Mit tegyek, ha a családom nem hagy békén, csak mert nem azt a nevet adom a lányomnak, ami az enyém? Más is volt így?
Figyelt kérdés
Nem tudom pontosan, hogy hány generáción át az Anita nevet adták az első lányuknak. Dédimet, nagyanyámat, engem és anyámat is így hívnak. A dédim sajnos meghalt, de ő volt az ÖregAnita/VénAnita, nagyanyám volt a NagyAnita, anyám volt a KisAnita, én meg voltam Anitácska (hideg futkos a hátamon, ha csak rágondolok). Dédim meghalt, utána nagyanyám lett VénAnita, anyám NagyAnita, én meg KisAnita. Az egész család (unokatestvérek, nagynénik, stb.) KisAnita néven ismer, így is hívnak. Mondanom se kell, hogy rühellem. 3 hete voltam ultrahangon, kiderült, hogy kislányt várok. Már ekkor elkezdték mondani, hogy Jaj, kis Anitácska. Amikor mondtam, hogy az Anita nevet még csak második névként se fogom adni a gyerekemnek, rendesen nekem estek, hogy hogy képzelem. Már rég nem hagyomány az első gyereket a szülők nevével megajándékozni, ráadásul 4 Anita a családba sok. Azóta nem hagynak békén, különösen nagyanyám, aki azért nem hagy békén, mert én vagyok a legidősebb unokája, tőlem lesz a legidősebb dédunokája. Ezzel idegesítenek.2021. jan. 14. 11:55
11/13 anonim 

válasza:

Majd megszokjak a kislanyod nevet.
12/13 anonim 

válasza:

Ne foglakozz velük.
Nekem anyósommal volt ilyen probléma.
Amikor terhes voltam a lányommal a férjemmel megbeszéltük, hogy én adjak neki nevet, mert neki nem igazán tetszettek a nevek. Mivel anyukám magyar és apukám arab származású, így arab nevet adtam a lanyomnak de nem kacifántos. 🙂 Hát anyósomék 1 év alatt tanulták meg. Egyébként Alinának hívják. A második baba fiú lett. A párom nevezte el, volt neki egy kedvenc neve. Na akkor jött a balhé, hogy megver az Isten ha nem adom a párom nevét a gyereknek. Világéletében gyűlőlte a nevét ő is. Folyamatosan ezzel piszkált anyós. Végül egy neve lett csak, amit elterveztünk.
13/13 Reni 28 

válasza:

Nekünk kisfiúnk van, párom először az ő nevét akarta adni (András) mondtam hogy nem mert én nem fogom Bandikázni(ő Andris) végül más nevet kapott. Elején rá kellett szólni a nagyszülőkre hogy nem Andriska a baba neve, de bele törődtek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!