Mit gondoltok erről a gondolatmenetről?
Nézek egy sorozatot, amiben az egyik karakter lemondott az anyai jogairól, és a gyereket az apja neveli.
Elmondta, hogy tudta, hogy nem lesz jó anya, ezért lemondott a gyerekéről, hogy jó élete legyen a gyereknek. Arra a kérdésre, hogy nem fél attól, hogy a gyerek esetleg megutálja, azt monta: "Szeretem őt annyira, hogy hagyom hogy utáljon."
Nyilván az első kérdés, hogy minek vállal gyereket, de ez már semmit nem változtat az, hogy minek vállalt gyereket. (plusz még nem derült ki a sorozatban, hogy minek vállalta.)
Én ezzel valamilyen szinten egyetértek, mert úgy gondolom, hogy jobb egy gyereknek anya nélkül, mint egy rossz anyával.

Van ilyen az ismeretségi körömben, konkrétan barátnőm volt.
Egészen addig amíg el nem hagyta a 2 és fél éves gyerekét egy másik ember miatt illetve, hogy élje a világát (szórakozás, csavargás stb)
Majd szintén ez az ócska kifogás volt a válasza, hogy miért hagyta el a gyerekét.
Meg sem próbálta szeretni illetve nevelni, mert túlságosan sok mindent 'veszített' volna, konkrétan a bulizós életét.
Egy anyák napjára nem ment el az oviba, a gyereket alig vitte el amikor megtehette volna.
Majd utána csodálkozott a gyerekelhelyezési peren illetve, hogy gyerektartást kell neki fizetni.
Egyszer majd szembe jön vele a sorsa, biztos vagyok benne, hogy sokszorosan visszakapja amit a gyerekének okozott.

Ha valaki nem való szülőnek, akkor nem szül.
A gyereket megelőzően elég sok abortusza volt, nem véletlen.
Szóval ezzel sem áll meg előttem ez a magyarázat.
A gyerek jobban jár az apjával valóban, az ő esetükben is, de gondoljuk már végig, hogy abban a gyerekben milyen törést okoz egy ilyen 'anya'.
Nem kell szülni , nem muszáj és nem kötelező.
De ha már van, akkor nem dobom el és kész.
Nem ősanya vagyok félreértés ne essék, de ebben nincs bocsánat.
Hétvégén meg a diszkóban rázza magát. Röhej.

#5 "Ha valaki nem való szülőnek, akkor nem szül."
Mesélj még...

"Csak ez marhára nem a legjobb... Beszéltél te már valaha elhagyott gyerekkel?"
Te meg beszéltél már olyan gyerekkel, aki olyan anya mellett nőtt fel, aki utálja és napi szinten a fejéhez vágta, hogy bánja, hogy megszulte?
Hát itt vagyok én, élő példa. Az, hogy egy nő belatja hogy nem való neki az anyaság és a gyereknek csak árt, az sokkal jobb, mint hogy magára erőlteti a gyereket. Nem mellesleg a gyerekek kicsik, de nem hülyék. Érezné, hogy nem szereti az anyja. Igen, az én anyám megszült, nem tudom miért. Ezt már visszacsinálni nem lehet, de ennek ellenére ki lehetett volna belőle hozni a legjobbat. És az én esetemben a nevelő szülő vagy valamelyik családtag otthona sokkal jobb lett volna.
Egy gyereknek nem az az érdeke, hogy mindenképpen az anyjával nőjön fel, hanem szerető családban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!