Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tudnátok azonosulni a 4gyereke...

Tudnátok azonosulni a 4gyerekes, jurtás anyuka életszemléletével?

Figyelt kérdés
Azokhoz szól a kérdés, akik hallgattak tőle interjút, hogyan élnek.

#gyerek #jurta #eletforma
2021. febr. 7. 14:15
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
96%
Az adóbefizetés előnyeit te is élvezed. Hogy döntjük akkor el, hogy ki mire jogosult, kinek mi "jár"? Azt kell segíteni, akinek szüksége van rá, nem azt akinek nincs.
2021. febr. 7. 20:05
 32/39 anonim ***** válasza:
40%

Az rendben, hogy közösség vagyunk, és a segítség is rendben van, amíg olyan helyzetekről van szó, amibe az ember önhibáján kívül kerül. Az, hogy valaki 4 gyereket vállal egy jurtába, fel nem készülve az élet negatív eseményeire, az nem önhibáján kívüli dolog.

Mert ha nekem megy, ha én nem vállaltam több gyereket, mint amennyit egyedül is el tudnék tartani gond esetén, akkor más miért nem tudott körültekintő lenni?

Nekem is sok évbe, sok munkába, sok áldozatba került megteremteni a megfelelő körülményeket és senki nem segített. De többek között ugye azért is került ez ennyi erőfeszítésbe, mert a bruttó fizum felét befizetem, hogy olyanokat támogassak, akiknek ez derogál.

Nekem az égvilágon semmi bajom nincs vele, ha az adófizető pénzemből támogatnak fogyatékosokat, betegeket. De az zavar, ha olyanokat kell támogatni, akik a sült galambra várnak.

2021. febr. 7. 20:13
 33/39 anonim ***** válasza:
18%

"Az adóbefizetés előnyeit te is élvezed. Hogy döntjük akkor el, hogy ki mire jogosult, kinek mi "jár"? Azt kell segíteni, akinek szüksége van rá, nem azt akinek nincs."

De én fizetek is adót, ezzel a nővel ellentétben. Segítsd te a sajat pénzeden, ne másokén. Aki hülye, az hülye. Az is marad örökre. Kiköltözik a természet lágy ölébe, mit hitt? Hogy a megélhetés a fán terem? Nem az én dolgom más hibáját kijavítani. Ha nekem lesznek gondjaim, más se segítsen, nem mások dolga az én bajomat, gondomat megoldani. Maximum a csalad, aki segíthet.

2021. febr. 7. 20:36
 34/39 anonim ***** válasza:
17%

Miért lennénk felelősek egymásért?

De ha így van, akkor holnaptól nem megyek be dolgozni, ti meg fizessétek a villany- és vízszámlát, mert hát felelósek vagyunk egymásért. Holnapután meg bemondom az unalmast, nem nevelem tovább a gyerekeimet, majd neveljétek ti, mert hát felelősek vagyunk egymásért.

Ha én hoztam egy rossz döntést, az csak és kizárólag az én felelősségem, nem másoknak kell ezt megfizetni.

2021. febr. 7. 21:04
 35/39 anonim ***** válasza:
97%

Azért eléggé elmentünk empátia nélküli irányba. A kérdés az volt, azonosulni az életszemléletével. (Erre válaszoltam is, egyébként nemmel.) Hogy érdemel-e segítséget? Meghalt fiatalon a férje! Hányan állnánk meg a lábunkon mosolyogva? Ennyi erővel bárkit bármi ér, ne segítsünk, mert ez benne volt a pakliban.

Számoljunk csak el a saját életszemléletünkkel is ezügyben. Mert lehet, ha nekünk lenne valami bajunk, ebből a jurtából pont hogy segítséget kapnánk.

2021. febr. 7. 21:18
 36/39 anonim ***** válasza:
28%
34, más ha cigánykodsz és megint más ha bajba kerülsz.
2021. febr. 7. 21:20
 37/39 anonim ***** válasza:
97%
35 egyet értek. Nyilván segítsünk egymáson amikor és amennyire ez lehetséges. Nyilván senki nem fog helyette évekig 4 gyereket eltartani de ha egy alapítvány felkarolja, munkát és lakást szerez neki, az teljesen rendben van. Nyilván ez nem lehet az állam feladata, de jóérzésű embereké, akik meg is tehetik igen. Mint múltkor volt egy riport egy hajléktalan bácsiról akinek valaki felajánlott egy lakókocsit más meg megengedte hogy a telkén lakjon. A bácsi nyírja a füvet, rendezi a telket és cserébe áramot, vizet kap. Szomszédos telkek fűnyirásáért meg pénzt amiből kaját vesz. Mutattak a bácsit. Nekem elképesztően puritán, ahogy el, neki a kánaán a pesti aluljáróhoz képest. Ő is hibázott. Nyilván. Különben nem került volna oda. De mégis. Szerintem mindenki megérdemel egy második esélyt. Ha palotát is kapna ez a no, azt is fenn kene tartania. Muszaj megtalálnia a helyét. En nem sajnálok tőle egy kis kezdő lökést. Senkinek se lenne jó, ha a gyerekeit elvennek ő meg alkesz hajléktalanná válna. Akkor is a mi adónkból tartanak el a gyerekeit, akik valószínű elkallodnanak a rendszerben.
2021. febr. 7. 21:25
 38/39 anonim ***** válasza:
84%
Kezdem azt érezni, hogy én egy teljesen más kétrészes interjút láttam, mint itt többen, mert abban egyáltalán semmi olyanról nem volt szó, ahogy itt megpróbálják többen interpretálni ezt. Sem nehézség, sem önsajnáltatás, sem marketingcél, de amiket itt belelátnak egyesek, komolyan nem irigylem a szemüveget, amin keresztül nézik a világot...
2021. febr. 7. 21:47
 39/39 anonim ***** válasza:
63%
Nem tudok es idegesit a no. Sztem elcsorosodott, tehetetlen es ugy adja elo h ez jo nekik h igy elnek.
2021. febr. 26. 22:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!