Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tennétek ilyen helyzetben?...

Mit tennétek ilyen helyzetben? Engednétek a nagyszülőket unokázni?

Figyelt kérdés

Férjem családjáról van szó.

Röviden annyi, hogy a férjem különböző okokból utalja a szüleit, én ezért nem is találkoztam velük meg soha.

Az apját azért utálja, mert amikor 2 éves volt, akkor elhagyta őt, testvéreit meg az anyját egy másik nőért. Az anyját azért utálja, mert amikor talált magának egy másik élettársat, akkor azt az embert többe nézte, mint a saját gyerekeit. A lány ikertestvérével is összeveszett, meg a növérével is, évek óta nem beszélnek.

Nemrég született a fiúnk, és rámírt anyósom. Bemutatkozott, és elmondta, hogy látni szeretné az unokáját, és ne mondjam a férjemnek, hogy rám írt, de ha nem lesz otthon, akkor feougrana hozzánk megnezni a picit. Ha a férjemmel beszélnek erről, akkor biztos nem engedné.

Én azért engedném, mert az én édesanyám se volt jó anya, de jobb nagymama, mint amilyen anya volt. Ha az én anyám megerdemli a lehetőséget, hogy amit szülőként nem kicsit elcs.. es.. szintett, azt nagyszulokent helyre hozza, akkor ő is, nem?

2020. dec. 13. 17:04
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
75%

Nem.

Ne haragudj, de aki olyan szinten nem tud normális anyaként funkcionálnak, hogy a gyereke tartson vele valami minimális kapcsolatot, az egyszerűen nem érdemli meg, hogy unokázhasson. Nem lehet nagyszülőként helyrehozni, amit szülőként elcseszett.

Meg amúgy is, a francnak sem kellene, hogy belemásszon az életünkbe és egy stresszforrással több legyen.

Én sem beszélek az anyámmal, mert nagyon rossz szülő volt és nem, nem engedném unokázni akkor sem, ha akarja.

2020. dec. 13. 17:10
 2/13 anonim ***** válasza:
89%
Nem mennék bele, a férjem háta mögött nem. Beszéljék meg ők ketten, ha nem enged a férjed, akkor fordulhat bírósághoz is. Amúgy jó lenne ha láthatná a fiad a nagyszüleit, fontos dolog, elég fura férjed van.
2020. dec. 13. 17:11
 3/13 anonim ***** válasza:
86%

A férjem háta mögött nem intézném a dolgot.

Én is úgy gondolom hogy egy lehetőséget megérdemel a nagyi, h lássa az unokáját. Ismeretlenül nem ítélném el.

Zárójelben: azért ha a férjed nem beszél senkivel (mindenki hülye csak ő a helikopter) egy kicsit elgondolkodnék rajta h mi is történhetett(hisz te csak a férjed szemszögéből vagy onnan se tudod a dolgot)

2020. dec. 13. 17:13
 4/13 anonim ***** válasza:
98%
Csak a férjem tudtával.
2020. dec. 13. 17:19
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Én megbeszélném a férjemmel.Pont azért adnék esélyt, mert ahogy írod anyukád se volt jó anya, de sokkal jobb nagymama.Ha anyukád megkapta az esélyt akkor a másik nagymamának is járna.A saját családunkban látom, hogy mekkora kárt tud tenni ,ha egy életen át cipelve van a múltbéli sérelem és hogy mennyivel másabb tud lenni az élet, ha a múltat múltként kezeli az ember és a jövőbe tekint.HA a nagymama nem alkoholista,drogos,nem nevelőintézetbe adta a gyerekeit, nem egy agresszív állat, én adnék neki esélyt.
2020. dec. 13. 17:20
 6/13 anonim ***** válasza:
98%
A férjed veszett össze az ikertestvérével, meg a nővérével, vagy az anyós?
2020. dec. 13. 17:21
 7/13 anonim ***** válasza:
87%
Nem, a férjem tudta nélkül nem. Beszélje meg anyuka a fiával és ha nemet mond, fogadja el.
2020. dec. 13. 17:22
 8/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, mindenkit felpontoztam.

Nem fogalmaztam elég világosan: anyósom veszett össze az összes gyerekével, amikor megmondta a férjem nővére, hogy a testvéreit magához veszi.

2020. dec. 13. 17:45
 9/13 anonim ***** válasza:
96%
De akkor meg főleg minek kell ő még az életetekbe? Szerinted a gyereknek jó lesz látni, hogy utáljátok egymást?
2020. dec. 13. 18:12
 10/13 anonim ***** válasza:
85%
Nálunk en vagyok így. Apám 3 évesen hagyott ott minket. Agresszív volt sajnos vert minket. Most kapálózik nagyon de nem érdekel. Letiltottam mindenhol. Elmondtam neki, hogy nem vagyok rá kíváncsi. Biztos nem engedném.
2020. dec. 13. 18:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!