Honnan tudtatok, hogy keszen alltok a gyerekvallalasra?
Az anyagiaktol most vonatkoztassunk el.
Mikor fiatal voltam, mindig is ket gyereket szerettem volna, mert nekem is volt egy testverem. Utana par evig fiatal felnottkent nem is gondoltam ra, kifejezetten taszitott a gondolat, hogy gyerekem legyen, aztan mar nem voltam kifejezetten gyerekellenes, de nem izgatott egyaltalan az anyava valas. Lassan masfel eve egyutt vagyok a mostani parommal. Mar a kapcsolat elejen beszeltunk rola, hogy o szeretne gyereket. Igazabol annyira megfogott az egesz egesz lenye, hogy mondtam, hogy vegul is miert ne. Valahogy o hozta ki belolem ezt az egeszet, hogy elkezdjek azon gondolkodni, hogy legyen tenyleg gyerekem.
Meg nincs gyerekunk, 2-3 ev mulva szeretnenk, ha lehet mar utazgatni es vegigjartam azt a par helyet, ahova gyerekkel nem lehetne menni.
Igazabol, neha, ket-harom hetente eszembe jut, hogy jo lenne babazni, de csak eg, par gondolat erejeig. A parom nagyon jo apa lenne, ha most esnek teherbe, csakis azert tartanam meg, mert tudom, hogy nagyon szeretne babat. Termeszetesen nem eroltet semmit, tudja, hogy vannak meg terveim stb. Csak neha eszembe jut, hogy ha ilyen volt a felfogasom es ritkan gondolok csak az anyasagra, vajon ez valtozni fog-e? Vagy az evek alatt, ha osszekoltozunk, egyutt vagyunk es "kozeleg" a datum, lesz eljegyzes/eskuvo, az majd kihozza belolem a tobbi erzest?
Parom szerint nagyon jo anya lennek, szerinte nagyon gondoskodo tipus vagyok.
Az baj, ha valaki nem aldozza fel magat teljesen a csaladjaert? Igazsag szerint van kisgyerek parom batyjaeknal, az ottani picikbol kiindulva azt se tudom elkepzelni, hogy evekig otthon legyek. Azt meg plane nem, hogy tobb gyerekem legyen...
24/L
Onnan tudtam, hogy megjött a vágy a gyerek iránt és már le tudok mondani dolgokról az ő javára, nem az a legfontosabb, hogy még én éljem ki magam. De én már 29 éves vagyok és férjnél vagyok.
29 hkm
Én is 24 vagyok, most várom az első csemeténket. 7 éve ismerjük egymást, másfél éve vagyunk házasok, nekem egy teljes év sem telt el a házasságunkból, hogy akarjak gyerkőcöt. Egyszerűen (ahogyan te is leírtad), azt éreztem, vele minden jó és nagyon jó apa lenne. Aztán amikor azt éreztem, hogy nem elég kettőnből, akkor kezdett el feljönni bennem a vágy, hogy anya akarok lenni. Nyilván csak akkor kezdtünk bele a babaprojektbe, amikor azt mind a ketten jónak láttuk.
Nem szabad elképzelni, hogy pl. :otthon ülsz évekig, mert különben sem kell, hogy nálad így legyen, meg egyébként ezek az elképzelések nem jók semmire, csak hogy gátakat szabjanak.
Csak élvezd ezt, ahogy most vagytok és ha eljön az ideje, úgyis erezni fogod.
Van akinek előbb kell dönteni a gyerek mellett és csak utána kezdi érezni. De azt is tudni fogod, mikor kell döntened.
Nem akarok lehangoló lenni, de ilyenkor még nem tudhatod, hogy a párod milyen apa lenne, csak sejtheted. Amíg nincs babátok, gyereketek, csak tapogatoztok a homályba. Szóval erre építeni kicsit naívnak gondolom, de nem bántásnak szánom.
Az otthon ülést nem úgy kell elképzelni, hogy be vagy zàrva a 4 fal közé 2 évig, aztán jó napot. Nyilván nem leszel olyan független, de idővel tök sok helyre lehet menni gyerekkel is.
Bocsi, hogy nem a fő kérdésre válaszoltam, nálunk váratlanul jött a kislányunk, bevállaltuk, ennek 2 éve, örülök, hogy így lett.
Koszonom a valaszokat!
#4: Igen, sajnos vagy nem, de ez tenyleg csak akkor derul ki, ha ott vagyunk. Emelett ugy erzem, hogy tenyleg nagyon odaado, kedveskedo, figyelmes a parom. Nagyon kozvetlen, szeret olelgetni stb. Valahogy latom rajta, hogy jo apa lenne. :D Csak aztan nehogy pofara essek
Igen, ismerosok is eljarnak mindenfele, de mar inkabb nyilvan arra, ami a gyereknek is tetszik.
Én csak azt tudom, hogy nem állok készen a gyerekvállalásra! Igen ez groteszkül hangzik...
Nem volt előttem jó anya példa. Sőt a családunkban csak rossz anyák voltak. Rossz anya volt a dédimamám, rossz anya volt a nagymamám (de legalább nagyinak kiváló!) és anyám... ő is katasztrófa! Úgy tönkre tette a lelkem... Én nem akartam gyereket! Meg akartam szakítani ezt az ördögi kört.
Amiért mégis itt vagyok, hogy a párom viszont a gyerekben látja az életünk kiteljesedését. És nagyon jó apa is lesz (már most több kisgyerekes anyuka foglalta imába a nevét, mert annyira ért hozzájuk). Én pedig nagyon szeretem őt. Azzal vígasztalom a gyerekem, hogy nagyon fogja az apai ág szeretni és kényeztetni. És csodás apukája lesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!