Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Honnan tudtatok, hogy keszen...

Honnan tudtatok, hogy keszen alltok a gyerekvallalasra?

Figyelt kérdés

Az anyagiaktol most vonatkoztassunk el.

Mikor fiatal voltam, mindig is ket gyereket szerettem volna, mert nekem is volt egy testverem. Utana par evig fiatal felnottkent nem is gondoltam ra, kifejezetten taszitott a gondolat, hogy gyerekem legyen, aztan mar nem voltam kifejezetten gyerekellenes, de nem izgatott egyaltalan az anyava valas. Lassan masfel eve egyutt vagyok a mostani parommal. Mar a kapcsolat elejen beszeltunk rola, hogy o szeretne gyereket. Igazabol annyira megfogott az egesz egesz lenye, hogy mondtam, hogy vegul is miert ne. Valahogy o hozta ki belolem ezt az egeszet, hogy elkezdjek azon gondolkodni, hogy legyen tenyleg gyerekem.

Meg nincs gyerekunk, 2-3 ev mulva szeretnenk, ha lehet mar utazgatni es vegigjartam azt a par helyet, ahova gyerekkel nem lehetne menni.

Igazabol, neha, ket-harom hetente eszembe jut, hogy jo lenne babazni, de csak eg, par gondolat erejeig. A parom nagyon jo apa lenne, ha most esnek teherbe, csakis azert tartanam meg, mert tudom, hogy nagyon szeretne babat. Termeszetesen nem eroltet semmit, tudja, hogy vannak meg terveim stb. Csak neha eszembe jut, hogy ha ilyen volt a felfogasom es ritkan gondolok csak az anyasagra, vajon ez valtozni fog-e? Vagy az evek alatt, ha osszekoltozunk, egyutt vagyunk es "kozeleg" a datum, lesz eljegyzes/eskuvo, az majd kihozza belolem a tobbi erzest?

Parom szerint nagyon jo anya lennek, szerinte nagyon gondoskodo tipus vagyok.

Az baj, ha valaki nem aldozza fel magat teljesen a csaladjaert? Igazsag szerint van kisgyerek parom batyjaeknal, az ottani picikbol kiindulva azt se tudom elkepzelni, hogy evekig otthon legyek. Azt meg plane nem, hogy tobb gyerekem legyen...

24/L

2021. jan. 25. 19:41
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Masfel ev utan dehogy vallalnek gyereket, de ezt le is irtam... Egyebkent akik kritizaltak, hogy mennyi ideje vagyunk egyutt: ti mennyi ido utan vallaltatok gyereket?
2021. jan. 26. 06:22
 12/19 anonim ***** válasza:
34%
Másfél éves kapcsolatban a többségünk azt hiszi még, hogy megfogta az isten lábát. Ezért vagy vicces.
2021. jan. 26. 07:10
 13/19 anonim ***** válasza:
77%
A kérdező világosan leírta, hogy 2-3 év múlva jöhet szóba a gyerek, mit kell itt pattogni a másfél éves kapcsolatán? Ki tudja addigra együtt lesznek e még, vagy ugyanígy fogja e gondolni... értelmezzük már a szöveget!
2021. jan. 26. 12:28
 14/19 anonim ***** válasza:
24%

A parom nagyon jo apa lenne, ha most esnek teherbe, csakis azert tartanam meg, mert tudom, hogy nagyon szeretne babat.

Értelmezzél te szöveget!

Egy másfél éves kapcsolatba normálisék véletlen se esnek teherbe, akkor se ha másfél év után úgy látják, hej de jó apa lenne a pasijuk 🤷🏼‍♀️

2021. jan. 26. 12:49
 15/19 anonim ***** válasza:
56%
Kedves 7-es. Nevetséges, hogy felnőtt ember létedre nem tudsz szöveget értelmezni. Sem a kérdező, sem egyik válaszoló sem írta, hogy másfél év ismeretség után vállalna gyereket.
2021. jan. 26. 13:19
 16/19 anonim ***** válasza:
70%
A parom nagyon jo apa lenne, ha most esnek teherbe, csakis azert tartanam meg, mert tudom, hogy nagyon szeretne babat.
2021. jan. 26. 13:36
 17/19 anonim ***** válasza:
54%

16 ez számomra annyit jelent, ha véletlen teherbe esne nem menne abortuszra. Máskülönben leírta, hogy pár évig még nem tervezi, hogy gyereke legyen. Azt meg hadd döntse el mindenki, hogy egy becsúszott gyereket megtart e vagy nem.

Egyébként pedig idősebb felnott korban 30+ bizony sokan vállalnak gyereket 1,5 év után. Vagy kevesebb. Van amikor már nem az a lényeg, hogy vajon együtt leszünk e holtomiglan, hanem, hogy legyen egy gyerek, aztán majd ha nem jön össze a kapcsolat felnevelik külön elő szulokent. Nem olyan nagy kaland. X év házasság után született gyerekkel is ugyanannyian vannak végül egyedül.

2021. jan. 26. 13:42
 18/19 anonim ***** válasza:
33%

“16 ez számomra annyit jelent, ha véletlen teherbe esne nem menne abortuszra.”

Ha nem menne abortuszra, az nem azt jelenti, hogy gyereket vállal?!

Te nem tudsz itt szöveget értelmezni.

2021. jan. 26. 13:45
 19/19 anonim ***** válasza:
36%
19 nem egészen. Maradjunk annyiban, hogy nem mindegy hogy a gyereket vállal részt egy tudatos elhatározás vagy a körülmény szüli. Világosan leírta a kérdező, hogy évek múlva szeretne. Erre nekiestek a 1,5 éves kapcsolatának egy félmondat miatt, ahol leírja, kvázi hogy nem rohanna abortuszra. De abszolút nem ez volt a lényege a kérdésnek. Kicsit sem. Egy kiragadott részletek lovagolsz. Teljesen feleslegesen.
2021. jan. 26. 13:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!