Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy lehet az, hogy valakinek...

Hogy lehet az, hogy valakinek nem szerepel a céljai között a család és gyerek?

Figyelt kérdés

Vannak emberek, pl. alkotók, akik a munkásságuknak szentelik az életüket. Ebbe az életformába nem fér bele érthető módon a család, habár itt is jelentős számú ellenpéldát találunk. Egy ilyen embernél a szellemi örökség az, ami utána marad.

Egy hétköznapi ember viszont nem értem, hogy nem érezhet késztetést arra, hogy továbbadja azokat az értékeket, amikben hisz és amiket fontosnak tart? Esetleg nem is hisz semmiben? Ha más nem, azzal nem számol, hogy egyedül fog meghalni a magányban? Vagy rosszabb esetben egy háziállattal, akit szerintem kb. a gyereke helyett szeret?

Vannak, akik azzal indokolják a gyermektelenséget, hogy ők a karriert választják. Ők mire fognak emlékezni a halálos ágyon? Hogy milyen sok pénzt kerestek, és a szomszéd biztos irigy rájuk? Ez így egy minőségi életcél?

Én sok gyermektelennél látom ma azt, hogy kizárólag az "ÉN" számít nekik és a személyes boldogság, viszont eközben a legkevésbé sem boldogok - keserűek, rosszindulatúak, mintha irigyek lennének a családosokra, és közben megbánták volna a döntésüket, hogy egyedül maradtak (már ha erről van szó, nem pedig arról, hogy senki nem választotta őket). Tisztelet a kivátelnek, nyilván ilyen is akad bőven (pl. aki meddő).

2021. febr. 20. 14:29
1 2 3 4 5
 41/41 anonim ***** válasza:
100%

"Azt nem értem, hogy akinek nincs és/vagy nem akar gyereket, pláne ha utálja is őket meg akinek van, miért olvasgatja vajon ezt a témakört? :)

Én rendszeres olvasom az oktatás témakört, pedig nem gondolnám, hogy a jövőben tervezek felvételizni bárhova is, mégis érdekel a téma, ráadásul sokszor elhangzik olyan kérdés, amire mellékesen tudom a választ. Ebben a témakörben is már 2-3 éve olvasgattam, holott most várom az első gyermekemet, ugyanis itt is előfordul, hogy olyan kérdést tesznek fel, amire én tudom a választ még gyerek nélkül is. Gondot jelent ez?

2021. febr. 23. 09:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!