Mit gondoltok a Mikolt női névről?
Szerintem borzasztó. Én is sokáig azt hittem, fiúnév, mint a Villő...
vannak szép magyar eredetű nevek, de legalábbis számomra ezek nem tartoznak közéjük.
Nekem is az ugrott be, hogy hogy fogják hívni, Miki? Persze, nem kötelező becézni, de szerintem nagyon nehéz elkerülni, hogy ne becézze senki, főleg majd iskolában tinédzserek között...
Elmegy,én inkább a Nikol,Nikola nevet adnám,hangzásban hasonlít sze-
rintem.Mikolt- Nikol.
A Nikol egy magyaros átírással erőltetett külföldi név, semmivel sem jobb, mint a Dzsindzser és társai. Ilyen nevet sosem adnék a saját gyerekemnek.
Furcsa, hogy az idegen hangzású Mira, Kira, Szofi nevek milyen népszerűek, míg egy ténylegesen magyar nevet hogy lehúz szinte mindenki.:(
Persze kérdező, hiszen a tévé előtt filmet, sorozatot nézve ezeket a neveket vagyunk képesek befogadni. Ami mem megy külföldön, az nem lesz menő a Balkánon sem.
Szerintem teljesen vállalható, Miminek is becézhető, egyáltalán nem roszabb mint amiket felsoroltál, sőt nekem dallamosabban hangzik. Akarhogy is döntesz, olyan nevet nem fogsz tudni adni a gyerekednek, ami mindenkinek tetszeni fog.
Szerinted csak Mikolt van meg Mira, Kira, Szofi?
Képzeld, nekem egyik sem tetszik. Ezeken kívül millió msá név van, ami viszont igen. Attól, hogy egy név magyar, még nem lesz szép.
Nem értem, ha neked tetszik, akkor add - te gyereked, te döntésed. Viszont a véleményünket kérdezted. Ha sokaknak nem tetszik, azt is el kell fogadnod. Vagy akkor olyan kérdést írj ki, hogy csak az reagáljon, akinek tetszik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!