Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan választottatok bébiszit...

Hogyan választottatok bébiszittert?

Figyelt kérdés

Kisbaba a lányom, de mennem kell vissza dolgozni legalább részmunkaidőben. A férjem is dolgozik.

Nincs más választás, bébiszitter kell.

Ez egy bizalmas munka. Hogy választottátok ki, kiben bíztok meg? Főleg, ha a baba néhány hónapos.

A férjem home office-ol, tehát Ő abban a házban lenne, ahol a baba.

2021. jan. 14. 00:50
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nagyobb a gyerekem, 2 éves, de speciális eset, úgyhogy nálunk a fő szempont az volt, hogy szimpatikus legyen nekem és a gyereknek is az adott személy.

Szakirányú végzettség előny, de nem feltétel, amihez viszont ragaszkodtam az a tapasztalat. Ez nálatok is döntő lehet. Végülis nem tudsz mit kezdeni egy friss dajka végzettségű emberrel, ha pl pelust csak 2x cserélt az életében.

Én első benyomás alapján kiválasztottam egy hölgyet és elhívtam próbanapra. Mindent együtt vagy előttem csináltam. Láttam hogy viszonyul a gyerekemhez, láttam hogy a lányom mennyire megtalálta

vele a közös hangot. Mindent átbeszéltünk. (természetesen azt a pár órát is kifizettem neki)

Szóval, nálunk a befutó egy dajka végzettségű, fiatal lány lett, akinek van saját hasonló korú gyereke, mint a miénk.

Lehet, hogy szőrszálhasogató voltam, de elsőből sikerült jó dadust találni és azóta is maximálisan meg vagyok vele elégedve.

2021. jan. 14. 09:15
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

- Mennyire érdekli, hogy én milyen elvek mentén nevelem a gyereket (ehhez engem kellett megismernie első körben, utána a kezébe venni egyáltalán a gyereket)

- Mennyire leinformálható

- Hogy viselkedik a gyerek vele, ő hogy viselkedik a gyerekkel (ha folyamaotsan üvölt nála a gyerek, sztornó)

- Mennyire tiszta (az, hogy a házba lépve az első útja kezet mosni vezet, teljesen alap volt a vírus előtt is, sajnos nagyon nem mindenkinél volt az...)

Én úgy csináltam, hogy első néhány alkalommal nem hagytam magukra. Először én is folyamatosan velük voltam, aztán kimentem a konyhába, utána el valahova, de csak 1-2 órára és ezáltal láttam, mennyire működnek együtt és hogy nyugodtan kettesben hagyhatom őket.

Nem kell, hogy a másolatom legyen, a gyereknek csak a hasznára válik, ha minél előbb találkozik egyéniségekkel, de van, amit szerintem kötelező betartani. Ilyen a napirend, hogy milyen ételt adhat neki, hogy ne babrálja folyamatosan a telefonját, a biztonsági szabályok betartása.

Nekünk a 2. bébiszitter vált be, az elsőnél már az első beszélgetésből kiderült, hogy nem őt keressük. Sok szerencsét kívánok, remélem, szuper bébiszittert találtok a babátoknak! :)

2021. jan. 14. 09:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!