Mit gondoltok erről a gondolatmenetről?
Nézek egy sorozatot, amiben az egyik karakter lemondott az anyai jogairól, és a gyereket az apja neveli.
Elmondta, hogy tudta, hogy nem lesz jó anya, ezért lemondott a gyerekéről, hogy jó élete legyen a gyereknek. Arra a kérdésre, hogy nem fél attól, hogy a gyerek esetleg megutálja, azt monta: "Szeretem őt annyira, hogy hagyom hogy utáljon."
Nyilván az első kérdés, hogy minek vállal gyereket, de ez már semmit nem változtat az, hogy minek vállalt gyereket. (plusz még nem derült ki a sorozatban, hogy minek vállalta.)
Én ezzel valamilyen szinten egyetértek, mert úgy gondolom, hogy jobb egy gyereknek anya nélkül, mint egy rossz anyával.

8 mert mi a legjobb? Ha nem hagyja el csak tönkreteszi az életét tudat alatt bosszúból? Mert en ilyet is olyat is ismerek. Szerintem az van jobb lelki állapotban, akit szerető apa nevelt fel, nem az, amelyiket idegbeteg anya.
De persze minden ember más.

Nem az a kérdés, hogy jobb-e az apjánál.
Jobb, ezt tudom én is. A lehető legjobb döntés volt az apjánál hagyni.
A kérdés nem ez volt.
Illetve amit a 10-es írt, az a másik oldala , tehát nem lehet kijelenteni, hogy ebben az egészben minden fekete vagy fehér.
Nem szabad elfelejteni a 10-es esetben, hogy nem a gyerek tehet róla, hogy megszületett.
Példát mondtam, hogy a környezetemben volt ilyen.
Nem azért hagyta el a gyereket, mert nem is tudom milyen okot írjak, mondjuk, mert nagyon beteg, nagyon szegény vagy nem tudom, pusztán azért hagyta el, hogy nélküle tudja élni a gyerek előtti életét.
Ezt nem tudom megérteni.
#5 "Ha valaki nem való szülőnek, akkor nem szül."
Mesélj még...
Nem a purgyékról beszéltem, akinek nincsen egy épkézláb gondolata sem.
A kérdező mondandójában egy teljesen más eset van.

*birom az ilyen apàkat is hogy ö lemond a gyerekröl meg hasonlok
A gyerek joga meg kb senkit nem érdekel hogy ö élhet e vele.
Mindenki olyan egyoldalu.

A kötödés màr magzati korban kialakul. Mindenképp életreszolo trauma minden. Tudatalatti szinten.
Egy magzat azt is érzi, ha nem akartàk.
Van fent rola cikk is, hogyan viselkedik egy nem akart/titkolt magzat, és az akit szeretettel várnak. És van különbség.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!