Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a neve(i) a gyereke(i) dnek?

Mi a neve(i) a gyereke(i) dnek?

Figyelt kérdés
Miért kapta/ták azt a nevet, volt e valami szempont, hány éves a gyereked/gyerekeid?

2020. dec. 11. 23:19
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
7%
Na, megjött a frusztrált pics@, aki mindenkit lepontoz.
2020. dec. 12. 09:55
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Én meg felpontoztam mindenkit, furcsa lenne ha mindenkinek ugyanaz tetszene, vagy lenne a szempont :)
2020. dec. 12. 09:57
 13/20 anonim ***** válasza:
98%
Szabolcs, 8,5 éves. Kata, 3 hónapos. Ezek tetszettek, ennyi.
2020. dec. 12. 10:33
 14/20 anonim ***** válasza:
97%

A fiam Csongor , a lányom Olívia :)

Ez a 2 nèv volt amire mind a ketten ràbólintottunk a férjemmel, nem volt konkrèt kikötés csak hogy menjen a vezetéknévhez .

2020. dec. 12. 11:02
 15/20 anonim ***** válasza:
97%
Gergő és Luca
2020. dec. 12. 14:14
 16/20 anonim ***** válasza:
97%

Fiam Szabolcs, lányom Szófia.

Nem volt különösebb oka, ezek tetszettek, jól lehet őket becézni is (Szabi, Szofi). Illetve a fiunk után a férjem felvetette, hogy esetleg a következő gyereknek is nézzünk majd sz-szel kezdődő nevet. Nem tudom, mi lett volna, ha ő is fiú lesz, mert a Szabolcson kívül kb. egyik sz-es fiúnév sem tetszett egyikőnknek sem 😃

2020. dec. 12. 17:40
 17/20 anonim ***** válasza:
88%

Tamás Dominik 10 éves Tamást apukaja után kapta Dominik mind kettőnknek tetszett.

Zoltán 2 éves Párom báttya elhunyt utanna kapta a nevet

2020. dec. 12. 21:17
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Noémi Éva 11 éves. 7 hónapos terhesen eldöntöttem a Noémit, apuka bólogatott rá (mint általában...), mikor megszületett, bemondta, én meg félhulla állapotban kijavítottam, hogy Noémi Éva (utóbbit anyám után.)

Tamina 4 éves. Nem volt ötletem lánynévre, nézegettem a neveket, és megfogott. Előtte nem hallottam róla. Apjának is megfelelt.

Mirella 2 éves. Mikor megtudtuk, hogy valószínűleg ő is lány, már azon stresszeltem, hogy fogják hívni, valahogy semmi se tetszett. Az az 1-2, ami véletlen mégis, a párom leszavazta... Ami szempont volt, hogy a másik 2 gyerekhez hasonlóan ragaszkodtam a 3 szótagú nevekhez, és akkor tűnt fel a másik 2 nevénél --mi és -mi-... :D Na így jutott eszembe, tetszett is, a többieknek is megfelelt :)

És lényegében egyik sem tucatnév, ami még nekem fontos volt.

2020. dec. 14. 12:36
 19/20 anonim ***** válasza:
88%
A Tamina különösen tetszik. :)
2020. dec. 14. 13:32
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Léna- anyukám tiszteletére

Flóra- gyerekkoromban olvasott regény hősnője

Johanna- férjem szíve-vágya volt:)

2020. dec. 14. 19:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!