Egy nőnek mekkora kockázatot jelent ha csak 35 évesen vállal gyereket?
Egyelőre nincs hova vállalnunk, kellene még pár év mire saját lakásunk lesz. Addigra a párom viszont 35 körül lesz, én pedig 38 leszek.
Egészségügyi szempontból, illetve a születendő gyermek egészségének szempontjából mekkora kockázatot jelent ennyi évesen szülni?
Kockázat, hogy mekkora van fogalmam nincs, én 25 évesen szültem, szerintem pont abban a korban, ami az orvosok szerint is ideális.
36 leszek nyáron, eszembe nem jutna már ebben a korban gyereket vállalni.
De tudom, most az a divat, hogy akár 50 évesen hozzák világra az elsőt.
Viszont ez mindenkinek a magánügye.
Kérdésedre válaszolva, azt tudom, hogy bizonyos korban sokkal nagyobb a Down-szindróma kockázata, de ugye nem törvényszerű.
Persze nem öreg egy nő 35 évesen, de első babához lehet nem túl ideális kor.
Csak azt vedd figyelembe Kérdező, arra semmi garancia nincs, (semmilyen életkorban) hogy rögtön teherbe esik. Az is lehet ti évekig próbálkoztok.
A többi hsz.-nak csak annyit mondanék, hogy ha szerintük rendben van minél később szülni, akkor mit kell sírni mikor hülyegyerek jön a világra?
Volt egy szomszédom, 38 éves volt mikor az elsővel teherbe esett. Sokan mondták nekik, vigyázzanak, gondolják át, mert szülni nem pont ekkor szokás. Mit tesz a világ, sikerült Down-szindrómás gyereket szülnie. 3 évvel később megint terhes lett, na az a gyerek se lett százas, hiperaktivitás miatt az ovi sem tudta kezelni.Ja, az első gyerekét meg eltemette miután a 17-et betöltötte a fiú. Hát sok értelme volt szülnie.
Ezt csak azért írtam le, mert nem hülyeség az, hogy mindennek megvan a maga ideje.
Régen nem tolták ki ennyire a nők, nem is jött a világra ennyi beteg gyerek.
Ez teljesen egyén függő. Vannak már genetikai vizsgálarok, amivel lehet szűrni a rendelleneségeket. Valakinek teljesen mindegy, hogy 20 évesen vagy 40 évesen szül akkor is beteg lesz a babája vagy komplikációk lépnek fel.
Tehát tőletek függ, a genetikai adottságoktól. Azt meg nektek kell feltérképezni.
"kellene még pár év mire saját lakásunk lesz"
Ezt a mondatot nem tudom hova tenni. Mi is albérletben élünk, meg még ezer másik ismerősöm, akinek gyereke van. Csak azért biztosan nem tolnám ki 30 felett évekkel a gyerekvállalást, mert nincs saját lakásom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!