Hogyan választottatok nevet a babának?
Nekem azt mondta a férjem, hogy írjak össze kb 10-10 nevet (10 fiúnevet és 10 lánynevet), ami tetszik, és ebből kihúzzuk azt, ami neki abszolút nem tetszik, így kihúztuk kb a felét. A maradék 6-ot meg kimondtuk hangosan a családi nevünkhöz kapcsolva.
És persze mondtunk érveket, ellenérveket is.
Nálunk komoly érv volt az, hogy egyértelmű legyen, hogy hogyan kell a nevet leírni, ne kérdezgessék majd a gyerektől, hogy hosszú, vagy rövid, stb. Másrészt arra törekedtünk, hogy viszonylag nemzetközi neveket találjunk, amelyek még inkább, akár külföldön is ismertek. (Pl. Emma, Laura, Márk, stb).
így végül mind2 gyerekünk esetében 1 olyan név maradt , ami igazán nyerő volt.
Nekem egy név nagyon tetszett (Ábel), de ei végződésű a vezetéknév így ez kiesett.
Átnyálaztuk az egész MTA listát, ahonnan egy név páros volt közös, ez a Máté Ezékiel volt, mindketten rairtuk a kis cetlinkre, amit mindenki leszavazott az ismeretségi körben, így a maradékból próbáltunk választani (Simon, Gellért, Dominik, Dénes), megegyeztünk a Simonban bár nem éreztem igaznak, illetve a párom sem, de már nagyon a végén jártunk szóval valamit muszáj volt kitalalnunk.
Másnap megindult a szülés és ahogy mentünk be a kórházba, elhaladtunk egy Tinódi Lantos Sebestyén utca mellett, és ahogy egymásra néztünk már tudtam hogy mi jár a fejében a páromnak is 😀 Sebestyén lett a kisfiunk.
Mondjuk előbb is eszembe juthatott volna, mert a Jázon és Medeat amúgy szeretem..
A fiamnál egyértelmű volt, mert csak az az egy név tetszett mindkettőnknek.
A lányomnál pedig még akkor hallottam először egy névről, amikor a fiammal voltam terhes. Akkor megfogadtam ha nekem egyszer lesz egy lányom, így fogják hívni. A párom először kicsit húzta a száját, ezért mondtam neki hogy legyen 2.neve is a kislánynak, azt ő választja akármi legyen is az, nem szólok bele. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!