Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi ez a "semmi mást nem...

Mi ez a "semmi mást nem tettek le az asztalra" szöveg?

Figyelt kérdés

Már a sokadik szoptatással és szüléssel kapcsolatos kérdésnél látok ilyen megjegyzéseket, hogy akik büszkék arra, hogy természetesen szültek és szoptattak, azok biztosan olyan ősanyák, akiknek semmi más érdemük nincs az életben.

Nem értem ezt a rosszindulatot

2021. febr. 23. 18:13
1 2 3
 21/28 Derjaderja ***** válasza:
43%
Még annyi, hogy azokból az öntömjénezésekből az esetek többségében ordít az önbizalomhiány és az elismerés utáni vágy.
2021. febr. 23. 21:23
 22/28 anonim ***** válasza:
89%

Büszke vagyok arra, hogy hüvelyi úton szültem. De még büszkébb vagyok a testvéremre, aki császár után kiválóan ellátta az újszülöttjét és a 3 évesét. Emelem kalapom az összes nőre, aki a szülés bármilyen formáját megélte, mert a legkönnyebb szülés is az egyik legnagyobb kihívás az életben.

Büszke vagyok arra, hogy szoptattam. De sokkal inkább elismerésre méltó a kollégám, aki szoptatott és tápszerezett is, a barátnőm, aki kézzel fejte a picen a babájának az anyatejet, az unokatestvérem, akinek rosszul sikerült a császár és csak 3 nap után ébresztették fel, mégis sikerült szoptatnia.

Örüljünk egymás örömének. Lehessen büszke magára mindenki. Támogassuk egymást. Nem kell versengeni ahhoz, hogy jók és ügyesek legyünk.

2021. febr. 23. 23:05
 23/28 anonim ***** válasza:
68%
Nem tudom, én vagyok az egyetlen, aki nem misztifikálja túl ezt a dolgot. Bennem volt, valahogy ki kellett jönnie, táplálni valamilyen módon kellett vagy így, vagy úgy. A gyerekeimre ránézek és büszke vagyok, hogy a nagyobbik kitűnő tanuló, de akkor is rá, mert az ő érdeme. Majd ha felnőnek és boldogok lesznek, büszke leszek magamra.
2021. febr. 24. 06:51
 24/28 anonim ***** válasza:
76%
Én is büszke vagyok magamra, hogy gondok és több mint 2 napig tartó vajúdás után még volt erőm természetes úton, fájdalomcsillapítók nélkül megszülni a gyermekemet. DE! Úgy gondolom minden édesanya aki bármilyen úton is, de világra hozta a gyermekét, az büszke lehet magára. Sose érdekelt hogy ki milyen úton szült. Anyák vagyunk, ugyanazon megyünk keresztül. Segítenünk kéne a másikat, nem pedig lenézni.
2021. febr. 24. 10:53
 25/28 anonim ***** válasza:
69%
Nekem nem fordult be a babám, mert belegabalyodott a köldökzsinórba, kötött lett a bal oldala, ezért a szopás sem sikerült neki, ahogy én sem szülhettem természetesen. Csalódott voltam, mert egyetlen gyerek marad, szerettem volna megtapasztalni, de nem dőltem a kardomba tőle. Aztán kaptam egy-két megjegyzést, igazából gciskedést, hogy mennyire kitoltam vele, hogy ő nem született, hanem csak úgy kivették, meg hát micsoda dolog, hogy ha szülni nem is, de szoptatni sem akartam. A gyerekkori legjobb barátnőm tudta, hogy a szoptatás azért fájó pont nekem, mégis képes volt minden félmondatába beleszőni, hogy megint átázott a melltartóbetétje, mert aaaannyi teje van. Nem tudom, hogy miért érezte versenynek, nem tudom, hogy miért volt olyan alacsonyan az önbecsülése, hogy szüksége volt lenyomni engem, hogy ő többnek érezhesse magát. Vagyis na, akkor nem tudtam. Aztán kiderült, hogy a párja bántja és azt érezteti vele, hogy szar anya és elveszi az összes önbizalmát. Neki erre azért volt szüksége. Fel sem mérte, hogy valójában fájdalmat okoz. Csak akart valamit, amire büszke lehet, ami végre neki sikerült és mivel a párján nem tudott felülkerekedni, keresett valakit, akinél valamit jobban csinált, hogy végre lásson értéket magában. Egyszer ezt megbeszéltük, de egészen addig tartott a hatása, amíg újra nem éltek tartós mélypontot, mert kezdte volna újra velem. Nem vagyunk azóta barátok, leépítettem, erre nincs szükségem. Nekem nem az fáj igazán, hogy nem mentek ezek a dolgok, hanem az, hogy egy érzéketlen ember boxzsákja és céltáblája lettem emiatt. Szebb hely lenne a világ, ha ez nem így lenne...
2021. febr. 24. 13:57
 26/28 Derjaderja ***** válasza:
84%

