Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem vallásos szülők, ti mit...

Nem vallásos szülők, ti mit mondtok a gyereknek, ha meghal valaki? Nagyszülők, dédik stb?

Figyelt kérdés

Ez a felment az angyalokhoz meg az égből figyel minket nagyon távol áll tőlünk, nem hiszünk a mennyországban, halál utáni életben.

Akik hasonlóan vannak, mit mondtatok?

2021. jan. 18. 18:31
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
35%
Elaludt és nem ébred fel többet
2021. jan. 18. 18:37
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Hogy meghalt.
2021. jan. 18. 18:38
 3/14 anonim ***** válasza:
68%

Nem vagyunk hívők, de attól gyereknek még gyerek szinten magyarázunk és sokkolni se sokkoljuk. Én gyerekként nagyon szerettem azt, hogy aki meghal, az felköltözik az égboltra, és csillaggá változik, és csillagképében tekint le ránk minden este, onnan vigyáz ránk. Én az én gyerekeimnek is ezt mondom.

Ettől még Istent nem kell belekeverni.

2021. jan. 18. 18:49
 4/14 anonim ***** válasza:
78%
Mi sem vagyunk hívők, de egyetértek az előzővel egy kisgyereket nem kell traumatizálni. Mi azt mondjuk, hogy felment a felhők közé és onnan figyel. Nem beszélünk Istenről, nem mondjuk, hogy a menybe ment.
2021. jan. 18. 18:54
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Mi úgy mondjuk, hogy elfáradt és elaludt/meghalt. Egyelőre ennyi elég szokott lenni válasznak, később nem tudom mi lesz. Most 4 éves a fiúnk.

(A fáradtságot nem azonosítja a hétköznapi fáradtsággal, nem fél attól, hogy meghal-e ha elfárad.)

Mivel a “halált” több helyen látja: bogarakra lépés véletlenül vagy leomlik egy épület a videóban (igen, neki ez is halál) stb így maga a fogalom megvan neki.

2021. jan. 18. 18:54
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk nem nagyszülő, hanem háziállat halt meg. Azt mondtam, hogy már nincs benne a testében, nem mozog a teste, nem reagál semmire, ő, akit ismert és szeretett, már nincs ott, hanem az emlékeinkben él tovább, a képekben és a videókban tudunk rá emlékezni.

Semmi mást nem mondtam, nem hiszek a lélekvándorlásban sem, de szerintem ha valaki meghal, hiába néz ki úgy, az már nem ő, hanem egy test, a személyisége, lelki, ki hogy hívja, az megszűnik.

2021. jan. 18. 19:27
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Hogy meghalt
2021. jan. 18. 20:04
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Hiába gyerek, ilyen témában nem kezdek el "mesélni" hogy elaludt.. ez akkor hülyeség hogy egy halottra azt mondjuk elaludt. Meghalt! Ez az élet rendje, amit a gyereknek is tudni kell, meg kell értenie, de még gyerek nyelven. Ez a csillag lesz, felköltözik a felhők fölé, vagy ilyesmik jók szerintem is. Ebben semmi Isten meg menny nincs, nem is kell.
2021. jan. 18. 20:32
 9/14 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem egy gyereknek kell a mesevilág, a hiedelmek, a fantázia. Nyugodtan lehet neki mondani, hogy csillag lett/felhő/szél/figyel téged stb..A felnőttkor úgyis sokszor olyan kemény és rideg, egy gyerek még ne élje át ezt. Legyen boldog, vidám.
2021. jan. 18. 21:04
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Mi sem vagyunk hívők. Mégis azt mondtuk hogy a dédi meghalt, mert már öreg volt(ő kérdezte miért halt meg) és felment az angyalokhoz onnan vigyáz ránk.

Nálunk jézuska is van karácsonykor, húsvéti nyuszi is stb..

Ez nem hitvallásról szól nálunk. Inkább próbáljuk megtartani addig benne a csodát amég csak lehet.

2021. jan. 18. 21:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!