Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tudnátok azonosulni a 4gyereke...

Tudnátok azonosulni a 4gyerekes, jurtás anyuka életszemléletével?

Figyelt kérdés
Azokhoz szól a kérdés, akik hallgattak tőle interjút, hogyan élnek.

#gyerek #jurta #eletforma
2021. febr. 7. 14:15
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
28%

"tudok vele azonosulni, ebbe az anyagias világba több ilyen ember kéne, és akkor az emberek nem hergelnék bele egymást egyre mélyebben ebbe a felesleges fogyasztásba. sokkal inkább ez mint a flancolás és a félmilliós babakocsisok világa."

Miért? Ha valaki megteheti, hogy félmilliós babakocsit vesz, akkor miért ne vehetné meg? Attól, mert homokba (vagy jurtába🤭) dugjuk a fejünket, még ugyanúgy megveheti bárki a félmillás babakocsit, ha van rá pénze. Nem kell mindenkinek egyenlőnek lenni.

2021. febr. 7. 15:23
 12/39 anonim ***** válasza:
88%
Persze, hogy rendes házba költözne. Ezeket a nomád dolgokat nem úgy találtak ki, hogy egyetlen no legyen 4 gyerekkel. Ezek úgy voltak anno, hogy egy egész falu összes nője volt a gyerekekre és a női munkákra és úgy osztottak el a feladatokat a férfiak meg csináltak a saját dolgaikat. Mivel nem ilyen a társadalmunk hacsak nem szedsz magad köre egy full falunyi embert, akkor széllel szemben hugyozol. Ami nehéz. Egyedül meg lehetetlen.
2021. febr. 7. 15:27
 13/39 anonim ***** válasza:
66%
Nem, nem tudok vele azonosulni. Minden egybe van, a gyerekeknek nincs egy komplett terük, ahova elvonulhatnának, egyedül lehetnének, tanulhatnának. Most még kicsik, max duzzognak, de kiskamasz és kamaszkorban még rosszabb lesz, mert akkor meg hatványozottan van szüksége az embernek az egyedüllétre. Senkit nem tudnak elhívni így, mert minden egybe van. WC-n se lehetnek egyedül, apropó nincs is WC, se normális fürdő. Ami már gáz.
2021. febr. 7. 15:27
 14/39 anonim ***** válasza:
80%
vegye nyugodtan, de azt azért megengeded, hogy inkább a jurtás nővel azonosuljak, mint a másik véglettel? biztos másnak tök jó, hogy remeg a flancolástól, de hozzám nem az az életstílus áll közel, én minimalistább, természetbarátabb vagyok, nem szeretem a pazarlást. nem feltétlen élnék jurtában, de egy faházban egy óriási telken, minimalistán simán.
2021. febr. 7. 15:28
 15/39 A kérdező kommentje:

Pont a nagyszülőkkel sem akartak együtt lakni, ezért mentek mihamarabb jurtaba. Ezt nyilatkozta.

Én ennek az egész média felhajtásnak a célját nem értem. Ha gyujtesnek lenne hirdetve nekik, szerintem világosabb lenne az egész. Vagy, Ti hogx ertelmezitek? Nekem káosz zagyvasag jött le.

2021. febr. 7. 15:32
 16/39 anonim ***** válasza:
70%
Annak a nőnek el kellene mennie dolgozni. Nem panaszkodni.
2021. febr. 7. 15:34
 17/39 anonim ***** válasza:
64%
Azért csinálja a médiafelhajtást, hogy instaszereplőként bevételhez jusson.
2021. febr. 7. 15:40
 18/39 anonim ***** válasza:
43%

Nekem a youtube dobta fel, a médiát nem követem. Megnéztem először a 2., majd az 1. részt is, szerintem elég hiteles és tudok vele azonosulni, bár az én vágyam egy vályog parasztház, mert nem bírom a nyári melegeket. A gyerekeket semmiképpen nem sajnálom, mert még senkitől nem hallottam olyat, hogy gyerekkorában szenvedésként élte volna meg a természetközeliséget, inkább mindenki könnyes szemekkel emlékezik vissza ezekre és vágyakozik felnőttként is városból vidékre.

Persze nyilván ez értékrend függő is és az érzelmi intelligencia is játszik, hogy ki mennyire érez felelősséget a környezetéért vagy mennyire csak az önmaga kényelme/jóléte a döntő mindenek felett. Mindenesetre engem kissé meglep az előítéletesség, hogy milyen messzemenő következtetéseket és indulatokat szül egy videó, amiben a lakhely egy pillanatnyi állapota látszik, pedig nyilván mindenkinek van olyan pillanat a lakásában, amire még ő is azt mondaná, hogy nem ura a helyzetnek az, aki itt lakik. :D

2021. febr. 7. 15:42
 19/39 anonim ***** válasza:
80%

"még senkitől nem hallottam olyat, hogy gyerekkorában szenvedésként élte volna meg a természetközeliséget"

Itt nem önmagában a természetközeliség a probléma, hanem minden más.

Én speciel könnyes szemmel emlékszem vissza rá, milyen volt, hogy nem jutott még egy fél külön szoba sem és telente reggel látszott a leheletem, olyan hideg volt, a barátokat meg szégyelltem áthívni a házunkba, ahogy kinézett.

Na, kb. ugyanez van ebben a jurtában is.

2021. febr. 7. 16:23
 20/39 anonim ***** válasza:
80%
A példáját nem követném, de hatalmas lelkiereje lehet annak a nőnek, minden elismerésem. Sokat összeroppannának, ha ott maradnának egyedül ennyi gyerekkel. Én ezt csodálom benne, hogy nem adta fel.
2021. febr. 7. 16:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!