Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Csak én érzem magam emiatt...

Csak én érzem magam emiatt szarul?

Figyelt kérdés

20hós a fiunk. Itthon vagyok vele gyeden. Míg dolgoztam, kaptam a fizetésem, meg a borítekot..

Mivel nem volt tervben a babánk, így addig működött a dolog. Ahogy terhes lettem, akkor meg már nem volt hajlandó emelni a főnököm.

A csed még viszonylag jó összeg volt, a gyedem íhy kerek 100ezer... a 200ezres fizuhoz képest lófütty...

Megélünk így is, mert férjem azért rendesen keres. Engem mégis egyre jobban nyomaszt a gondolat, hogy én csak itthin ülök ő meg gürizik egész nap. (Na jó, nem ülök, mert mindig rend van, minden nap főtt kaja, itthon én intezek mindent. Kertet, állatokat.)

Férjem szerint ez a normális. Lassan 2lesz a fiunk, onnan már csak a gyest kapom. Akkor is maradok vele itthon. Államiba nem vették fel, magánba meg ha beadjuk anyagilag ugyan ott vagyunk.

Van nem 1 barátnőm akik hasonló korú gyerekkel vannak otthon. Ők is hasonló keresettel. Ők mégis boldogak, eljárnak sholpingolni, kávézgatni méregdrága helyekre, a férjük meg szakadjon meg, mert nekik ez a gyerek mellett jár..

Meg emellett visszamenni dolgozni sem tudok, megszűnt a munkahelyem. Így a gyerek mellett meg egyenlőre nem tudok keresgélni.

Férjem szerint ez így a jó, nekem most a gyerek a dolgom. De most, hogy a felújítás miatt több a kiadásunk, látom rajta, hogy azért valahol zavarja, hogy én "ennyit teszek a közösbe". De ha rákérdezek sem mondja

Más ezt hogy éli meg?

2021. jan. 7. 11:12
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem csak te gondolod így, a férjed tisztában van vele, hogy egy gyed/gyesen lévő anya nem keres sokat.

Nemsokára újra dolgozhatsz, szerintem ne legyél szigorú magaddal. A család ellátása is elég kemény munka, ezt csak az nem látja, aki vak.

2021. jan. 7. 11:22
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem tulgondolod. De ne adjatok fel az állami bolcsit. Irasd fel magatokat várólistára. Hátha valaki elköltözik vagy ilyesmi.

Ertem persze, hogy kvázi haszontalannak érzed magad nem mindenki eli meg egyformán. De igazából ez csak 2-3 év az életedből. Utána ugyanúgy szetgurizheted magad 🤷🏼‍♀️

2021. jan. 7. 11:26
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Engem is zavart nagyon hogy épp hogy kijövünk hónap végén amíg a gyedet kapom, így most bölcsibe adtam a kicsit, és részmunkaidőbe visszamegyek dolgozni. 300-at kerestem, meglátszik, hogy ahelyett csak 180-at kapok gyedként. Most még jár a gyed, így egész szép összeget kapok részmunkaidőre is.

Itt amúgy nem a férjemről van szó, hogy azért mentem vissza dolgozni, mert ő bármit is beszólt volna nekem, vagy nem bírom nézni hogy ő megszakad, egyszerűen zavar engem az anyagi helyzetünk, szeretem, ha jelentősebb összeg jön a számlánkra hónap elején.

Persze, az is zavar, hogy nem maradhatok itthon a kicsivel 3 éves koráig, de sajnos nem mindenki teheti meg, hogy ne dolgozzon. De ilyenkor valamiért mindig az olyan emberek jönnek szembe, akikről te is beszéltél, hogy vidáman, gondtalanul kávéznak, amíg a férjük keresi a pénzt, és nyilván rengeteg félretett pénzük van, saját lakás, autó, stb. De én már elengedtem ezt a dolgot, elfogadtam hogy minket nem tud eltartani a férjem, hogy az én bevételem is jelentősen számít a háztartásunkban, szóval megpróbálom ebből a helyzetből kihozni a legjobbat.

