Szerintetek létezik nevelő célzatú verés? Tapasztalatok esetleg?
Volt benne részetek? Adtátok vagy kaptátok? Esetleg idővel változott a véleményetek róla?
Kort és nemet is írhattok, hogy árnyaltabb legyen a kép!
20 jól írtad, ez gyerek függő. Minket nem vertek a szüleink, de azért időnként elcsattant egy-két pofon. Érdekes módon 3-unk közül en kaptam a legkevesebbet. Konkrétan egyet, amikor lehulyeztem anyámat. Végül is megérdemeltem. Ilyen kamaszos villongás volt. Na mindegy. De en mindig szótfogadtam, ha megkértek megcsináltam/abbahagytam stb. Minek is kellett volna pofon? Nem az hogy sose csináltam rosszat, de ha szóltak érte, abbahagytam, mint a te gyereked.
Na de a nővérem. Ő direkt. Ő konkrétan direkt provokálta, hogy hol fut bele egy nyaklevesbe. Ő nem hagyta abba, akármit is mondtak neki. A büntetést megszegte. Valamiert ha kapott egy taslit (és sose verték kékre zöldre) akkor lehiggadt szépen. Öcsém meg a másik véglet volt. Annyira nem tudta levezetni a feszkot, hogy addig járt a korsó a kútra... mi csak úgy hívtuk, hogy “könyörög egy pofonert” már felajánlottuk neki, hogy egyszerűbb lenne, ha szólna, hogy szüksége van egy kis pofonra. Valaki lenyomott neki egyet, aztan kibőgte magat és utána rendben volt. (Általában mondjuk ilyenkor minket provokált a testvéreit, nem a szüleinket, de azért olyan is volt).
Nem hiszem, hogy van olyan, hogy egy módszer mindenkinél beválik. En nagyon tartok tőle, mi lesz a kisfiammal mert ő is az egyik fülén be a másikon ki. Meg kicsi, szóval nem tud nagyon veszélyes dolgokat csinálni, de ha mondjuk, hogy nem szabad (amit már megért) vigyorog és szép lassan megismétli a tevékenységet amíg a szemed e röhög. Na ez már az a kategória, ami szerintem nem tolerálható. És fogalmam nincs hogy ertessem meg vele most, hogy amit csinál az olyan szinten agylobbanto, ha nem hagyja abba bizony lesz belőle baj később. Ahhoz pici, hogy meg büntesse
, úgysem értené. Talán az használna ha a kezére csapnék, de sajnálom és nem teszem meg. Így viszont újra és újra rángatja pl a kábeleket. Szóval, ha valaki megmondja a tuti módszert hogy amikor egy gyerek direkt provokálja a szüleit, akkor hogyan lehet megtartani a tekintélyt és “lebeszélni” a hülyeségéről, hálásan fogadom. (A büntetés nem játszik)
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!