbség, 4 gyerkőc van. A mi családunkban ez így tökéletes, mi ebben hiszünk. De nektek kell éreznetek, hogy nektek hogy jó. 😊
2021. febr. 28. 23:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!