Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Látja a gyerekorvos a rendszer...

Látja a gyerekorvos a rendszerben, ha nem váltom ki a tápszerreceptet?

Figyelt kérdés

Nem vagyok az a sumákolós fajta, de kényszerhelyzetbe kerültünk. A környéken csak 1 gyerekorvos van, akivel ráadásul nem egyeznek a nézeteink.

Most hívott, hogy már régen voltam Sinlac receptért és azonnal menjek be, mert ír fel, ezt 6 éves koráig ennie kell a gyereknek és hogy nagyon reméli, hogy a gyerekemet nem mérgezem tejtermékkel.

2 éves múlt a lányom. Semmire se allergiás, kiegyensúlyozott a táplálkozása.

Ha megtagadom a receptet, akkor keresztbetesz nekünk (volt már vele problémánk), esetleg ha ki se váltom, akkor észre veszi?

2021. jan. 13. 12:05
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Azért nem váltunk orvost, mert egyenlőre nincs a környéken másik. Kis település, 2 gyerek orvossal,abból az egyik 70 év fölötti és a koronavírus kezdete óta nem praktizál. Marad ez a nő.

Akihez jártunk magánba, 20 km-re, ő nagyon aranyos, de szintén nyugdíjas, így most nem fogad bennünket.

Lázas/beteg gyerekkel meg nem szeretnék több km-t kocsikázni a megyében. Gyermekorvosi ügyelet nincs helyben, csak felnőtt. Az említett 1x torokgyulladáskor mivel nem akart elláltni bennünket az idős gyerekorvos így rohantunk a felnőttügyeletre. (39,5 fokos lázzal), ott meg azért hadakoztak velünk, hogy miért ide hoztuk a gyereket.

Tudom, tudom, az anyja vagyok, nekem kellene a sarkamra állni, de én nem vagyok az a vitatkozós típus. Inkább meghúzom magam.

Na, de erről ennyit. Nyilván nem váltom ki 6 éves koráig a Sinlacot, amint lehet, váltunk orvost, meg hasonló módon elfelejtünk bemenni a receptért, de nem is ez volt a kérdés.

Szerencse,hogy nagyon ritkán beteg a gyerekünk, mert eddig nekem szinte csak rossz tapasztalatom van a gyerekorvosokkal.

2021. jan. 13. 14:41
 12/14 A kérdező kommentje:

Egyébként ez a doki hírhedt a stílusáról és furcsaságairól.

Lányom nem emelte anno a fejét, a védőnő Dévény tornára küldött bennünket. Amikor a doki megtudta, üvöltve hívta fel a védőnőt, hogy mit képzel magáról. Akkora patália lett belőle, hogy az igazgatóság elé került az ügy, bennünket is belerángattak. Van nála gond a toronyban, nem is kevés, de semmit sem tudnak ellene tenni, hiszen orvoshiány van, ha elküldik, nem lesz a környéken gyerekorvos.

2021. jan. 13. 14:46
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Látja, ha nincs kiváltva. Amikor oltásra vittem a kisfiamat, előtte nap felhívott, hogy látja, hogy még nincs kiváltva, el ne felejtsük. De egyébként nagyjából semmi köze hozzá, hogy mit adsz enni egy ekkora gyereknek. Simán mondd meg neki, hogy köszönöd szépen, de nincs rá szükség, a gyermeked teljesen kiegyensúlyozottan táplálkozik és egészséges. Nem is értem miért kellene ezt adnod neki...
2021. jan. 13. 15:12
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem rosszindulatból, de ha most nem állsz a sarkadra a sinlac után lesz más amit ki "kell" váltanod a gyereknek az orvos miatt. Én udvariasan megmondanám h köszönjük de már nem kell. Az anyja vagy, ha meghúzod magad akkor az élet más területein h fogsz kiállni a gyerekedért? Egy háziorvossal nem bírsz el, mi lesz egy ovónő v egy tanárral szemben? Nem azt mondom h mindenkivel össze kelk veszni, de élsz egy életet, éld úgy ahogy te szeretnéd, ne ahogy xy mondja. Lesznek nagyobb dolgok is, és lehet h a gyerek érdekében ellent kell (ene) mondanod.
2021. jan. 13. 16:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!