Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha a családom nem...

Mit tegyek, ha a családom nem hagy békén, csak mert nem azt a nevet adom a lányomnak, ami az enyém? Más is volt így?

Figyelt kérdés
Nem tudom pontosan, hogy hány generáción át az Anita nevet adták az első lányuknak. Dédimet, nagyanyámat, engem és anyámat is így hívnak. A dédim sajnos meghalt, de ő volt az ÖregAnita/VénAnita, nagyanyám volt a NagyAnita, anyám volt a KisAnita, én meg voltam Anitácska (hideg futkos a hátamon, ha csak rágondolok). Dédim meghalt, utána nagyanyám lett VénAnita, anyám NagyAnita, én meg KisAnita. Az egész család (unokatestvérek, nagynénik, stb.) KisAnita néven ismer, így is hívnak. Mondanom se kell, hogy rühellem. 3 hete voltam ultrahangon, kiderült, hogy kislányt várok. Már ekkor elkezdték mondani, hogy Jaj, kis Anitácska. Amikor mondtam, hogy az Anita nevet még csak második névként se fogom adni a gyerekemnek, rendesen nekem estek, hogy hogy képzelem. Már rég nem hagyomány az első gyereket a szülők nevével megajándékozni, ráadásul 4 Anita a családba sok. Azóta nem hagynak békén, különösen nagyanyám, aki azért nem hagy békén, mert én vagyok a legidősebb unokája, tőlem lesz a legidősebb dédunokája. Ezzel idegesítenek.
2021. jan. 14. 11:55
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Ne foglalkozz vele. Itt az idő a leszarom tablettával. Ez meg csak a kezdet.
2021. jan. 14. 11:59
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Ne foglalkozz vele.

Nem tudsz mindenkinek megfelelni és nem is kell.

A mi választott nevünket is utálták, de kénytelenek voltak megszokni.

Nektek kell eldönteni a nevet, nem nekik.

Engedd el a füled mellett a morgást, ha majd a kezükbe fogják, úgy is elfelejtik.

Boldog babavárást!

2021. jan. 14. 12:01
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Ne foglalkozz velük. Nálunk is megszakad a hagyomány, Férjem családjában a férfiak kapják felváltva a neveket, hát megmondtuk, hogy nálunk biztos nem lesz egyik se, ami eddig hagyomány volt (férjem se szereti a nevét). Végül kislányunk lett, ott is bepróbálkoztak egy teljesen random névvel, hogy akkor mi legyen, de mondtuk, hogy köszönjük, már van kiválasztva név. A Ti gyereketek lesz, a férjeddel/pároddal együtt válasszatok olyat, ami Nektek megfelel, tetszik, és legyen az. Senkinek semmi köze hozzá. Majd megbékélnek.
2021. jan. 14. 12:02
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Semmit ne tegyél. Illetve de, nevezd el Dórinak vagy Katinak. Ennyi. Majd megszokják.
2021. jan. 14. 12:05
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Tojd le őket. Speciel szerintem az Anita pont szép név, de teljesen megértelek, ilyen helyzetben már csak azért sem adnám. A gyerek pedig önálló, egyedi emberi lény lesz, ezért önálló, saját, külön nevet fog kapni. Pont.
2021. jan. 14. 12:11
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Itt az idő megtörni a hagyományt
2021. jan. 14. 12:16
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
A te gyereked, az lesz a neve, amit a férjeddel választotok. A család meg majd megszokja
2021. jan. 14. 12:17
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Ne foglalkozz velük, egyik fülön be, másikon ki. Itt az idő megtörni a hagyományt, ebben az esetben biztos nem adnám.

Csak nehogy Anitázzák majd a gyereket.

2021. jan. 14. 12:24
 9/13 anonim ***** válasza:
98%
És ha a férjed családjában mondjuk minden lány a Katalin nevet kapta? Mondd, hogy most az ő hagyományukat szeretnétek továbbvinni :) :)
2021. jan. 14. 13:00
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Szegény anyum is megkepta ezt mikir velem volt terhes! És milyen jó h nem Erzsike lettem!!!!

Most 30 évesen biztos nagyon díjaznám 🤔😵

Ne törőjd vele! A Ti gyereketek! Majd megbarátkoznak azzal a névvel amit választotok

2021. jan. 14. 13:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!