Szülés utáni depressziót más is így érezte ?
2 hete született meg a kislányom.
Semmi szeretet nem érzek iránta, egésznap sírok, nem birok enni nem birok aludni.
Boldognak kellene lennem és semmi.
Nincs kedvem semmihez pl. főzni, takarítani vagy emberekkel beszélni.
Már öngyilkos késztetéseim vannak, én ezt nem így nem birom tovább.
Férjem hisztinek fogja fel, de én nagyon rosszul érzem magam.
Ez NEM hiszti!
Szégyen, nem szégyen mikor megszületett a lányom és rám tették, olyan idegennek éreztem az egészet. Erre rájött még hogy éjjel-nappal csak ordított az első naptól kezdve, akkor volt csak csendben mikor aludt. Próbáltam szoptatni, simogatni, ringatni de sehogy sem tudtam megnyugtatni. A szoptatás sem ment mert mellen is csak visított, elfordult. Szeretetet egyáltalán nem éreztem iránta, csalódott voltam. Egy csőd tömeg voltam az első hetekben.
Butaság de haragudtam rá, úgy éreztem tönkretette az életünket. A férjemmel is csak vitáztunk, én rendkívül ingerlékeny voltam, amit nem könnyített meg ő sem. Ki voltunk mindketten az állandó ordítástól. Alig ettem, ittam, gyenge voltam, fáradt.
Nem értettem hogy lehet ennyire elégedetlen egy baba mikor mi mindent megteszünk érte. Sokat bőgtem a fürdőben bezárkózva. Hajnalban óránként kelt, nappal meg állandóan sírt. Olyan szinten kimerültem hogy remegtem, rázott a hideg, a jobb szemem alatt folyamatosan rángatózott a szemhéjam. Elláttam a babát de többre nem voltam képes.
Úgy 1 hónaposan aztán történt valami. Az első éjszaka amit átaludt. El sem akartam hinni. Aztán egyik nap rám mosolygott. Akkor éreztem először valamit, szép fokozatosan. Csökkentek a sírások, egyre többet mosolygott. Már keresi a tekintetem, reagál a külvilágra. 8 hetes és végre képes vagyok szeretni őt.
Az idő segíteni fog, de mindenképpen kérj segítséget ha úgy érzed nem bírod tovább!
Ugyanezt ereztem neha meg most is (5 hos)
Nem mentem el en se pszichologushoz, mert azt ereztem ugyse tudja elvarazsolni a gyereket es nekem is konkretan ez volt a bajom. Ejjel nappal csak arra tudtam gondolni mekkora hibat kovettem el.
En inkabb abban latom a problemat hogy a ferjed nem erti meg. Nalunk a ferjem tudta hogy ezzel fog jarni, mint kesobb kiderult keszult erre sok haverja meselte neki hogy mi van az elejen. Szerintem csak emiatt lendultem tul rajta. En internetes cikkeket kuldenek neki a hormon valtozasokrol a helyedben, meg blogokat amikben errol irnak.
A masik hogy egy gondolatmenet segitett nekem. Az, hogy egy baba akkor boldog ha te az vagy. 2 dolog kell neki a kozelseged es a kaja. Nem tudom szoptatsz e de en az elso 3 honapban filmeket neztem az agybol meg ugy neteztem az asztali gepnel hogy szopi parnan olemben volt es szopizott meg aludt 😂 Nem tudsz neki tanitani semmit, nincs semmi kulonleges feladatod csak te kellesz neki. Amikor alszik akkor nezegesd az arcat :) ott majd elindul valami. De a lenyeg hogy csinalj mindent a legkenyelmesebben mert neki tok mindegy hol van mivan mit csinal legyen kaja es TE. :) mi meg azt szerettuk csinalni hogy harman bekuckoztunk az agyba este es neztunk filmeket mikozben aludt koztunk. Nagyon melyen alszanak az elso honapokban konkretan pizzat meg mekit ettunk mellette. Enyem 5 hos de meg mindig ezt csinaljuk kiveve hogy ha elaludt utana allunk neki a kajanak mer a zorges felebreszti mar viszont a tv ugyanugy megy halkan mer nekunk erre szuksegunk van ez egy kozos program volt szuletese elott is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!