Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért kell egy életképtelen...

Miért kell egy életképtelen koraszülöttet életben tartani?

Figyelt kérdés

Előre leszögezem, hogy nem akarok vitát szítani, és mindenki normális hangnembe írjon.

Most láttam egy interjút egy anyával, akinek a gyereke az született, 1 kg ot se érte el születésekor, agyvérzést kapott akkor és később is.

Eltelt jó pár év. A gyerek nem tud járni, nem tud beszélni, az egyik szemére vak. Tulajdonképpen csak van mint egy darab fa.

Amikor az egyik orvos közölte hogy maradandó károsodása lesz a gyereknek, akkor a nő megsértődve közölte hogy ő több orvosi véleményt nem hajlandó meghallgatni.

És folyamatosan azt mondogatja a gyereknek hogy nagyon ügyes, nagyon ügyesen jár (nem tud járni) hogyy milyen ügyesen beszél (ezt sem tud a gyerek)

Ennek a nőnek élete végéig pelenkázni, etetni kell a gyereket, ergo egy csepp élete nem lesz már a nőnek sem, de a gyereknek sem hiszem hogy jó így. Ez nem élet.

Anya egyedül ráadásul. Valószínűleg ez igy is fog maradni.

Holott ha akkor nem küzdenek napokat egy életképtelen 1kg alatti gyerekért, akkor most lehetne neki akár 2 egészséges gyereke is és valószínűleg párt is künnyebb lenne találnia.

Mielőtt nekem estek, hogy szívtelen szörnyeteg vagyok, és biztos nincs gyerekem, de majd ha lesz megtudom...

Egy másik interjúban egy idős nő, a 2 gyerekével, mindkettő tolószékben, beszélni nem tudnak, és anyu pelenkázza őket. Az idősebb lassan 40 éves.

A nő tönkre van menve teljesen.

Mégegy interjú ahol anya a 40 éves down szindrómás gyerekét istápolja, nyilatkozta hogy régen a természetre bízták a hosolnó fogyatékossággal született gyerekeket. Őt is teljesen tönkretette ez az élet.

Mégegy dolog amit nem értek...sokszor hallom beteg gyerek szüleitől hogy milyen nagyszerű dolog ez, és mégjobban szeret mint egy egészséges bla bla bla.

Tehhesség alatt nem mindenki azt kívánja hogy egészséges legyen a gyereke?

Akkor miért kell álszentnek lenni?

Ti mit gondoltok?

2021. febr. 14. 11:53
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
42%

Attól, hogy kis súllyal születik nem biztos, hogy maradandó baja lesz, ezért küzdenek érte.

Az én gyerekem átlagosan, könnyen, problémamentesen született, mégis “tartós beteg/súlyosan fogyatékos” kategóriába esik, okos, szép, szuper gyerek.

Van neki is nyilván rossz tulajdonsága, de sok tipikus ember “rosszabb” nála, nem hiszem hogy értéktelenebb az élete, mint a normál iqs Lakatos Józsié.

Szerintem amit felvetettél borzalmasan önző és ostoba gondolat!

Van a youtubeon egy downos férfi aki bírósàgon érvvel, hogy legyen több olyan ember, mint ő. Ő is értékes!

Aki nem tudja ellátni magát azt hagyjuk meghalni? Szuper, most nyírtad ki Stephen

Hawkingot!

Nem tudom mi bajod van, de minden ember, minden történés hatással van mások életére! Lehet, hogy az anyját így mentette meg valamitől, vagy mások ha találkoznak vele jobban megbecsülik az egészségüket vagy pont, hogy nőnek egy nagyot empátia téren!

Szerintem ha megszületett, vagy akár csak megfogant, hatással volt màsok életére, új helyzetbe hozza, hogy mások tanulhassanak, fejlődhessenek a tapasztalat által:) Így vannak hatással az evolúcióra, növelik az agyunk fontos részeit

2021. febr. 14. 15:09
 12/28 A kérdező kommentje:

Én a 3assal egyetértek.

A természetben sem maradnak életben akik nem elég erősek, fejlettek. Az hogy az ember szeret belekontárkodni mindenbe az kicsit sem normális szerintem.

Nem véletlen van ez így.

Egyébként ha nem tennék inkubátorba, lélegeztetőre csendben vége lenne, nem szenvedne az egész család egy életen át.

De nézzük máshonnan.

Ha egy felnőtt ember szenved balesetet pl és agyhalott lesz, ott is levetetheti a család a gépekről, felajálhatják a szerveit stb.

