Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Csak engem idegesít ez a...

Csak engem idegesít ez a cukor ellenes hadjárat?

Figyelt kérdés

Leszögezem, nem vagyok a cukorzabálás híve. Több cukros is van a családban, terhességi cukros voltam, valószínű cukorbeteg leszek.

De amit manapság művelnek néhányan, az már nekem őrület sok. Mintha a cukor arzén lenne. Tehát amikor már olyan kérdések mennek fórumokon, hogy “valaminek az összetevőjében van 3g hozzáadott cukor, akkor már ne adjam oda, ugye”? Ez nekem már sok.

És amúgy hogy élnek ezek a családok? Átmennek a nagyihoz, kétpofára zabálják most pl a farsangi fánkot lekvárral a 1,5 éves gyereknek meg ló van a kertjében, vagy mi?! Nekem ez olyan álságos.

En sem tomom az egy éves fiamat cukorral, ahol lehet kerülöm, de nem fogom a bolognaibol kihagyni azt az egy kanállal, ami kell bele, hogy finom legyen. Régen edesitot használtam, de ugye ő azt nem ehet. Marad a cukor. Vagy pl náthás volt ilyen gyogynovenyes cseppeket kellett vele itatni, azt direkt mondta a doki, hogy cukros teába tegyem, különben nem fogja meginni. (Ebből arra következtetek, hogy nincs a cukor az ördög eledeleként nyilvántartva). És valóban egy gyereknek, aki elmúlt egy éves napi 2 dl cukros teától ugyan mi baja lesz? Főleg ha nem is napi szinten kapja. Miért kell mindennel átesni a ló túloldalára? Szoptatás, hozzataplalas, minden áron hüvelyi szülés, most meg a cukor. Mintha mindenki meg lenne őrülve. És az az érdekes, hogy csak az interneten látom ezt, mert akiket ismerek anyukákat, semmiben sem ilyen szélsőségesek. Ti hogy vagytok ezzel/ezekkel a dolgokkal? Illetve szerintetek mi ez a hihetetlen szélsőséges hozzáállás ami manapság dívik?

2021. febr. 15. 20:18
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
93%

Nem idegesít, nem foglalkozom azzal hogy más mit csinál. Mindenkinek megvan a maga bolondériája, valszeg nekem is, ami meg másokat idegesít.

Én adok cukrot, ami édességet kap a gyerekem, az mind igazi, nem édesítőszeres. Olaszországban élünk, itt csak az édes italokat üldözik, de azt brutális módon. A közétkeztetésben csak víz van, nincs kakaó, tea, gyümölcslé, iskolába se lehet semmilyen löttyöt beküldeni, kisbabákat se teáztatnak, ez itt ismeretlen (kivéve a szélhajtó-görcsoldó teákat, kamillát, szóval a gyógyteák ha van oka adni, cukor nélkül!).

Az ovis bulikra se lehetett bevinni Fantát meg ilyesmiket!

A csokik, fagyik, sütik viszont mind valódiak, szentségtörésnek számít valami reformrecepttel tönkretenni ☺ Tényleg csak az eszi ezeket cukor meg mindenmentesen akinek muszáj (és ők se szívesen).

Egyébként nem egy rossz irány, csak a lónyálakat kiiktatni, egyetlen cukorbeteget ismerek, elég ritka, és sokkal karcsúbbak mint mi vagyunk (ha jól tudom az EU legsoványabbjai).

2021. febr. 15. 21:41
 22/43 anonim ***** válasza:
77%
Hisztéria. Szerintem szánalmas.
2021. febr. 15. 22:35
 23/43 anonim ***** válasza:
93%

Engem nem idegesít. Mosolygok rajta..

Gyerekkoromban a számba nyomtam a sűrített tejet, plusz kiskanállal ettem a porcukrot nagymamámnál :)

Eg ferdén nőtt fogamat húzták ki. A fogsorom egészséges, kivéve azt, ami kitört egy balesetben.

Nem vagyok cukorbeteg, nem vagyok kövér, nem vagyok inzulinrezisztens és pcos-s sem.

Nem szabad tiltani. Ellenkezőjét éri el a szülő vele. Anyukám óvónő, tudna mesélni... Sok biohívő szülő fogná a fejét, azt hiszem... Mikor egy-egy szülinapon az édességtől tiltott gyerekek mit művelnek a csoportban..

Én adok minden nap egy kis édességet a lányomnak. De mindig tartjuk a mértéket. Ki van öntve a gumicukor/zselécukor pl. Minden nap kaphat kettőt. Be is tartja, nem eszi meg az egész zacskóval egyszerre.

Valamint 16 óra után nincs édesség.

