Jelenleg hogy állsz a gyerekvállalás kérdésével?
Érdekel a téma, egyre több fiatalnál látom, hogy nem szeretne gyereket több okból.
Ha nem szeretnél, miért nem? Ha szeretnél, mikor érzed alkalmasnak?
Fontos, hogy ne egymást ítéljük el, saját magatokról beszéljetek kérlek. Hány éves vagy?
#24 Ez egy jó hozzáállás mindaddig, amíg nem mások életével játszadozol, márpedig egy gyermek az egy élőlény, egy ember. Én nem szívesen játszadoznék más ember életével "inkább bánjam meg hogy van, mint hogy nincs" alapon, eléggé mocsok dolog ha engem kérdezel (nem sértés, tényszerűsítek).
#18 Láss túl a babán. Egy gyerekvállalás nem csak a babából áll. Az a baba (alap esetben) cseperedik, gyermek lesz, majd kamaszodik, felnő, elkísér téged az életed hátralevő részében. Az összképet nézd, egy gyerek minden egyes életszakaszához alkalmazkodnod kell. Eleinte gyerekesnek kell lenned, majd ahogy nő meg kell tanítanod neki az általad helyesnek vélt viselkedési formát, fel kell készítened az életre. Így máris másképp hangzik azért nem?
#20 - Nem lettem lepontozva (#3 vagyok). Engem nem is igazán érdekel ez a része. Az emberek álláspontjára volt kíváncsi a kérdező, hát én leírtam az én álláspontomat. Nem zárkózok el semmitől, nem engedhetem meg magamnak egyszerűen, mert az élet tényleg kiszámíthatatlan. Tervezni lehet max, azt jobb esetben be is válik. Mondjuk így halkan megjegyzem, én azért fantáziálgatok arról, hogy a szülő-gyermek viszony túloldalán vagyok, tehát gyerekem van, én el tudnám magamat képzelni szülőként. Más a gyakorlat persze, lehet nem jön be, nem tudhatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!