Mikor már csak a gyest kaptad kijöttetek anyagilag?
Figyelt kérdés
Februártól már csak ugye 37 ezret kapok, mert a csp+gyes jár csak, ez a mostani 181 ezerhez képest elég kevés, megyek vissza dolgozni. Több ismerősöm meg van lepődve, hogy miért nem maradok még egy évet, kb csúnyán néznek rám. Most őszintén, mai árak mellett van aki megteheti, hogy 37 ezerért otthon van egy évig? A férjem 350 ezer körül keres, nem mondom hogy éhen halnánk, de nem is tudnánk hú de jól élni. Az egyik olyan barátnőm szólt be pont, akivel majdnem egyidősek a gyerekek, és ő persze még nem megy vissza, de a férje 700e felett keres, úgy jóhogy mindegy neki.
És akkor mit csinálnátok, ha annyit keresnétek, mint egy átlag magyar. Na nem a gyári munkásokra gondolok, értük nem kell aggódni, hanem egy átlag diplomásra.
2020. dec. 29. 09:57
2/17 anonim válasza:
Én is visszamentem, bár én nem a pénz miatt, hanem mert azt mondták megyek e mert ha nem akkor 1 év múlva már nem lesz helyem mert sos kell ember..
Hát amúgy én sem értem, elég drága minden. De lehet valaki olyankor egy kicsit lejjebb ad.
3/17 anonim válasza:
Én is két év után visszamegyek, nekünk kevés lenne, ha csak a GYES-t kapnám már.
Mással meg nem foglalkozok, hogy mit gondol.
4/17 anonim válasza:
144 ezer plusszal már hú, de jól fogtok élni?
5/17 anonim válasza:
Igen.
2020. dec. 29. 09:59
6/17 A kérdező kommentje:
Milyen 144 ezer? A fizetésem 230e lesz 6 órára.
A gyed+ csp a 181 most.
De igen, nem mindegy h 37et kapok e vagy 230+37et...
2020. dec. 29. 10:00
7/17 anonim válasza:
Utolsó, azért azt a havi 140 ezret félre tehetik, szóval igen, baromi sokat számít.
Vagy ha nem félre teszik, abból simán kijön a kaja+rezsi 3 főre, szóval megint nem mindegy.
2020. dec. 29. 10:00
8/17 anonim válasza:
Gyári munkások vagyunk mindketten a férjemmel, mindketten nettó 250-300 között keresünk vidéken. Nem értem miért kell minket lenézni, mi nem lehetünk normális, jó emberek, csak mert nem szereztünk diplomát?
Ennek ellenére két év után visszamegyek dolgozni, de valószínűleg váltani fogok és a szakmámmal fogok elhelyezkedni, mert a beosztása miatt előnyösebb.
2020. dec. 29. 10:02
9/17 anonim válasza:
Mi kijöttünk, de a férjem 800 ezret keres. Mivel mindenkinek más a fizetése, nem lehet erre jól válaszolni.
2020. dec. 29. 10:13
10/17 anonim válasza:
Én is vissza mennék és vissza is fogok menni 2 év után dolgozni. Egyrészt igen a pénz miatt, másrészt én vágyom vissza a munkahelyemre már most is, hogy kicsit úgymond visszakapjam a régi életemet. Nem tudnék még egy évig itthon dekkolni. De persze aki megteheti, és szeretne 3 évig otthon lenni azzal sincs semmi gond, mondjuk én emiatt biztos nem szólogatnék be másoknak. Manapság amúgy is gyakrabban szólják le azokat, akik maradnak otthon még 1 évet, mint aki visszamegy dolgozni, mondván hogy lusta.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!