Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek igaz az az állítás...

Szerintetek igaz az az állítás, hogy a 3. gyerek általában csak egy eszköz, hogy adókedvezményekben részesüljön a család?

Figyelt kérdés

Pl. olyanokra gondolok, hogy 2 gyerekkel fizetni kell a tankonyveket, 3-mal ingyenes. 2 gyerekkel fizetni kell a menzát, 3-al ingyenes. Ezt sorolhatnam estig.

Lenyeg a lenyeg. Attol fuggetlenul, hogy ugyanugy szeretik a szulok a harmadikat is, o inkabb csak egy extra, a szukseges +1?

2020. dec. 3. 12:51
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Tankönyv menza is ingyenes sokszor 2 gyerekkel is.
2020. dec. 3. 13:47
 12/22 anonim ***** válasza:
76%

Akkor nézzük tételesen:

"2 gyerekkel fizetni kell a tankonyveket"

-1 gyereknél sem kell fizetni.

[link]

"2 gyerekkel fizetni kell a menzát, 3-al ingyenes."

Ez csak a bölcsődére és az ovira igaz, tehát 3-4 évig, a többi korosztálynál (ált. isk., középisk. stb.) csak rászorultság alapján kapja ingyen a nagycsaládos, viszont ha hátrányos helyzetű, akkor már 2 gyerkkel is igényelhető az ingyenesség.

[link]

"Ezt sorolhatnam estig."

Kettőt írtál, egyik sem igaz. Kérlek, sorold még! :D

Off: Helyesen: 3-mal, nem 3-al. Ennek a tudása nem a 3 gyerekek számától, hanem az iskolázottságtól függ. Úgy tűnik, nálad mindkettő hiányzik.

2020. dec. 3. 14:05
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
En iskolazott, vezeto beosztasu embertol hallottam, h "megeri" a tobbedik gyerek. Szerintem nagyon elszamolta magat. Persze ha anyatejes es a nagyok cuccat megkapja az elso par evben, tenyleg megeri, de utana?
2020. dec. 3. 14:08
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Ismerek ilyet is olyat is.
2020. dec. 3. 14:09
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Aki ma Magyarorszagon adokedvezmenyekre vallal gyereket, az orult. Sokkal tobb a kiadas, mint amennyit nyerni lehetne vele.

(3 van, azert mert igy akartuk es nem azert mert anyagi hasznot remelunk beloluk)

2020. dec. 3. 14:29
 16/22 anonim ***** válasza:
57%

Soha nem akartam másodikat, harmadikat meg ha felakasztanának se vállalnék.

Mindig egy kislány volt az álmom, szilveszterkor lesz 11 éve, hogy ez valóra vált.

Különben kapásból tudok kettő olyan nőt, aki kerek perec megmondta, a CSOK miatt szülte a harmadikat. Hát a gyomrom kifordul.

De pl ismerek egy nőt, ők igenis vágytak harmadik gyerekre, minden anyagi plusz nélkül.

2020. dec. 3. 14:38
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Családja válogatja.Szerintem azt aki amúgy 1-2 gyereket tervez maxra, azt nem fogják megtéríteni és rávenni, hogy vállaljon 3.gyereket csak ezekkel a támogatásokkal.Akiknél rezeg a léc, akiknek a fejében megfordul eleve ott ez lehet egy eszköz amivel a mérleg serpenyőjét a vállalás fele fordítják.Meg olyan is van, aki talán végig se gondolja csak szül ezerrel.
2020. dec. 3. 16:14
 18/22 anonim ***** válasza:
66%
Nem, nem igaz. Biztos vannak ilyen családok is, de itt vagyunk mi is, akik alapból hármat terveztek, mert én kettőt akartam, a férjem meg sokat, és ennek ésszerű kompromisszuma lett a három. És ráadásul óvatosan bevallom, hogy a 3. a kedvencem. O:)
2020. dec. 3. 17:32
 19/22 anonim ***** válasza:
87%

Úgy utálom az ilyet kérdező halvány lila fogalmad sincs kinek mi jár ingyen és mikor,pl az oviba tényleg ingyen jár az ebéd ,de iskolás kortól már fizetni kell igaz csak 50% a tankönyvek mindenkinek ingyenesek gyerekszámtol és anyagiaktol függetlenül,bölcsőde nem emlékszem már hogy fizetem e vagy nem az ebédért legkisebb lányom is 10 éves már.

Üdv egy 3 gyerekes dolgozó anya .

2020. dec. 3. 18:47
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Biztos akad ilyen, ami elég szomorú, de hogy ez legyen az általános azt őszintén kétlem.
2020. dec. 3. 22:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!