Pont most megy a beszoktatás a bölcsibe, nem egy könnyű időszak ez nekem, pedig a kicsi ahhoz képest egész jól viseli. Viszont úgy tervezem, hogy délelőtt dolgozom, kora délután megyek érte, elmegyünk játszóterezni a parkba, utána iszom egy kávét vagy elmegyünk a pékségbe, és végre nyugodt szívvel megtehetem, mert van miből, és így remélem mindenki jól jár. Én végre megnyugodhatok, és a gyerek sincs elhanyagolva. (Amúgy van félretett pénzünk, de nyilván ha egy spórolós időszak van, nem a kávézgatás és a pékség a legfontosabb. És tudom, hogy nem olyan megszokott, hogy ne üljön otthon valaki 2-3 évig a gyerekkel, de én már elfogadtam, hogy nekünk ezt a lapot osztotta az élet, nincs bajom azzal, hogy több fronton helyt kell állnom, inkább ez, minthogy ne vállaltuk volna a gyereket.)

2021. jan. 7. 11:35
 4/14 A kérdező kommentje:

Az lemaradt, tervezzük a kistesót, így nem megyek vissza dolgozni egyenlőre. 2 gyereket szeretnénk, kis korkülönbseggel (8.honapja nem akar összejönni).

Egyszerre szeretném "letudni" őket. Nem akarom azt, hogy moat visszamegyek, azt hiszem van életem, utana pedig ujra bele ebbe a mokuskerékbe. 3.at semmi szín alatt nem tervezünk.

(Mielött valaki... kapni fogok a kicsire is csedet, gyedet, hiaba szűnt meg a cég ahol dolgoztam, vele nem csak gyesen leszek)

Ezzel egyébként tök egyetértek. Míg dolgoztam, addig sose faradtam el annyira mint most minden nap. Nem kis munka a háztartás.

Állami bölcsibe most 2 ev nalunk a varolista egyebként. A most született babákat iratják mar be...

2021. jan. 7. 11:37
 5/14 anonim ***** válasza:
42%
Mindegy, mert ha nem dolgozol nem adhatod bolcsibe úgysem...
2021. jan. 7. 11:45
 6/14 A kérdező kommentje:

Adni éppenséggel adhatnám, van bejelentett munkahelyem. Csak dolgozni nem tudok ott. De ez egy másik történet.

Sokat filóztam én is, hogy bölcsi, mellette pedig 4óraban valami. De amit ott megkeresnék, elmenne a bölcsire. Mint írtam, nálunk allamiba nem veszik fel, olyan varolista van.

Egyébként ebből a pénzből kijövünk, igaz kisebb spórolások útján. Nem az a baj, hogy nem tartjuk el magunjat.

2021. jan. 7. 11:54
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
3-as vagyok. Akkor meg engedd el a dolgot, és koncentrálj a gyerekedre :) Ez az időszak már sosem jön vissza, kár a stresszelésre pocsékolni az időt. Legalábbis én ezzel biztattam magam, amikor nem éreztem jól magam, és bevált :)
2021. jan. 7. 12:00
 8/14 anonim ***** válasza:
35%
Ez igy van jol, nem attol leszel ertekes hogy penzt keresel, hanem hogy a kisbabad mellett vagy 🥰
2021. jan. 7. 12:16
 9/14 anonim ***** válasza:
85%

Akkor most van bejelentett munkahelyed? Ahol nem tudsz dolgozni?

Akkor két helyen dolgoztál és az egyik megszünt? Elnézést, kicsit zavaros a leírás..

Ez egy saját farkába harapó kigyó. Vagy megbarátkozol a problémával, hogy otthon vagy a gyerekkel és most nem tudsz olyan sokat keresni, vagy elmész dolgozni valahova és akkor bölcsibe adod a gyereket. Ez a két opció van. Nem kell rajta görcsölni, meg stresszelni.

2021. jan. 7. 12:34
 10/14 anonim ***** válasza:
53%
Nekem úgy tűnik, mintha kicsit irigy lennél a barátnőidre.
2021. jan. 7. 12:47
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!