Van olyan aki megbánta, hogy nem vállat korábban gyereket mert jaj az anyagiak?
Most már jo lenne de most nincs kivel ... anyagiak is jobbak most de nem szamottevoen.
Szegyellemmmagam anno kinevettem aki a semmire szül de Bar úgy tettem volna Enis :(
Lehet így már nem is lesz babám
33 vagyok .... és nincs parom sem
Ja igazad van, bukjon meg az a gyerek, minek neki végzettség, a lényeg hogy megszülessen nem? Különórán én a tanulmányaihoz szükséges dolgokat értettem.
Nagyon önző vagy kérdező, nem a gyereked érdekeit nézed csak saját magadat
21 Nem vagyok önző, általánosságban irtam , nem vagyok rossz anyagi helyzetben, ki tudnám fizetni.
De azt is tudom, h hiba volt eddig várni a gyerekvállalással anyagiakra hivatkozva.
Ezt csak az tudja aki szintén érzi.
Kérdező, sajnálom, hogy nem jött össze, de én úgy gondolom nem vagy még elkésve a dologgal. Nyomorba nem szabad szülni, de ha mindkettőtöknek biztos munkahelye van, az szerintem jó alap, de itt gyakorin addig szóba sem kerülhet a gyerek sok embernél, amíg nincs hitelmentes lakás, két autó, és több millió tartalék.
Amúgy szerintem baromi egyszerű ez az egész, egy egészséges gyerek nem kerül sokba az első 3 évben, egyszerűen csak teljesen be vannak hülyítve az anyukák azzal, hogy 1 milliót kell költeni a babakelengyére. Nekünk adott volt két biztos munkahely, és olyan albérlet, ahova tudtuk, hogy egyáltalán nem gond, ha jön a gyerek, mi így vállaltuk 27 évesen. A fontos dolgokat megvettük újonnan, ami kevésbé fontos, azt meg használtan, azóta sem kerül sokba a gyerek havonta, de amúgy nem számolom, bármikor inkább magamnak nem veszek meg valami kevésbé hasznos dolgot, mint hogy rajta spróroljam meg pl a nem kötelező oltást. Hamarabb visszamentem dolgozni, mint aminek örültem volna, mert kellett a pénz, de én képtelen lennék ilyet a gyerekem fejéhez vágni hogy nekem azért nem jut semmi, mert fel kell őket nevelnem és az pénzbe kerül. Albérletben lakunk, a gyerek bölcsibe jár, de ezt csak az démonizálja, aki nem volt ebben a helyzetben. (Bár utálom nyugat-európát, de ugye a fejlett nyugaton ez teljesen normális, itt meg ez nyomor kategória kb) Mi mindent megoldunk, ami jön, mi így éljük az életünket. A párom most karriert vált, tanul, dolgozik, én jó pénzért dolgozok részmunkaidőben, közben van időnk egymásra, a gyerekre is. És nem azért dolgozunk, hogy legyen étel az asztalon, mert az alap, hanem hogy a gyereknek ne csupasz seggel kelljen majd kilépnie a felnőtt életbe, mint nekünk.
Én 27 éves vagyok de mát most megbántam hogy nem vállalunk korábban gyereket. 1,5 éve még 30 napos ciklusaim voltak, szép hőgörbével, szerintem 2 perc alatt terhes lettem volna, most meg 40 napos anovulációs ciklusaim vannak, policisztás mindkét petefészkem, kivizsgálásokra járok. Egy-két éve annyi lett volna hogy gyerekünk legyen, hogy jó időben dugunk egy jót, most meg lehet évekbe és milliókba a fog kerülni.
Inkább születem volna albérletbe és vettem volna használt babakocsit, de nem kellene végigjárnom ezt a lelki poklot azért, hogy egyáltalán gyerekem lehessen.
24 Nah látod pontosan erről beszéltem Enis , Bar én nem vagyok beteg kivizsgáltattam magam de nincs kivel ,kitől...
Most már igenis visszasírom Énis azt hogy inkább használt babakocsit vagy használt ruhákat vettem volna....
neked is sok erőt és kitartást !!!
En a koran szultem,es nem bantam meg kategoria vagyok.
32 leszek,3 fiam van.ezzel a gyerekvallalas letudva.
Csupasz seggre vallaltuk az elsot,piszkosul fiatalon.aztan jott a masodik es 5 eve a 3.
Gyerekek mellett is lehet karriert epiteni,tanulni,fejlodni.
Sajat,hitelmentes lakasunk van,autonk,megtakaritasunk,es semmiben sem szukolkodunk.
En szerettem fiatal anyuka lenni,annyival tobb turelmem volt mint most.a 2 nagyobbnak sokkal klasszabb pici kora volt mint a 3.nak.rengeteget valtoztam az elmult evekben.pedig pont a 2 nagynal dolgoztunk rengeteget,mostmar sokkal kenyelmesebben vagyunk,nem hajtunk annyira.megsem tudom a jatszotereket jarni egesz hetvegen,vagy delutan.ez persze siman lehet egyedi,mas 40 evesen is turja a homokot,tudom.magamrol beszelek,nekem igy jobb volt.ha most szulnem az elsot....hat,nemtudom.lehet bele is orulnek.
Ez nem szerencse kerdese.
Sokkal inkabb sajat dontes,hogy dolgozunk,sporolunk,nem szorjuk a penzt.celokat tuzunk ki amiket el is erunk,nem hagyjuk felbe mert nehez.
Az en szuleim mai napig alberletben elnek,2 sajat tulajdonu lakast es egy onkormanyzatit tapsoltak el 40 eves korukig.
Anyagi segitseget nem,hogy ok nem tudnak nyujtani,meg inkabb mi tamogatjuk oket ha szukseges,hogy ne keruljenek az utcara,vagy epp legyen mit enniuk honap vegen is.
En nem is tudnek otthon ulni a fenekemen,hiaba szultem 3 gyereket.pedig amikor az elso szuletett 8 altalanos volt a vegzettsegem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!