Nem bírok a 3 éves lányommal! Tudnátok segíteni, hogy hogyan fegyelmezhetném?
- hisztire ne reagálj, ha nagyon eldurvul mosd meg hideg vízzel
- ha erőszakoskodik, makacskodik, és utána követelőzni kezd > szépen elmondod neki, mi a szitu, és ha folytatja, akkor szrni rá, vagy elvinni a dologtól
- várni pedig tud, egyszerűen nem ugrasz neki azonnal, vagy ha kell neki, majd Ő megcsinálja
- a tesója meg dinka, amiért hagyja :D
- az okoskodást meg hlyre kell tenni, vagy max. rábólintasz, hogy jó, aztán folytatod a dolgod - persze megmondod, miért nem az ő szempontja szerint
Nálunk nagyon bejött, és soha nem gondoltam volna, hogy tényleg ez fog működni, de egyszerűen türelmesebb vagyok vele. Nem emelem fel a hangom, nem kiabálok, nem veszekedek, nem könyörgök, hanem elmagyarázom, hogy mit miért, és miért nem. Ha valamit nem fejez be, elveszem tőle, elviszem onnan, szóval megszüntetem a probléma forrását. Tesóknál mondjuk érdekesebb, mert őt ugye nem rakhatod be a szekrénybe... Nem büntetek, nincs sarokba állítás, hanem határozott vagyok vele. A háromig számolok különben baj lesz c. mondóka is bejött. Többnyire ésszel próbálok rá hatni, és szeretettel, megértéssel fordulok hozzá. Próbáltam kideríteni, hogy mi a hisztijei oka (többnyire az volt, hogy nem kapta meg a kellő figyelmet és törődést). Bevonom folyamatokba, feladatokat kap, küldetéseket, amikben ha segít, vagy megoldja, jutalom jár. Játszom vele, előre megbeszéljük, hogy meddig foglalkozunk együtt, de utána dolgom van, legyen okos kisfiú, mert azzal segít nekem, és lám, megérti.
Nem negatív retorzió van, hanem pozitív motiváció. (Ha itt ügyes leszel, kapsz ezt, elmegyünk ide-oda, segíthetsz ebben-abban)
Amiről leszokott így: kiabálás, ismételgetés, dobálózás, és úgy kompletten, a hisztik csírájában elfojtásra kerültek
Piszok nehéz amúgy, de összességében időben és energiában is megtérül.
Az en 3,5eves kislanyom is hasonlo, nem epp konnyu eset, mindamellett, h piszkosul okos.. Ha ugyes vagyok, en is igy probalom megoldani, ahogy 2-es irta. Turelemmel, szep szoval, mindent reszletesen elmagyarazva.. Nalunk is van kisteso, 2,5 eves, a kettojuk kozti huzavonat a legnehezebb igazsagosan, mindkettojuk korahoz merten megoldanom.
Nalam is van h elszakad a cerna, de a kiabalas (szoktam neha..:( ), es a buntetes sem szokott mukodni.
A tartalmas programok (nem kell nagy dolgokra gondolni), seta a szabadban, kiemelt figyelem szokta oldani a helyzetet a legjobban. Vagy ha o donthet bizonyos dolgokrol, pl h mit vegyen fel az oviba, vagy mi legyen a vacsi, mar ha tobb opcio van.. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!