Tudnátok azonosulni a 4gyerekes, jurtás anyuka életszemléletével?

Én nem igazán értem ezeknek a szerepleseknek mi az üzenete. Mit akar vele mondani?
Szvsz a piliscsabai önkormányzatra nézve hatalmas szégyennek találom, hogy 4 árván maradt kisgyereknek nem tudnak biztosítani egy jelképes összegű önkormányzati lakást. Kinek ha nem nekik?
Nem egyenes nekem ez az egész hablaty kommunikáció.
A szülés és szoptatás tema is eszméletlen mód túl van tolva. Volt benne részem rendesen 3 gyerekkel, de teljesen természetesen vettem és nem misztifikaltam túl. Igen kaptam kanult, és oxit, de csodás, pozitív kórházi szuleseim voltak.
Én nem erőltetnem a szereplést, azaz energia és idő kell a gyerekekre és a család fenntartasara. Szerintem.

Én nem tudok azonosulni vele, mert teljesen más típusú ember vagyok. Nem mentem volna jurtába lakni, nem vállaltam volna 4 gyereket és eleve én attól is bizonytalannak érezném a talajt a lábam alatt, ha nem lenne állandó munkám, fix jövedelmem.
De én meg máshogy járhatok rosszul, ha a sors úgy dönt, tehát nem lehet mondani, hogy a saját döntéseinek köszönheti a helyzetét. Férjével tervezte, ideiglenesen tervezte, máshogy képzelte. Alakult valahogy, Ő pedig alkalmazkodott valahogy.

De kérdező, miért az önkormányzatnak kellene lakást biztosítania a családnak? És miért pont ennek a családnak, másik 100 rosszul járt, szegény családnak miért nem?
És ha már itt tartunk, ennyi erővel nekem miért nem biztosít lakhatást az önkormányzat ingyen, azért, mert felelősségteljesen vállaltam gyereket és annyit, hogy tudtam, ha egyedül maradok, akkor sem fogunk így élni?
Ne értsd félre, van bennem empátia és sajnálom ezeket a gyerekeket, de azt gondolom, nem lehet folyton mások kontójára azokat pátyolgatni, akik ennyire felelőtlenül vállalnak gyereket. Mert azzal csak újratermeljük az egész helyzetet, más is ezt látja majd, más sem fog gondolkodni, aki tudatosan építi az életét, azt meg csak hergelik vele, hogy mások elszúrt döntései ért vonják az adóját.

"De ha nézed a saját mikroközösséged, ha nem vagy teljesen empátia nélküli, akkor te is segítesz a szomszéd néninek ha szüksége van rá, vagy ha kigyullad a szemben lévő ház azért szólsz a tűzoltóknak. "
Szólni a tűzoltóknak, segíteni a szomszéd néninek nem ugyanaz, mint az adófizetők pénzéből otthont biztosítani egy családnak.
Ha valaki kiköltözik a természetbe, ne csodálkozzon, ha nem jön be. Oldja meg maga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!