Egy koraszülött gyerek mikor éri utol a társait?
Gyerek függő és függ attól is, hogy hanyadik hetre milyen állapotban született.
Nekem 10 hónapja a 32. Hetre születtek az ikerfiaim. A múlt honapban befejezték a koraszülött utogobdozasukat, mindenben utolértek a kortarsaikat. Már nem szükséges korrigálni a korukat sem. Sokkal több dolgot tudnak, mint amit a batyjuk tudott ennyi idősen.
Az egyikük valószínűleg szemüveges lesz, ez a koraszulottseg miatt van, tehát ha úgy vesszük ez egész életében következmény lesz. Viszont millió nem koraszülött szemüveges van.
Van olyan koraszülött, aki semmilyen hátrányba se kerül.
És van olyan időre született, akit évekig kell fejleszteni, hogy megközelíthesse az átlagot (lányom).
Azaz általánosságban semmit nem lehet mondani. Max. annyit, hogy 3 éves korig szoktak korrigálni.
Az én kislányom 31. hétre született - 6hónapos korára utolérte az időre született kortársakat súlyban/magasságban.
Talán valamivel később állt fel és kezdett járni - de sok ismerős abszolút időre született gyerekénél is fordult elő hasonló késői felállás...
Látványos dolgok ovira legkésőbb elmúlnak..
De van egy óvodapedagógus barátnőm, aki alternatív magánoviban dolgozik.
Egytől egyig látják ki volt koraszülött (35. Hét előtt)
Sőt hihetetlen, de egy idő után ő a császárosokat is megmondta...
/ ez nekem is képtelenségnek tűnik/
Neki saját tapasztalata is van 29+6-ra született a lánya
De nyilván kell a nem nagylétszámú csoport.. plusz, egészen másképp játszanak velük.
Mintha mindig Kerekítő, Ringató vagy ilyesmik lennének..
Saját maguk termesztik a teához a növényeket..
Ilyesmi..
Bocsi
Szóval az idegi érettségük más
Ez lehet időre születettnék is..
Ahogy az egyéb mozgásbeli elmaradás is.. deáltalában a kora babáknál jellemző
Hm... En max olyannal tudom elkepzelni aki mondjuk augusztusban szuletett de rendes ido szerint mondjuk november lett volna és alapbol plusz egy évet járna oviba..
Igazából sztem, bar en laikus vagyok az a fejetlenség meglenne anelkul is, hogy koraszülött volt. Csak ugye meg kell indokolni és azert " jobban hangzik" h koraszülött volt, mint h csak siman még fejletlen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!