Aki otthon maradt a gyerekkel (suli, ovi, bölcsi szünetelés miatt) kiírt a gyerekorvos táppénzre?
Tehát hogyan igazoljátok a munkahely felé a távolléte?
Nekem holnap be kell feküdnöm a kórházba.(veszélyeztetett terhes vok) így a férjemnek otthon kell maradni a 4 éves lányunkkal. De úgy tudom a doki nem írhat ki csak úgy, szabija nyilván nem lesz ennyi. Ha pedig ő fizetetlenre megy, én is csak a tp-t kapom szülésig, azért az nagy érvágás.
Tehát nálatok ez hogy működik?
nyilván ha megoldható lenne a home office, nem tette volna fel a kérdést...
Kérdező, nincs olyan anyuka a csoportban, aki otthon van 1 gyerekkel, lányod csoporttársai közt? Esetleg meg lehetne kérdezni ha van facebookos csoportotok, hogy vállalná-e valaki.
Egyenlőre szabi. Az orvos nem ír ki emiatt táppénzre.
Ha az elfogy,akkor fizetés nélküli.
De nincs gond, van tartalékunk.
Gondolom nektek is ha már a második gyereket várjátok...
Köszi a válaszokat.
Gyári munka tehát home office kizárt.
Talán megoldás lehet egy baráthoz becsatlskozni ( de nem szívesen tennénk ki más családot a vírusnak, mivel a férjem ék 200 fős csarnokban vannak ösdzezárva, egymás hegyén hátán öltöznek)
Igen. Nyilván van tartalékunk. De persze nem az volt a terv h én hónapokig tpn. leszek, a férjem meg egy forint nélkül...
Nem kell a rossz indulat!
Örülök h titeket ebben a helyzetben el sem gondolkodtatna a dolog hogy esetleg hónapokig mi lesz, mert nem kottyan meg a családi kasszának.
3 vagyok. Nálunk az anyák fele alapból nem dolgozik, nem szabin vagy távolléten maradtak otthon. 1.
2, ha apuka a gyárból kijőve lefertőtleníti magát, mossa a ruhát minden nap, nem gondolnám, hogy akkora veszélyhelyzetet produkál.
Én szerencsére home officeban lehetek, de kolleganőmék ügyeletet tartanak, havi 2-3x be kell mennie (családsegítő), és én magamtól felajánlottam, ha akkor nem tudja hova tenni a gyereket, hozza el nyugodtan. Nem gondolom, hogy ha reggel átadja a kapuba, kezetmosunk, délután meg visszaadom, hazaérve átöltöznek, fürdenek, mosnak, annyira sok esélye lenne a vírusnak...
#7 gratulálok
Nekem még nagyon sok van ( júniusra vok kiírva)
Nagyszülői segítség nincs (az én anyukám sajnos már nem él, a férjemé pedig krónikus beteg)
Persze éhen nem halunk, de azt gondoltam h azért már kitaláltak valamit erre a helyzetre.( alapbért fizetés, állásidő fizetése vagy bármi)
A sok egyedül álló szülő pl gondolom nem tud nélkülözni 2 havi fizetést
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!