Mthfr c677t heterozigóta mutáció esetében milyen fogamzásgátlót lehet használni ami nem veszélyes?
Egy szülésen már túl vagyok, majd szeretnék még gyereket 2-3 év múlva, de addig is szeretnék fogamzásgátlót használni. A nőgyógyászom azt mondta lehetne injekciót ( depo provera) van aki ilyen mutációval használta ezt?
Tudom , hogy sima fogamzásgátló tablettát nem lehet
Lehet helyette Mini pillt illetve hormonos vagy hormonmentes spiralokat is.
De a mini pill kifejezetten fogamzásgátló tabletta, amit szedhetsz. Itthon csak szoptatás során irjak fel, pedig valójában ennek nem sok ertelme van. Ha pontosan szeded ugyanugy véd, mint a kombinált tabletta.
#3 vagyok
Nem tudom miért lettem lepontozva, ha a saját tapasztalatomat és azt osztottam meg, amit az orvos mondott... de nyilván a negatív értékelő jobban tudja nálunk 😁 Még a trombózispanel leleten is rajta volt, hogy heterozigóta formában nem jelent nagyobb kockázatot. Ettől függetlenül nyilván mindenki másképp működik ugyanazzal a betegséggel is, ezért kell mindenkit egyénileg kivizsgálni. Az orvosok is különböző álláspontokon lehetnek, az én dokim ezt mondta, hiszek neki, semmi bajom nem lett. Másnak lehet lett volna.
Kérdező, a kérdésedre továbbra is ugyanaz a válaszom, hogy az én dokim szerint semmit se befolyásol, ezáltal bármilyen fogamzásgátló biztonsággal szedhető. De mivel én nem vagyok orvos, és elég kicsi az esélye annak, hogy ugyanaz a dokink, így az ő véleménye a Te esetedben nem biztos, hogy ugyanaz lenne. Ezért válassz egy olyan orvost, akiben megbízol, szakmailag elismered, és tőle kérdezd meg ugyanezt, ne itt, ahol rengeteg önkéntes troll is van.
#3 és #5 vagyok
Gondoltam, hogy nem Te voltál.
Örülök, hogy közösen találtatok jó megoldást! Minden jót kívánok! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!