Szerintem ez sem jobb vagy rosszabb mintha az újszülöttet hagynák elmenni vagy igen?

2021. febr. 14. 20:10
 13/28 anonim ***** válasza:
73%

Kérdező majd a saját gyereked halálát nézd végig ilyen marha nagy közönnyel, és ha megtetted akkor gyere vissza észt osztani, meg okoskodni.

Olyannkönyű más faxával verni a csalánt, meg elvárásokat támsztani érzelmileg már amúgy is kikészült szülőkkel szemben, puaztán azért mert te elméletben olyan kva jól tudod hogy működik a világ.

2021. febr. 14. 20:17
 14/28 A kérdező kommentje:

13

Itt mindenki normális stílusban írt.

Egyébként direkt írtam hogy hagyjuk ezt a majd megtudod dolgot.

Millio magzatot is elvetetnek. Egészségeset is.

2021. febr. 14. 20:34
 15/28 anonim ***** válasza:
51%

Én is normálisan írtam. Bocs, hogy nehéz máshogy tudtodra adnom, hogy más farkával vered a csalánt, és de ezt akkor tudod ha benne vagy, magyarázni nagyon könnyű.

Ha szerinted egy magzat akinek még nincs saját tudata és fájdalmat sem érez pont olyan mint egy csecsemő akkor veled nincs miről beszélnem. Mondom ezt úgy, hogy átestem vetélésen, 8.5 hetes volt, megsirattam, fájt, de nem említeném egy lapon a kisfiammal akit a napokban fogok megszülni. Akinek van már neve, akitnek érzem jó rég a mozgását, akinek az orra szája formáját már pontosan láttam egy 4d uh-n. Erre jösz te, hogy mit számítana ha elveszteném,mert anno a 8 HETES magtatom is elveszett és mégis ittvagyok??

Most ha azt is közlöm veled, hogy igencsak csekély az érzelmi intelligencád gondolom azt is zokon veszed ugye?

2021. febr. 14. 20:41
 16/28 A kérdező kommentje:
Oké. Mi van azzal akit lejapcsolnak a géprő? Szülő a gyerekét, gyerek a szülőjét, a testvérét, nagyszülőjét?
2021. febr. 14. 21:11
 17/28 anonim ***** válasza:
48%
Mi lenne? Hidd el ott sem tudja mindenki kimondani az áment rá, pont a fenti okokból, mert egy élő ember aki már az élete része. Felettük sem tudnék egy 1 percig sem itèlkezni, nem csak a csecsemőket diszkriminálom pozitívan, ha erre gondolsz.
2021. febr. 14. 21:24
 18/28 anonim ***** válasza:
35%

Sosem lesz ebben egyetértés.

Én radikálisabb vagyok, úgy gondolom, az indokolt (tehát nem kérésre végzett) császárral születetteket sem biztos, hogy kellene. Régen "ott maradtak" volna. Lehet, nem véletlenül. Ha magamból indulok ki, hagyhattak volna. Megmentettek, azon pedig már egy pillanat erejéig sem gondolkoztak el, hogy milyen minőségű lesz az életem, illetve én magam. Pedig egy-két kisebb krónikus nyavalyát leszámítva mondhatni egészséges vagyok, és még éppen nem minősülök értelmi fogyatékosnak sem. De ez baromi kevés... Szóval én a magam részéről még azok esetén sem innék előre a medve bőrére, akik aztán szépen megerősödtek, összeszedték magukat. Ez csak a felszín. A mélyben alattomos problémák lappanghatnak, amik nem feltétlenül (kis)gyerekkorban éreztetik hatásukat, hanem majd csak később.

2021. febr. 14. 21:27
 19/28 anonim ***** válasza:
76%
Kedves Kérdező! Ha perforált vakbél-gyulladásod lesz, akkor abba se kontárkodjanak bele... A természet tegye a dolgát!
2021. febr. 14. 21:59
 20/28 anonim ***** válasza:
61%

#19 +1

Pont ez jutott nekem is eszembe, hogy akik ennyire istenítik a természet minden döntését, remélhetőleg bevonulnak egy barlangba élni, és egy pillanatig sem használják ki a 21.század adta orvosi lehetőségeket. Meg úgy eleve semmit. Csak tudnàm minek élünk egy fejlődő világban, ha bocsánatot kell kérnünk azért ha élünk úgymond a lehetőségekkel.

2021. febr. 14. 22:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!