Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kis korkülönbséggel érkezett...

Kis korkülönbséggel érkezett második baba mennyire forgatta fel az életeteket?

Figyelt kérdés

Januártól elkezdünk próbálkozni a tesóval, akkor lesz fél éves a kislányom. Nyilván nem tudni, hogy mikor jön össze, de én azért kis korkülönbségben reménykedek.

Viszont félek is az újabb babától, most annyira ideális az életünk, a lányom tündéri nyugodt baba, most így, hogy egyedül van, tökéletesen be tudom osztani az időm és vele is maximálisan úgy tudok foglalkozni, ahogy arra szüksége van, minden figyelmem rá tudom fordítani, és mindemellett magamra is, a férjemre is, a háztartásra is van időm, szóval abszolút mesébe illő az egész helyzet. Nagyon félek, hogy a testvére teljesen más habitusú lenne, akivel sokkal nehezebb, de még ha ugyanolyan álombaba, mint a lányom, akkor is igazából szeretném neki megadni ugyanazt a törődést és figyelmet, mint amit az első babámnak tudtam megadni, úgy, hogy a lányommal sem foglalkozok kevesebbet. Kicsit lehetetlen küldetésnek hangzik :D Vagy lehetséges lenne így megoldani? Szerencsére a férjem nagyon támogató, maximálisan kiveszi a részét mindenben, szóval egy szavam sem lehet, mégis félek, hogy két gyerekkel, akik ennyire közel vannak egymáshoz korban, mennyire tudnánk megbirkózni.

Várhatnánk persze, amíg nagyobb lesz a korkülönbség, talán nem lenne akkor ennyire félelmetes a dolog, ha a lányom már oviba jár, amikor jön a tesó, de nem leszek már fiatalabb én sem, és nem akarunk tovább várni a próbálkozással, a lányom is nehezen jött össze, plusz valahogy nekem jobbnak tűnik, ha korban ilyen közel vannak egymáshoz, még ha most nehezebb is. Csak attól még szeretném jól csinálni, mindkét gyereknek a legtöbbet és a legjobbat nyújtani, és azért eléggé félek, hogy ez mennyire megvalósítható.

Nálatok ez hogy működött? A nagyobb testvér hogy viselte, hogy ilyen fiatalon már megoszlott a figyelem?

2020. dec. 26. 13:53
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk 22 hónap van a gyerekek között. Az elsô olyan volt kicsinek, amilyen a tied.

A kisebbel már nehezebb volt önmagában is, és ugye ott volt az akkor 2 éves bátyja.

Az én tapasztalatom az, hogy nem duplán nehéz, hanem hatványozottan 😀

És sajnos a kicsire sem volt soha annyi idôm, mint amennyi az elsôre, szégyen vagy nem szégyen. Egyszerûen nincs annyi figyelem, ha meg kell osztani.

Nem jártak bölcsibe, otthon voltam/vagyok velük.

Ami jellemzô volt, hogy a nagyobb nagyon anyás lett, amióta tesója van. A kicsinél meg erôsebb volt a szeparációs szorongás.

Most 4 és 2 évesek. Imádják egymást. Semmit nem

csinálnék másként.

2020. dec. 26. 19:09
 12/17 anonim ***** válasza:
91%
Barátnőmék is így voltak. Az elsō nehezen jött össze, majd elkezdtek próbàlkozni a tesóval hamar. Erre kb.elsőre összejött. Nagyon kemény a két picivel, apuka rengeteget dolgozik, nem sokat tud segíteni. Anyuka kivan, szerencsére a nagymamák csatasorba tudtak állni a covid ellenère és így picit könnyebb.
2020. dec. 26. 20:17
 13/17 anonim ***** válasza:
61%
Nem rosszindulatból, de hagyj időt a szervezetednek h regenerálódjon. Sokan csinálják ezt, még ki sem heverte az első terhességet plusz a szülést már várja a másodikat. Legalább 1 év szükséges. A másik, arra készülj h most a terhességet egy kisbaba mellett kell végigcsinálnod, nem?tudhatod milyen lesz, mint ahogyan a szülést sem. Onnantól lesz egy kicsi meg egy pici. Nem garancia h a tesó is ilyen nyugodt baba lesz, hatalmas különbségek vannak. Ez nem elijesztés, hanem tények. A környezetemen azt látom h akik így vállaltak gyereket azoknak az első pár év nagyon nehéz és utána könnyebb. Az én fiam mai napig kétemberes, nem alussza át az éjszakát stb, pedig 4 éves múlt. Nincs az a pénz amiért még egyszer végigcsinálnám. Röhej de végre aludni akarok!!! Szóval én itt megálltam. Csak azt akarom mondani h sokszor egy gyerekkel sem könnyű, előre én se láttam h még 4 év után is itt tartunk... egy évet minimum várnék a helyedbe, nézd meg h bírod a mindennapokat, h alakul, ha érzed h bírnád vágj bele, ha bizonytalan vagy inkább várj.
2020. dec. 26. 21:02
 14/17 anonim ***** válasza:
35%
A kisfiam 6 hónapos volt, amikor kiderült, hogy 2 hónapos várandós vagyok. Szoptatok, nem volt még menstruációm szülés óta, igaz nem védekeztünk, de a kisfiunk is nehézkesen jött össze. Ebből a 3 tényezőből kifolyólag nem gondoltuk, hogy ilyen hamar áldott állapotba kerülök. Szóval nem sokat agyalhattunk a korkülönbségen. A második terhességet nem tudom úgy kiélvezni mint az elsőt, hiszen van egy kisbabàm mellette. Kicsit bűntudatom is volt miatta.. De persze amint van egy kis időm, ráhangolódok a pocaklakóra.Bármennyire is szeretném, el kell fogadnom, hogy a gyerekeknek osztozni kell majd a figyelmemben. A férjem nekem is sokat segít. De rossz alvó a kistücsök, éjjel ált 3-5 alkalommal ébred, és nappal is beéri kevés alvással. Biztos nagyon nehéz lesz az elkövetkező 2 év, és sejtésünk sincs milyen habitusú lesz az új családtag, de mi a legnagyobb odaadással és lelkesedéssel várjuk, hogy megszülessen a kislányunk. Még ha nehéz is lesz, a szeretet amit tőlük kapunk, felülír minden nehézséget. Szülőnek lenni a legcsodálatosabb dolog !
2020. dec. 28. 21:16
 15/17 anonim ***** válasza:
34%
Már nem azért, de mi ez a mentalitás? Most tök jó minden, és cs.sszük el?
2020. dec. 29. 09:30
 16/17 A kérdező kommentje:
A lányom előtt is tök jó volt minden, mégsem érzem azt, hogy elcseszte volna az életünket az érkezése... Hasonló logika mentén gondolom, hogy ha jönne még egy baba, akkor ő is csak változást hozna, de nem cseszné el az egészet. De gondoltam megkérdezem, másoknak mi a tapasztalata, az a bizonyos változás mégis milyen mértékű volt.
2020. dec. 29. 10:17
 17/17 anonim ***** válasza:
73%
Nem is tudom ilyet hogy lehet mondani hogy egy újabb baba el cseszne bármit is. Nyilván változik az élet, de elcseszni semmit nem csesz el, ez így elég csúnyán hangzott... 🤔😬
2020. dec. 29. 22:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!