Mthfr c677t heterozigóta mutáció miatt szedett-e valaki aspirin protectet még terhesség előtt?

Figyelt kérdés

2020. jan. 13. 12:52
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Én homozigóta vagyok. Csak folsavat és B komplexet szedtem. Terhesség legelejétől (+ teszt után soron kívül fogadott az orvos) szúrtam a Clexane-t.

Hematológián tájékoztatnak, érdemes oda elmenni.

2020. jan. 13. 13:59
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Én heterozygotával Clexant szúrtam a 12.hétig. Mondjuk nekünk lombikunk volt, így kontrollálva volt, hogy a beültetéstől ment.
2020. jan. 13. 14:39
 3/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2020. jan. 13. 15:13
 4/14 anonim válasza:

Szia.

Én is a napokban kaptam meg az eredményem, miszerint MTHFR C677T heterozigóta vagyok. A többinél "vad típus" jött ki. Én úgy tudom, hogy ez azt jelenti, hogy a szervezet nem tudja megfelelően hasznosítani a folsavat, ezért inkább folátot érdemes szedni. A Femibionban például az van, ezért én azt fogok most szedni. De ez a mutáció nem okoz nagyobb trombózis kockázatot. Én is lombikos vagyok amúgy, túl egy vetélésen. Annál a terhességnél kaptam Aspirin Protectet. A dokimmal megbeszélem majd azért, hogy kell-e vérhigító.

Nálad a többi eredmény rendben van? Mit mond a doki?

2020. jan. 15. 11:36
 5/14 A kérdező kommentje:

Szia!

Minden értékem rendben van, ezt a vizsgálatot azért csináltattam , mert 4 év fogamzásgátló szedés mellett folyamatosan görcsölt a vádlim. Egyik orvos sem akart vele foglalkozni, a nőgyógyászok sem hitték,hogy van összefüggés. Közben kiderült,hogy az Apámnak volt mélyvénás trombózisa, de ezt én sem tudtam addig. Elmentem a vizsgálatra, aztán nődokihoz az eredménnyel. Nem kicsit voltam ideges,hogy 4 évig komplett hülyének néztek, és hiába kérdeztem rá, hogy nem lehet összefüggés, azt hitték bolond vagyok. Szóval ezt már tudtam 2019. Februárban. Ezután lettem terhes, de 6 hetesen elment a baba, emiatt minden létező hormon vizsgálatra elmentem, és ahova csak lehetett tényleg. Endokrinológushoz is . Semmi bajom ezen kívül. Minden tökéletes. Folátot szedek, meg most a méhpempőt kezdtem el egy pár napja . Bocsi,hogy ilyen hosszú lett, nem teljesen ezt kérdezted, csak gondoltam leírom hátha valaki hasonló cipőben jár.

1 hét múlva megyek nődokihoz, addig nyilván nem kezdem el, de szerintem ő is ajánlani fogja nekem. ☺️

2020. jan. 15. 14:53
 6/14 anonim válasza:
100%

Sajnálom, hogy neked is volt vetélésed. Nagyon jól tetted, hogy utána mentél a dolgoknak! Jobb tisztán látni.

Én is jó pár vizsgálatot megcsináltattam a missed ab után, bár a doki szerint 1 vetélés még lehet a véletlen műve, nem küldött részletesebb kivizsgálásra, de én így nyugodtabb vagyok. Most a 2.lombiknál Femibiont fogok szedni, abban folát van. Remélem ezúttal szerencsésebbek leszünk.

Sok sikert neked a továbbiakban!

2020. jan. 15. 21:15
 7/14 A kérdező kommentje:
Neked is! 🥰
2020. jan. 16. 07:43
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is volt egy vetélésem, majd kiderült, hogy mthfr heterozigóta vagyok. Magánorvoshoz mentem, elküldött, hogy ezzel nem kell tenni semmit. Most épp másik orvost keresek, mert mindenhol azt hallom, hogy ezt másoknak kezelik.
2020. febr. 26. 15:54
 9/14 A kérdező kommentje:
Sajnos nehéz olyan embert találni aki komolyan is veszi, nekem sem sikerült még. Pedig mindenhol én is azt olvasom,hogy ez igenis okozhatja a vetélést. Nőgyógyászok is megerősítették, de ennyi .
2020. febr. 26. 17:33
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Remélem sikerül neked is nekem is olyat találni aki érdemben foglalkozik a problémával! Mielőbbi gyermekáldást kívánok neked, és egészséges kisbabát! :)
2020. febr. 26. 17:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!