A 3 éves lányommal ma először akarunk bkv-ra szállni. Mire figyeljek?
Pisiljen előtte
Lehetőleg foglaljatok helyet, ablak mellett.
Ennyi
Mitől tartasz?
Sok inger, sok ember, ki tudja szót fogad-e...
Az Alleba kell menni, a villamostól azért sokat kell sétálni. Sok az autó, zebra...
Legyen nálad fertőtlenítő törlőkendő. Felszálláskor úgyis megfog ezt-azt. Amikor leültök, lefertőtleníted előtte a kapaszkodót, ablakkeretet, amit fogdoshat és a kezét is. Leszállás után megint kézfertőtlenítés.
A kezedben ne vigyél csomagot, inkább hátizsákkal menj. Ekkor egyik kezeddel tudsz kapaszkodni, másik kezeddel neki segíteni.
Sokat számít az, hogy előtte már látta-e a lányod, hogy szállnak fel-le az emberek a buszra/villamosra, hogy működik a tömegközlekedés. Pl. megálltatok-e egy buszmegállóban szemlélődni, úgy hogy nem utaztok.
Ne stresszeld túl magad, mert azt megérzi
Én utaztam a 1,5 évesemmel 35 hetes terhesen is
Szintén vidékiként.
Szerintem nem para
De nekem egyszerű volt, mert pelusos volt még.
Engem ez a része zavar jelenleg.
Hol fog, mikor fog pisilni-kakilni, kibírja-e.
1.
Az Alle előtt áll meg a villamos.
Amúgy ne parázz, az én lányom is ennyi idős, imádja a metrót, a villamost.
A pisi az egyik, amit már írtak.
Az én fiam kisebb volt, amikor buszoztunk, és a kelleténél hamarabb állítottam fel a megálló elôtt, még bôven ment a busz. Fékezésnél megijedt.
Vagy üljön minél tovább, vagy tudjon kapszkodni.
De 3 évesen már biztos fogja élvezni, ne aggódj 🙂
Kicsit olyan érzésem van, mintha minimum Csernobilba készülnétek. XD
Egy egyszerű buszról van szó, még nem is metró, ahol mondjuk para lehet a mozgólépcső. Legyen nálad víz, kaja, és élvezzétek, mert az első alkalmakat még lehet.
Az meg, hogy szót fogad-e... mert volna a lányom bármelyik járműn (pestiek vagyunk, három éves koráig sokat kipróbált már) is nem szót fogadni nekem. Sok az ember, eleshet... ilyen esetben nem fogadok el ellenkezést, ül a fenekén, amíg oda nem érünk. Nyilván te ismered milyen, de szerintem úgyis lefoglalja majd a rengeteg látnivaló. Azért vigyél magaddal valami kis (lehetőleg hangtalan, légyszi kíméld meg a többi utast...) játékot, amivel el tud lenni, ha mégis megunná.
Szerintem nem lesz semmi gond, tetszeni fog neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!