Látja a gyerekorvos a rendszerben, ha nem váltom ki a tápszerreceptet?
Nem vagyok az a sumákolós fajta, de kényszerhelyzetbe kerültünk. A környéken csak 1 gyerekorvos van, akivel ráadásul nem egyeznek a nézeteink.
Most hívott, hogy már régen voltam Sinlac receptért és azonnal menjek be, mert ír fel, ezt 6 éves koráig ennie kell a gyereknek és hogy nagyon reméli, hogy a gyerekemet nem mérgezem tejtermékkel.
2 éves múlt a lányom. Semmire se allergiás, kiegyensúlyozott a táplálkozása.
Ha megtagadom a receptet, akkor keresztbetesz nekünk (volt már vele problémánk), esetleg ha ki se váltom, akkor észre veszi?
Az eeszt-n látszik, hogy nem váltottad ki, de nem vagyok háziorvos, azt nem tudom, hogy látja-e,
de ez nagyon gáz.
Nagyobbik gyerekem evett Sinlacot, de reflux és lassabb gyarapodás miatt.
A kisebbiknek eszem ágában se volt íratni. Mondjuk azt hozzáteszem: tejet se kap, mert mi se iszunk, viszont tejtermékeket (sajt, joghurt, túró...) bőven. 1,5 éves.
Nem vagy köteles receptet kíváltani. Kivétel ugye valódi gyógyszer, beteg gyereknek, az veszélyeztetésnek számít, de a Sinlac nem az a kategória. Mondanám, hogy köszönjük, doktor úr, nem kérjük
Amúgy érdekes, hogy felhív....
Eszik rendesen. Ráadásul nagyon egészségesen,gyarapodik rendesen. Egészséges: eddig az összes betegsége egy torokgyulladás volt a 2 év alatt.
Én is adok neki már mindent, az más kérdés, hogy mit fogad el. Pl az édeset egyáltalán nem. Nem kell neki a gyümölcsjoghurt, csak a kefír házi gyümölccsel vagy nem issza meg a kakaót/ bolti tejet, csak tisztán a házi bio tejet.
Szóval semmi sem indokolná a Sinlacot.
Köszönöm! Akkor a békesség érdekében kiváltom és odaadom egy rászorulók családnak vagy felkínálom a védőnőnek.
Max megkínálom vele a gyereket, de nem hiszem, hogy annyira jóllakna tőle, mint egy rendes reggeltől vagy vacsorától.
Bakker...
Váltsatok orvost. Még ha nincs is a környéken...ez egy idióta. Miért kéne Sinlacot ennie?? Anno a védőnő említette, hogy ha nem hízik megfelelően a baba (baba, nem 2 éves gyerek, pláne nem 6), akkor ez egy lehetőség, mert lehet sűríteni vele a tápszert/kaját. Az orvosunk meg egyenesen letojja, hogy mikor megyek milyen receptért, nemhogy még hívogasson.
Amúgy meg mondd azt, hogy kaptál vagy vettél, mert mittomén épp a Rossmannban jártál, és jó árban volt, és ha már ott voltál, nem akartál párszáz forint miatt receptet íratni meg külön patikába menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!