Sodortátok már veszélybe véletlenül/meggondolatlanul a gyermeketeket?
Még csak 10 hónapos, de már 3-szor volt ilyen... Szerencsére egyikből se lett baj, de a mai megint kiverte nálam a biztosítékot, tök szarul érzem magamat... Hogy mi lett volna, ha... 🤦♀️ Veletek volt ilyen? Hogy bírjátok?
Ilyenekre gondolok, hogy majdnem leesett, vagy pl nálam felborult a babakocsi, mert nem volt jól rögzítve a kar (be volt kötve a baba)...
Kb 1 hetes volt a fiam. Az ágya felett volt egy kis polc, ahova én rátettem a telefonom, de sajnos csak félig és lecsúszott. A fejétől pár cm-re landolt. Most múlt 5 éves a fiam, de a mi lett volna még mindig kisért.
A másik nagyon durva eset, szálltunk le a metróról (Németországban élünk) kb 2,5 éves lehetett. Fogtam a kis kezét, külön mondtam, hogy nagyot lépjen, de az előttem leszálló bénázott és pillanatra rá figyeltem, addig a fiam becsúszott a metro és az állomás közötti aknában, csak a kezem tartotta. Abban a pillanatban higgattan vissza kiemeltem, majd pár lépés után rámtört a remegés és a sírás, ami napokig megmaradt. Szintén a mi lett volna, ha kicsúszik a kezemből a kis keze, stb...
Jaj 11es, ez nagyon rossz, remélem már túltetted magad rajta... :(
Amúgy nekem is ez a baj, hogy történik egy MAJDNEM, és napokig azon agyalok, hogy mi lett volna HA... Ez vajon azért van, hogy belevésődjön az ember fejébe, hogy tanuljon belőle?
Én tanulok belőle, de nem lehetne, hogy ne emésszen napokig? Vagy évekig?!
Hát még amikor megtörténik! A babakocsisat sem mondtam el senkinek, férjemnek se 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
A telefonos story-t én sem mondtam el senkinek. A metrós azt úgy érzem nem az én hibam volt, meg azzal vigasztaltam magam, hogy meghúzom a vészféket, vagy beállok az ajtóba, még nem segít valaki, úgy csak nem indult volna el a szerelvény. Ahhh, agyon gyötörtem magam utána.
Telefonost meg hagyjuk, de az tuti hogy semmi nehezet nem vettem utána a kezembe, amivel megüthettem volna. Lehet úgy van ahogy írod, a bevésődés miatt hagyhat ekkora nyomot.
9 hónapos a kislányom. Imádja a karácsonyfa díszeit, fényeit. Tegnap este leültem Vele a karácsonyfánk mellé, az ölembe ültettem a babámat, és a kezébe adtam egy nagy karácsonyfadíszt. Egy adott pillanatban egy reccsenést hallottam, majd ahogy lenéztem a babámra, azt láttam, hogy összeroppantotta a kezében a szájánál a díszt, a szilánkok a szájában, az ajkain, a kezében voltak. Azonnal szedtem ki mindent a szájából, a kezéből. Hál' istennek nem jutott be a szájába semmi, vszleg azért, mert nedves/nyálas volt az ajka, oda feltapadtak a szilánkok. Még csak meg sem vágta magát. Éjjel virrasztottam mellette, annyira aggódtam Érte.
Az a durva, hogy lecseréltük a korábbi üveg díszeinket műanyagra (ezért mertem odaadni a kislányomnak), viszont ezek szerint pont ez az egy üveg dísz megmaradt, pont ezt adtam a babámnak. Szörnyen éreztem magam.
Kb egyhónapos kisfiunkat a sétából hazaérve nem akartuk felébreszteni, úgyhogy a babakocsi
mózeses felső részét leemeltük és felhoztuk a lakásba, majd leraktuk a szoptatós fotelhez tartozó lábtartó puffra. Ez ilyen este 8 körül lehetett (augusztusban), és mi is ledőltünk, gondolván, hogy úgyis hamar ébred enni, még bőven mielőtt mi elaludnánk. Ehhez képest éjfél körül ébredtünk a kis nyüszögésére, és mentem a puffhoz, és akkor láttam, hogy leborult róla a babakocsi mózese, mert a kisfiunk ahogy mozgolódott benne, áthelyeződött a súlypontja és a puff, mivel sokkal kisebb, nem tudta eléggé alátámasztani. Szerencsére kb 50 centiről borult le és csak borult, nem esett, de rettenetesen kétségbeestem. Semmi baja nem lett a kisfiunknak, mintha föl se tűnt volna neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!