Csak szerintem kitolás gyerekeseknek ez az idősáv?
A lányom 7.30 körül kel általában. Mire tisztába teszem, felöltöztetem, tápszert eszik, na meg azért én is felöltözök meg elkészülök már 8.30, kár elindulni.
Aztán 11-kor szokott általában aludni, tehát pont mikor mehetnénk. Általában 13-ig alszik. Akkor ugye ha felkel nyilván megint ebéd, tisztába tevés stb.
Jó esetben du 2-3kor ha el tudunk menni pékségbe,boltba.
Lehet azzal jönni, hogy nem kell minden nap boltba járni, igen én se szoktam, bár nem ártana lehet, mivel a férjem dolgozik az autóval, így babakocsival vagy egy kezét fogni kell 2 évessel nem tudok hazacipelni hetekre való kaját. De még a kaja oke nem megyünk minden nap, de pékségben szeretek friss pékárut venni, nem a száradtat enni, de most emiatt reggel se én se a lányom nem tudunk enni pékárut..Oké, eszünk zabkását, nem kell kifli meg társai. De a mai ebédhez is hiányzik 2 hozzávaló, de ma sem tudtunk elmenno boltba, most tettem le a gyereket aludni, jó esetben majd du 4kor kb tudok főzni..
Férjem megint nem tud boltba menni mert általában 6 után ér haza, mikor 7kor zár már hova menjen kb, mire odaér jöhet id ki..
És még akkor azt mondom el is viselné az ember ezt a kínlódást ha az idősek tényleg akkor vásárolnának.
De tegnap is 11.15-kor mentem be a pékségbe a gyerekkel, hazafelé a barátnőméktől, és 3!!!!! láthatóan 65 feletti állt előttem.. Tehát ezek miatt nem mehetek én be 2 órán át, aki amúgy is ott lesz 11 után is..Hát tiszta vicc, én aki home office félállásban dolgozik meg kisgyereke van alkalmazkodjak ahhoz, aki egész nap otthon van, és ha már van miattuk sáv, akkor menjenek már legalább akkor!!!!!! Hogy akkor már legalább 11 után ne kelljen fél órát mögöttük sorban állni. Ti hogy élitek meg gyerekkel?
Mi gátol meg abban, hogy megsüsd otthon a kiflit vagy hogy előre megvedd és lefagyaszd?
Túlzásba estek ezzel a szenvedéssel.
Ki írt olyat hogy minden nap? De ha heti 2* xopx, akkor az már nem is xopás?
De amúgy meg nekem nincsen jogosítványom, mert ilyen életképtelen vagyok na bocsánat, most épp a saját vállalkozásomat építem, de a jogosítvány pl sosem érdekelt, nem is akarok vezetni ha adnának autót jogsival akkor sem akarnék. Szóval villamossal járok, azon meg nem tudok elhozni egy zsugor ásványvizet meg 2 kg banánt meg még az összes többit bocsi. Meglepő? Sok kis apró bevásárlásra osztom el a heti bevásárlást, legalább mindig friss a pékáru nem törik ki a fogam mert ezek a mai kenyerek 1 nap után ehetetlenek, meg nem a fonnyadt mandarint eszem, mert nem tudom ki hogy van vele, de a boltban eláll minden 1 évig, hazahozom itt meg 1 nap után már barnul meg szottyad minden..Ezen kívül van elég sok hivatalos ügyem a vállalkozás miatt is, de az más tészta. Ennyi. Nem abból kell kiindulni, hogy valaki elmegy a kis kombi szuzukijával az Auschanban 3 hetente azt elhoz 30 kg lisztet, meg 20 kg cukrot meg 30 tekercs klotyópapírt. Nem mindenkinek van erre lehetősége vagy egyszerűen van aki nem is akarja így. Mit nem lehet ezen érteni?
31 mi gátolja meg a nyugdíjast abban hogy megsusse otthon a kiflit? Sőt szerintem termesszen otthon búzát is ezzel a logikával.
Nyilván mindenki megoldja és kénytelen is megoldani ezt a helyzetet, de azért panaszkodni ér, ugye? Meg azért véleményünk is lehet erről az intézkedésről?
Amúgy meg nekem nincs akkora melyhutom hogy egy kenyernel többet tudjak tárolni, de egyébként én pl heti egyszer max kétszer csinálok bevásárlást. Amúgy sincs helyem kerülgetni a karton tejet se.
Az gátol abban hogy itthon kiflit sütögessek, hogy:
1. Utálok sütni és nem is tudok, a tavaszi hacacárénál próbáltam mikor 3 hét után kaptam egy csomag élesztőt a péktől, hagyjuk is, inkább leszokunk a kifliről. Maradok annál, hogy elhozatok egy konténer veszélyes árut New Yorkból Koperbe és onnan a Közel-Keletre, vagy írok egy történelmi tanulmányt, a kiflisütögetést meghagyom annak, aki ért hozzá.
2. Időm sincs munkák + 2 éves gyerek + 1 éves kutya + háztartás mellett még kiflit is sütögetni. Kedvem se.
A megvesz és lefagyaszt mint írtam csinálom, de nincs fagyasztóládám, csak 3 fiókos alsó fagyasztóm, amiben kb fullik van a nyáron betakarított aprított eltett rengeteg zöldséf gyümölcs plusz a disznóvágás utáni húsok. Nagy nehezen be tudok szorítani egy egy csomag kiflit vagy kenyeret de inkább nem. Nehogy már még fagyasztót is vennem kelljen ez miatt lassan..Eddig tökéletesen megvoltunk. De mindegy, nem is válaszolok ezekre többet, mert tudom, van akinek az is normális lenne, ha újra jegyrendszer lenne, meg fejadag. Azokkal nincs sok beszélgetnivalóm.
Én tavasszal tök egyedül voltam hónapokig a gyerekkel és igen, rossz volt mert az szokott lenni a ,,rutin" hogy ébredés után kaja, aztán elléptünk a boltba, 10-re hazaértünk, utána főzés és ebéd.Délután 30 perc alvás aztán ki az udvarra.Emiatt az idősáv miatt ez a rutin borult, mindig minden kapkodós volt,rohanós.DE túléltük:D
Most inkább azon morgok, hogy ha már az időseket védve van ez az idősáv ,akkor miért mehetnek bármikor máskor is vásárolni? Illetve ami kiakaszt, hogy én a 3 éves gyerekemet is arra szoktatom, hogy viselje el a maszkot(tudom nem kellene de szeret utánozni így vettünk neki is maszkot és hajlandó helyesen is viselni) erre a nyugdíjas tegnap is csak a szájára tette fel.HA én vigyázok rá, akkor ő másokra miért nem? Ezer helyen leírják, hogy hogyan kell helyesen használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!