Szomorú 😶

Én egyszer éreztem magam nagyon bután, amikor megszólított egy anyuka, akivel egyidősek, talán 15-18 hónaposak a gyerekeink, az övéké koraszülött volt, de gyönyörűen fejlődött, az én lassú mozgásfejlődésű lányomnál sokkal gyorsabban.

Megkérdezte, mit olvasunk, mert már nincs könyvötlete. Fellelkesültem, mert nagy könyvrajongó vagyok. Soroltam, hogy Boribon, Scolar böngészők, Babóca, Kerekítő ilyesmi.

Erre legyintett hogy ezeken ők már intellektuálisan túl vannak, a gyerek unja a túl egyszerű cselekményt. Ha kérdezi, hol a kisnyuszi, az ujjával mutatja, hogy a 3.oldalon.

Szerencse, hogy mondta ezt a végét, mert addigra nagyon rosszul éreztem magam, de ez akkora képtelenség volt, hogy mondtam mosolyogva, hogy nagyon okos fiú, és sajnos egyelőre most nincs ötletem.

2021. febr. 24. 14:54
 27/28 anonim ***** válasza:
86%
Én pl büszke vagyok rá, hogy 15 hónapig szoptattam a kisebbik fiam, és 6 hónapos koráig nem kapott mást. Tök egyszerű oka van: a nagyot csak három hónapig sikerült, akkor is az elejétől pótlással. A masodiknál sokkal jobban képben voltam, ezért sikerült. Erre én magam miatt büszke vagyok, de hogy más mit csinál, az egyáltalán nem az én dolgom.
2021. febr. 24. 20:27
 28/28 anonim ***** válasza:
84%

"Aki anyaként lajkolja azt, hogy a terhesség kiviselése és a gyerekgondozás nem igényel elismerést és nincs ok rá büszkének lenni, az szerintem önmagát köpi le, csak nem tudom, mért."

Manapság rengeteg nő már már kínosan ügyel rá, hogy elég "21. századi" elég férfiakkal egyenrangú legyen, aki letett valamit az asztalra. Ez jogos, csak sokszor átmegy túlkompenzálásba, ciki pl elérzékenyülve beszélni bármi "női dologról" mert nehogy már azt mondják én csak ennyit tudok, ennyit érek, inkább bekeményít, és felveszi a sablont amit a nőtársaknál lát.

Pl. Én a napokban szültem egy átlagnál nagyobb súlyú babát. Mikor vége lett a szülésznő kedvesen megsimogatta a karom, és azt mondta nagyon ügyes voltam, higgyem el minden nő egy hős aki gyereket szül. Nekem az ott akkor jól esett kedves volt, eszembe nem jutott volna kioktatni, hogy jajj most miért, ez annyira természetes, és amúgy én ezt meg azt elértem az életben. Itt gyk-n ilyet leírsz elevenen elégetnek.

Sajnos sokszor mi nők tudunk egymásba a legnagyobbat rúgni.

2021. febr. 25. 19:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!