Mi a neve(i) a gyereke(i) dnek?
A fiam Csongor , a lányom Olívia :)
Ez a 2 nèv volt amire mind a ketten ràbólintottunk a férjemmel, nem volt konkrèt kikötés csak hogy menjen a vezetéknévhez .
Fiam Szabolcs, lányom Szófia.
Nem volt különösebb oka, ezek tetszettek, jól lehet őket becézni is (Szabi, Szofi). Illetve a fiunk után a férjem felvetette, hogy esetleg a következő gyereknek is nézzünk majd sz-szel kezdődő nevet. Nem tudom, mi lett volna, ha ő is fiú lesz, mert a Szabolcson kívül kb. egyik sz-es fiúnév sem tetszett egyikőnknek sem 😃
Tamás Dominik 10 éves Tamást apukaja után kapta Dominik mind kettőnknek tetszett.
Zoltán 2 éves Párom báttya elhunyt utanna kapta a nevet
Noémi Éva 11 éves. 7 hónapos terhesen eldöntöttem a Noémit, apuka bólogatott rá (mint általában...), mikor megszületett, bemondta, én meg félhulla állapotban kijavítottam, hogy Noémi Éva (utóbbit anyám után.)
Tamina 4 éves. Nem volt ötletem lánynévre, nézegettem a neveket, és megfogott. Előtte nem hallottam róla. Apjának is megfelelt.
Mirella 2 éves. Mikor megtudtuk, hogy valószínűleg ő is lány, már azon stresszeltem, hogy fogják hívni, valahogy semmi se tetszett. Az az 1-2, ami véletlen mégis, a párom leszavazta... Ami szempont volt, hogy a másik 2 gyerekhez hasonlóan ragaszkodtam a 3 szótagú nevekhez, és akkor tűnt fel a másik 2 nevénél --mi és -mi-... :D Na így jutott eszembe, tetszett is, a többieknek is megfelelt :)
És lényegében egyik sem tucatnév, ami még nekem fontos volt.
Léna- anyukám tiszteletére
Flóra- gyerekkoromban olvasott regény hősnője
Johanna- férjem szíve-vágya volt:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!