Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Másnál is firtatják mi mennyib...

Másnál is firtatják mi mennyibe került a gyereken?

Figyelt kérdés

Pl anyósomék egyik kedvenc kérdése mindig,hogy ami a lányomon van, mennyibe került.

Pl a csizmája, a kistáskája.

Mikor mondom hogy a csizma 15e, a táska 9e, akkor szörnyülködnek, hogy úristen, hát a kínaiban már 3000ért van gyerekcsizma, miért nem megyek oda. Hiába mondom, hogy az olyan is. Vagy mennyi az a jó anyagú leggings rajta? Ha megmondom hogy akciósan vettem 4000ért, akkor azon is ki van, mert már 600ért is lehet venni. De nem csak ők, pl a húgom is rendszeresen ezzel jön, kinövi, minek ennyiért neki ruha..

De nem értem, kötelező mindenből a legolcsóbbat mert kinövi? 3 éves, azért egy leggingst simán elhord 1 évig is már, nem nő annyit.. Mindig mondom nekem ez tetszik, ezt tartom jó minőségűnek, de látom rajtuk hogy magukban azért kb h*lyének néznek..

2021. jan. 21. 12:44
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
91%

Hello, tőlem sosem kérdezi senki, de mi csorok vagyunk és látszik hogy nincs min szornyulkodni :D

(Bocs de ezért kicsit nekem olyan mesterkélt a kiakadas mintha azt kérdezed jaaaj nektek is mindenki kerdezgeti hogy minek egy nagy BMW suv mikor egy suzuki is ugyanúgy elvisz?)

2021. jan. 21. 12:49
 2/12 anonim ***** válasza:
94%
Tőlem soha senki nem kérdezte. De ha valaki kicsit is jártas a témában akkor magától is tudja, hogy kb mennyibe kerül egy superfit csizma ha látja a lábán.
2021. jan. 21. 12:49
 3/12 A kérdező kommentje:

Hát anyósomék 70 évesen nyilván nem tudják..

Húgom meg tudja, azért mondja mindenre minek..

2021. jan. 21. 12:51
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Tőlem soha senki nem kérdezte még cél nélkül. Tehát olyan már volt, hogy valakinek megtetszett és kérdezte hol vettem meg mennyiért mert ő is szeretne venni a gyerekének, de egyéb más célból nem. De lukra is futnának nálam, mert 10 cuccából 9-rol fogalmam nincs, mennyi volt.
2021. jan. 21. 13:01
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Ez igen időseknek az egyik mániája anyukám is mindig mondja hogy vegyek mindent a pepcoban..Oke csak nemelyik pepcos leggings is olyan mint a papír, a bugyija átlátszik.

Van amit megveszek ott de gyerekruhát alig..

2021. jan. 21. 13:04
 6/12 anonim ***** válasza:
92%
Nekem rendszeresen. Szintén anyós. Komolyan úgy tesz mintha szégyellnem kéne, hogy már megint új ruhát, könyvet vettem a gyereknek. Engem is bosszant, mert nem a megélhetésünk múlik rajta. Akkor meg neki nem mindegy mit mikor hol és főként mennyiért vettem? De ő olyan “na épp mibe kössek bele” típus. Ha nem ez akkor miért eszünk annyi drága (egészséges) ételt, minek a gyógytorna, jóvanazúgy majd kinövi... én már megtanultam elengedni a fülem mellett, sőt olykor ráteszek, mintha meg se hallanám 😅 javaslom neked is a le...rom tablettát.
2021. jan. 21. 13:07
 7/12 A kérdező kommentje:

Amúgy nálunk annyira még nem is kötekedésből kérdezi, hanem inkább kíváncsi, csak ha elmondja hogy van 3000-ért csizma a kínaiban én meg elmondom, hogy de ez más, mennyivel jobb, tartósabb, nem mindegy mi van a lábán, most fejlődik stb, akkor azt nem tudom miért nem lehet megérteni, mert látom rajta hogy utána ugyanúgy gondolja, hogy de hát ez rengeteg, vagy következő alkalommal megkérdezi, hogy nem néztetek be a kínaiba? Mikor elmondtam érthetően, hogy nem azért nem megyek oda, mert nem tudom hogy ott olcsóbb dolgok vannak, hanem mert nem akarok..

Jó ők más világban nőttek fel lehet azért nem értik ezt annyira, de már olyan kellemetlen néha, de ja az a legjobb lehet, ha bele se megyek a magyarázásba.

2021. jan. 21. 13:16
 8/12 anonim ***** válasza:
86%
Soha nem költenék ennyi pénzt gyerekruhára, van annak jobb helye is, de nem is kérdezgetek senkit, mibe került a gyerekén bármi is. Anyósom szokott ilyet, olyankor a felét mondom, ha tudom, hogy drágállani fogja.
2021. jan. 21. 13:21
 9/12 A kérdező kommentje:
Amúgy a húgomék is jobban állnak anyagilag mint mi, sokkal jobban megtehetné, hogy ő is megvegyen jobb minőségű ruhákat a gyerkének, csak nem teszi, én már mondtam neki, hogy inkább veszek neki kevesebb normálisat, mint hogy halmozzak 600 forintos ruhákat össze vissza. De én magamtól amúgy pl neki sem szólok bele, csak ha kérdezgeti ez mennyi volt meg az mennyi volt, és szörnyülködik akkor szoktam mondani.
2021. jan. 21. 13:22
 10/12 anonim ***** válasza:
85%
Én még csak most fogok szülni tavasszal, de MÁR most ez a helyzet nálunk is. Férjemék 4-en vannak testvérek, ő a második gyerek. Anyós minden gyerek után eltette a babaholmikat, amik még mindig megvannak 20 év után is. Ráadásul végigjárta a szomszédokat, akiktől összeszedett még néhány használt holmit (játékot, ruhát, babakocsit, kiságyat). Mikor közöltük vele, hogy köszönjük, de mi újat szeretnénk venni, egyrészt megtehetjük, másrészt az első gyerekem, szeretném a férjemmel közösen kiválasztani a dolgokat (amik tetszenek is), vérig volt sértve, hogy milyen hálátlanok vagyunk, mert nem fogadjuk el a segítséget, meg hogy mit csináljon annyi babaholmival. Hetekig puffogott.
2021. jan. 21. 13:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!