Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikor már csak a gyest kaptad...

Mikor már csak a gyest kaptad kijöttetek anyagilag?

Figyelt kérdés
Februártól már csak ugye 37 ezret kapok, mert a csp+gyes jár csak, ez a mostani 181 ezerhez képest elég kevés, megyek vissza dolgozni. Több ismerősöm meg van lepődve, hogy miért nem maradok még egy évet, kb csúnyán néznek rám. Most őszintén, mai árak mellett van aki megteheti, hogy 37 ezerért otthon van egy évig? A férjem 350 ezer körül keres, nem mondom hogy éhen halnánk, de nem is tudnánk hú de jól élni. Az egyik olyan barátnőm szólt be pont, akivel majdnem egyidősek a gyerekek, és ő persze még nem megy vissza, de a férje 700e felett keres, úgy jóhogy mindegy neki.
2020. dec. 29. 09:49
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
79%
Nekünk a GYED is kevés, 450 nettós fizetésem volt korábban, ahhoz képest a 168 ezer max GYED lónak a fütyköse, nemhogy még a GYES, ne szórakozzunk, az aztán tényleg szánalmasan kevés, mégis kinek lenne az elég bármire is? Szóval én visszamegyek dolgozni amint 1 éves lesz a lányom, félállásban, és tökre nem érdekel, ki mit gondol és ki fog beszólni. A mi anyagi életünkbe nincs beleszólása senkinek, nekünk ez így éri meg. Szerintem aki szülővé válik, annak mindenképpen kell egy kis bőrt növesztenie az arcára és kellő határozottsággal vállalni a döntéseit, legyen szó a gyerekkel kapcsolatos dolgokról, a munkáról, bármiről, mert MINDIG lesz valaki, aki beszól és aki nem ért egyet, nem hagyhatod, hogy mások elbizonytalanítsanak a te döntéseidben, elvégre a ti életetekről van szó.
2020. dec. 29. 10:55
 12/17 anonim ***** válasza:
88%
Én nem mennék visdza,a férjem 350-et kap,néha többet.Ne foglalkozz senkivel,úgy csináld ahogy neked jó.
2020. dec. 29. 11:35
 13/17 anonim ***** válasza:
92%
Nem megyek vissza, amíg a legkisebb nem kezdi az ovit (3,5 éves lesz). Igazából pénzben nem oszt, nem szoroz, az óvónői fizetésemet nem nagyon fogjuk megérezni akkor sem. 🤣
2020. dec. 29. 12:28
 14/17 anonim ***** válasza:
89%

Kijöttünk, pedig nem 700-at, hanem még a felét "se" kereste a férjem.

Eddig azt gondoltam, hogy baromi jól keres, mert mindenünk megvan. 😂 Na jó luxusautóra és a Maldív-szigetekre nincs keret, de fizetjük a hitelt, nem nézzük az árakat bevásárlásnál és tudunk félre is tenni. Errefelé (K-Mo) ez átlagon felüli keresetnek számit, annak ellenére, hogy az árak nem alacsonyabbak (25 millió egy 2 szobás panel).

Most a másodikkal vagyok itthon, hamarosan lejár a gyed, de nincs tervben, hogy rohanok egyből vissza. Valószínűleg csak 2,5 éves korától lesz bölcsis és nem anyagi okokból, hanem mert később nem vennék fel, az ovi pedig év közben nem fogja, ha betölti a 3 évet.

3 év után pedig nem maradhatok, mert megszünne a munkaviszonyom.

2020. dec. 29. 12:32
 15/17 anonim ***** válasza:
32%
Én visszamentem gyed után, a gyes most őszintén mire elég??? Pelenkára se... jó volt egy évig h a fizumhoz jött még a gyes. Sztem akinek baromi sokat keres a férje megteheti h marad, de az átlagnak menni kell. Bár mifelénk ígyis az anyák legalább 70 % a otthon van, úgy h a gyerek már 4, 5 v több éves. Nem tudom h csinálják...
2020. dec. 29. 14:59
 16/17 anonim ***** válasza:
38%

Én visdzamentem dolgozni. Pedig mi anyagilag megtehettük volna h otthon maradjak.

Szerettem os otthon lenni, de vágytam az "anyagi függetlenségre"

Nekünk soha nem volt közös számlánk, valahogy nem éreztük szükségét. És utáltam h a férjemnek kellett szólni h italjon már át pézt, mert kifogytam.

Vagy nem tudtam félretenni....

Kövezzetek meg, de én szeretem az" anyagi függetlenséget" Na meg ha történik valami (válás, baleset akármi) szeretem bebiztosítani magunkat

2020. dec. 29. 16:18
 17/17 anonim ***** válasza:
33%
Nekem mindkét gyereknél magától értetődő volt, hogy csak a gyed alatt maradok otthon, a gyes egy vicc, arra jó, h egy évig kapsz a fizetésed mellé egy kis pluszt, de amúgy egy heti bevásárlás összege (sőt...), nekem irreális, hogy ez lenne hivatott egy keresetet pótolni.
2020. dec. 29. 22:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!