Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek a kislányommal és...

Mit tegyek a kislányommal és az unokatesójával?

Figyelt kérdés

Kislányom 3,5 éves, van egy unokatesója, aki kisgimnazista, 12 éves. Szomszéd településen laknak, havonta találkozunk velük. Nem túl közeli, de szeretetteljes kapcsolatban vagyunk a családdal. Ami problémás számomra, hogy a kislányom teljesen odavan a nagy unokatesójáért, csodálattal tekint rá, teljes izgalomban van, mikor megyünk hozzájuk, már retteg előre, hogy hamar haza kell majd jönnünk. Míg ott vagyunk a szemét le sem veszi róla, mellé ül, hívja játszani, teljes figyelme rajta van, és epekedve várja, hogy foglalkozzon vele, közben látom, hogy nagyon izgul. Nade a nagy unokatesónak ez egyre terhesebb. A szülők megbeszélték vele, hogy egy kicsit foglalkozzon a kislányunkkal, de amint soknak érzi jelezze az anyukának, és majd közbelép, terel. Én azt látom, hogy a nagylánynak 1 perc is sok, utálja az egész helyzetet, menekülne belőle, kötelességből letudja a fél órát nehezen, akkor kéri diszkréten, hogy mentsék meg. Attól tartok, hogy a velünk való találkozástól is frászt kap. Általában 2-3 órát töltünk ott. A hazaindulás nagyon nehéz. Előre szólok, időben, de bármit próbálok, előre megbeszéljük, mindig balhé van belőle, itthon is folytatódik a feszült hangulat. Mostanában pedig ilyen helyzetekben (pl. ha helyreigazítjuk szelíden) elvonul a szobájába, majd hamar szól, hogy menjek, mert bepisilt.

A szívem szakad meg, mikor látom, hogy a lányom mennyire szeretne kapcsolódni a számára csodálatos, példaértékű nagy unokatesóval, és kudarcok érik. Egyébként nehezen megy neki a barátkozás, félénk természet. Viszont látom a kamasz unokahúgom vívódásait is. A szülőkkel beszéltem erről, Ők nem látják nagy problémának, szerintük a mi lányunknak ne szóljunk semmit erről.

Mi a helyes ilyenkor, hogyan tudunk mi szülők segíteni ebben a helyzetben? Normális ez a viselkedés ebben a korban?

Még egy kérdésem lenne. Lányom mostanában nagyon szeretné, hogy megdicsérjék, észre vegyek. Babát, játékot visz a kezében az utcára, boltba, játszótérre stb., és ha nem veszik észre csalódott lesz, de nagyon. Legutóbb direkt azért vette le a sapkáját, hogy a nénik vegyék észre a hajfonatát...de nem tették szóvá, ezért nagyon szomorú, csalódott lett. Mit tudok ilyenkor tenni? Valójában miért csinálja ezt? Figyelmet szeretne?

Látok gyermekeket, akik a környezetükre fittyet hányva vidáman játszanak, a lányom pedig feltérképez, szemmel tart mindent, és mindenkit, apróságokon fennakad.

2021. febr. 9. 12:11
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
94%

8-aS ugye tudod, hogy a világ nem úgy működik, hogy ha nem tetszik valami akkor mindenki változzon meg az én kedvemért? Főleg egy városban nem állnak le minden kisgyerekkel jopofaskodni a nénik.

Egy kiskamasz lány meg kiskamaszos dolgokkal foglalkozik, és nem az épp kinőtt gyerekkorát akarja ujraelni. Harminc évesen már lehet, de akkor majd megteszi ezt a saját gyerekével :)

2021. febr. 9. 13:29
 12/28 anonim ***** válasza:
90%
Byebye van már annak, mernék fogadni arra, hogy szerencsétlen kiscsaj már hányik a gyerektől ha meglátja, mert az anyja a kicsi cselédjének szánná. Szerencsétlen azt még tűrje őket 2-3 órán át. Én mindig azt hittem ezekben a helyzetekben, hogy soha nem lesz vége, volt hogy a fejem is összefájdult a kölyöktől. #6.
2021. febr. 9. 13:29
 13/28 anonim ***** válasza:
0%
10.:Nem értek a lovakhoz.
2021. febr. 9. 13:41
 14/28 anonim ***** válasza:
0%
11.:Te is az említett példa vagy.
2021. febr. 9. 13:42
 15/28 anonim ***** válasza:
41%

13!

Azt azért csak tudod, melyik a feje és melyik a farka? Na, te a farkánál állsz.

A mondás értelme pedig, mert nyilván nem tudod, az, hogy szembe akarsz menni mindenkivel a saját hulyesegedert annak ellenére, hogy mindenki tudja, nincs igazad.

2021. febr. 9. 13:46
 16/28 anonim ***** válasza:
100%

#8-as: Bocs, de nem fogok minden szembe jövő gyereket dicsérgetni azért, hogy a kis lelkecskéje meg ne bántódjon.

Én is abban a korban nőttem fel, amit említesz, de utáltam, mikor pl anyámmal sétáltunk haza a boltból, és minden második nyanya megállt előttünk, hogy cukiskodjon, meg ment a buksisimi, meg hogy "milyen az ovi/suli". A hideg kirázott tőlük, mert egyiket se ismertem.

2021. febr. 9. 13:52
 17/28 anonim ***** válasza:
0%
15.:Nem,ez csak szimplán annyit jelent,hogy nem ért valami fontos dologhoz az ember.
2021. febr. 9. 13:53
 18/28 anonim ***** válasza:
0%
16.:Te más voltál,ennyi.
2021. febr. 9. 13:55
 19/28 anonim ***** válasza:
100%

17!

Legyen igazad, hiszen ez esetben halovány rózsaszín fogalmad nincs a témáról, nettó huyleseget beszélsz. 🙋‍♀️

2021. febr. 9. 13:57
 20/28 anonim ***** válasza:
82%
Kérdező szégyelld el magad! Mégis kinek szülted azt a gyereket, magadnak vagy másnak? Attól hogy Te gyereket akartál, ezt miért másnak kell megszenvedni? Mert igenis szenvedés annak a kiskamasznak. Addig neveld meg a gyerekedet amíg még lehet, mert ha nem egy elkényeztetett kis h..lye p..csa lesz belőle ha felnő.
2021. febr. 9. 14:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!