Mthfr c677t heterozigóta mutáció miatt szedett-e valaki aspirin protectet még terhesség előtt?
Én homozigóta vagyok. Csak folsavat és B komplexet szedtem. Terhesség legelejétől (+ teszt után soron kívül fogadott az orvos) szúrtam a Clexane-t.
Hematológián tájékoztatnak, érdemes oda elmenni.
Szia.
Én is a napokban kaptam meg az eredményem, miszerint MTHFR C677T heterozigóta vagyok. A többinél "vad típus" jött ki. Én úgy tudom, hogy ez azt jelenti, hogy a szervezet nem tudja megfelelően hasznosítani a folsavat, ezért inkább folátot érdemes szedni. A Femibionban például az van, ezért én azt fogok most szedni. De ez a mutáció nem okoz nagyobb trombózis kockázatot. Én is lombikos vagyok amúgy, túl egy vetélésen. Annál a terhességnél kaptam Aspirin Protectet. A dokimmal megbeszélem majd azért, hogy kell-e vérhigító.
Nálad a többi eredmény rendben van? Mit mond a doki?
Szia!
Minden értékem rendben van, ezt a vizsgálatot azért csináltattam , mert 4 év fogamzásgátló szedés mellett folyamatosan görcsölt a vádlim. Egyik orvos sem akart vele foglalkozni, a nőgyógyászok sem hitték,hogy van összefüggés. Közben kiderült,hogy az Apámnak volt mélyvénás trombózisa, de ezt én sem tudtam addig. Elmentem a vizsgálatra, aztán nődokihoz az eredménnyel. Nem kicsit voltam ideges,hogy 4 évig komplett hülyének néztek, és hiába kérdeztem rá, hogy nem lehet összefüggés, azt hitték bolond vagyok. Szóval ezt már tudtam 2019. Februárban. Ezután lettem terhes, de 6 hetesen elment a baba, emiatt minden létező hormon vizsgálatra elmentem, és ahova csak lehetett tényleg. Endokrinológushoz is . Semmi bajom ezen kívül. Minden tökéletes. Folátot szedek, meg most a méhpempőt kezdtem el egy pár napja . Bocsi,hogy ilyen hosszú lett, nem teljesen ezt kérdezted, csak gondoltam leírom hátha valaki hasonló cipőben jár.
1 hét múlva megyek nődokihoz, addig nyilván nem kezdem el, de szerintem ő is ajánlani fogja nekem. ☺️
Sajnálom, hogy neked is volt vetélésed. Nagyon jól tetted, hogy utána mentél a dolgoknak! Jobb tisztán látni.
Én is jó pár vizsgálatot megcsináltattam a missed ab után, bár a doki szerint 1 vetélés még lehet a véletlen műve, nem küldött részletesebb kivizsgálásra, de én így nyugodtabb vagyok. Most a 2.lombiknál Femibiont fogok szedni, abban folát van. Remélem ezúttal szerencsésebbek leszünk.
Sok sikert neked a továbbiakban!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!