Mthfr c677t heterozigóta mutáció okozott valakiél vetélést? Mit használtok rá? Sikerült teherbeesni és megtartani a babát?
Köszi a válaszokat!
A babatervezés időszakában is kellett nektek ez, vagy csak a pozitív teszt után? Rögtön mentetek orvoshoz?
Szia!
" Az MTHFR (C677T) genetikai teszt abban segít, hogy kiszűrjük az artériás és vénás trombózisra vonatkozó genetikai hajlamot, hozzájárulva ezzel nem csak az egyén egészségi állapotának javításához, de terhesség esetén a magzati elhalás kockázata is elkerülhető."
A heterozygota jelentése az,hogy csak az egyik szülőtől kapott gén hibás. Homozygota az ha mindkét szülőtől kapott gén hibás.
A terhesség során valószínűleg az érintett embereknek vér hígítót kell kapnia, és rögtön orvoshoz kell menni. Sajnos ezzel együtt is nagy esély van a vétélésre, mivel még nem találtak összefüggést a kettő között.
Nekem már volt vetélésem emiatt.
Sok folyadékot kell bevinni a szervezetbe, illetve folátot kell szedni, mert a folsavat a szervezetünk nem tudja hasznosítani! Ez nagyon fontos, ha kismama vitamint kezdesz szedni. Pl. A femibion jó.
Ha van még kérdésed megpróbálok segíteni, de a legfontosabb az ,hogy egyeztess egy hozzáértő orvossal/nőgyógyásszal/endokrinológussal.
Én nem vagyok orvos, tehát ezek csak én hallott/ olvasott/ tapasztalt infóim voltak.
Kérlek mindenképp nézz utána és kérdezz meg orvost.
Sok sikert! 🥰
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!