Tudnátok azonosulni a 4gyerekes, jurtás anyuka életszemléletével?

"tudok vele azonosulni, ebbe az anyagias világba több ilyen ember kéne, és akkor az emberek nem hergelnék bele egymást egyre mélyebben ebbe a felesleges fogyasztásba. sokkal inkább ez mint a flancolás és a félmilliós babakocsisok világa."
Miért? Ha valaki megteheti, hogy félmilliós babakocsit vesz, akkor miért ne vehetné meg? Attól, mert homokba (vagy jurtába🤭) dugjuk a fejünket, még ugyanúgy megveheti bárki a félmillás babakocsit, ha van rá pénze. Nem kell mindenkinek egyenlőnek lenni.

Pont a nagyszülőkkel sem akartak együtt lakni, ezért mentek mihamarabb jurtaba. Ezt nyilatkozta.
Én ennek az egész média felhajtásnak a célját nem értem. Ha gyujtesnek lenne hirdetve nekik, szerintem világosabb lenne az egész. Vagy, Ti hogx ertelmezitek? Nekem káosz zagyvasag jött le.

Nekem a youtube dobta fel, a médiát nem követem. Megnéztem először a 2., majd az 1. részt is, szerintem elég hiteles és tudok vele azonosulni, bár az én vágyam egy vályog parasztház, mert nem bírom a nyári melegeket. A gyerekeket semmiképpen nem sajnálom, mert még senkitől nem hallottam olyat, hogy gyerekkorában szenvedésként élte volna meg a természetközeliséget, inkább mindenki könnyes szemekkel emlékezik vissza ezekre és vágyakozik felnőttként is városból vidékre.
Persze nyilván ez értékrend függő is és az érzelmi intelligencia is játszik, hogy ki mennyire érez felelősséget a környezetéért vagy mennyire csak az önmaga kényelme/jóléte a döntő mindenek felett. Mindenesetre engem kissé meglep az előítéletesség, hogy milyen messzemenő következtetéseket és indulatokat szül egy videó, amiben a lakhely egy pillanatnyi állapota látszik, pedig nyilván mindenkinek van olyan pillanat a lakásában, amire még ő is azt mondaná, hogy nem ura a helyzetnek az, aki itt lakik. :D

"még senkitől nem hallottam olyat, hogy gyerekkorában szenvedésként élte volna meg a természetközeliséget"
Itt nem önmagában a természetközeliség a probléma, hanem minden más.
Én speciel könnyes szemmel emlékszem vissza rá, milyen volt, hogy nem jutott még egy fél külön szoba sem és telente reggel látszott a leheletem, olyan hideg volt, a barátokat meg szégyelltem áthívni a házunkba, ahogy kinézett.
Na, kb. ugyanez van ebben a jurtában is.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!