2021. febr. 15. 23:14
 24/43 anonim ***** válasza:
29%
Nehéz a kérdés. Az a baj, hogy a felnőtt lakosság fele is inzulinrezisztens lehet egyes becslések szerint. Ez a sok felesleges hozzáadott cukor eredménye is. Babatervezéskor sokaknâl derül ki IR, akár normális életvitel ellenére is. Ezek az anyukák védeni akarják a gyereket, hogy nehogy úgy járjon mint ők, mert a hajlam öröklődik. Nem mondom, hogy jól teszik, mert nem tudják egy életre eltiltani mindentől, de megértem a félelmüket. Amit nem értek, amikor valakinek a teljes család cukros, ő is terhességi cukros volt (tehát már jó eséllyel IR-es), de még büszke is rá, hogy cukorral főz meg ő aztán nem ad ilyen úri huncutságokra, ezért kiírja ide is önigazolásként, ahelyett, hogy tenne azért, hogy ne legyen cukros.
2021. febr. 15. 23:33
 25/43 anonim ***** válasza:
71%

Én is így indultam neki, hogy amíg lehet, addig én nem adok neki cukrosat.

2,5 éves koráig tudtam tartani. Akkor az 'önkormányzat Mikulása' hozott neki egy csomagot, amiben persze csak édesség volt. Akkor már várta a Mikulást, készültünk rá, rajzolt is neki. Hogyan mondhattam volna, amikor úgy örült, hogy 'igen, ez az ajándék; de ezt csak megnéztük, mert mi nem eszünk ilyet'?! Akkor megtudta, hogy mi is a csoki, és szereti is. Kérni is szokta, én pedig alkalmanként adok is. Nálunk ez azt jelenti, hogy a még mindig meglévő csokimikulásból kap egy pár falatnyi törést, és ezt Ő is teljesen jól elfogadja. Tudja, hogy ebből sokat nem szabad, és nem is követel többet, ha elfogy.

Ismerek olyat, aki elvitte a gyereket, hogy lássa a Mikulást (mert akkor milyen jó szülő, hogy egy élményt ad a gyerekének), átvette tőle az ajándékot, hazáig cipelte nagy boldogan; otthon meg eltették, mert ezt nem lehet... Milyen ez már?!

Én inkább igyekszem megtanítani neki a mértéket. Egyszer úgyis eljön majd az idő, hogy már nem leszek állandóan mellette, és neki kell majd ezt (is) szabályozni; abban pedig nem hiszek, hogy a tiltással jó alapokat lehet lefektetni, inkább csak még édesebb lesz a tiltott gyümölcs...

2021. febr. 16. 01:25
 26/43 anonim ***** válasza:
86%

Már rég nem a cukor a mumus, hanem a glutén..

Nálunk is vannak ilyenek cukorra, laktózra, tejre, és a saját marhaságuk alapján meg is magyarázzák: “mióta gluténmentesen/laktózmentesen/bion/cukormentesen étkezünk, a gyerekem kiegyensúlyozottabb”

Mindenből minimum teljes kiörlésű, laktózmentes, gluténmentes, cukormentes..

Amit még bírok, ha az elhízással jönnek nekem(50kg vagyok, gyerek is erősen vékony), illetve azzal, hogy a gyereket a legkisebb cukor is pörgeti, mert ők megfigyelték, véletlen se kapjon egy tejszeletet..

De persze a gyógyszermentes, orrátmosó, sósvizes gyógynövényes homeopaták a legrosszabbak.

És ezek az emberek ott dolgoznak gyermeknevelési intézményekben, bölcsiben, oviban, suliban, védőnők, életvezetési tanácsadók, sőt van egy darab homeopata gyógynövényes doki is és soha semmit sem állnak meg szó nélkül..

Meg vannak, akik diétáznak hogy fogyjanak, utánajártak pár dolognak a neten és azt hiszik egy kisgyereknek is pont olyan étrend kell, mint egy felnőtt zsírt veszteni akarónak..

A végére megjegyezném, hogy a cukor pörget egy rohadt nagy kamu! Millió hiteles külföldi tanulmány van, kérésre linkelek! Ja és a gyerek bármilyen problémáját nem a bélbaktériumok okozzák, kivéve ha az hasmenés! (ez is mostanában terjed!)

2021. febr. 16. 06:24
 27/43 A kérdező kommentje:
24 nincs IR-em és szerintem a kérdés egyértelmű. Semmilyen onigazolas nincs benne. Továbbra is a túlzásokról van szo. Leírtam világosan, hogy en is odafigyelek a cukorfogyasztásunkra. Szoval azon kívül, hogy okoskodsz, mivel is nem értesz egyet? Te is leírtad, hogy túlzásokba nem érdemes esni. En is ezt írtam le. De gondolom most szép napod lett, hogy megpróbált sértegetni.
2021. febr. 16. 12:14
 28/43 A kérdező kommentje:
26. Igen. Tényleg mindennel túlzásba lehet esni. Ezért is írtam egyéb példákat is a fő kérdés mellett.
2021. febr. 16. 12:19
 29/43 anonim ***** válasza:
76%
26os: linkelj kérlek!
2021. febr. 16. 12:20
 30/43 anonim ***** válasza:
100%

"amikor direkt a szulinapi torta mindenáron cukormentes legyen"

Ja, cukor nincs benne, helyette tele mű édesítővel. Valóban egészségesebb, mint a hagyományos cukor... :))

Természetesen más, ha valahol diabéteszes van, de legtöbb esetben túlzás.

2021. febr. 16. 14:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!