Van két gyerekem, és nagyon szeretem őket, de elfáradtam. Az elmúlt 2 évben egy éjszakát se aludtam végig. Viszem a háztartást, és most már napi 4 órában dolgozok itthonról. Arra gondoltam, hogy elmegyek a szüleimhez aludni két éjszakát. Péntek este, aztán vasárnap reggel haza is jövök, hogy egyszer végig aludjam az éjszakát. Meg a fenn álló egy napba nyugodtan összeszedjem a dolgokat, és kicsit utolérjem magam anélkül, hogy folyamatosan megzavarna valami. Kezdek kicsit mindennel elúszni, a háztartás a munka. Szeretném újra tervezni a dolgokat. Viszont azt hogy elmenjek ennyi időre baromi önzőnek érzem a gyerekeimmel szemben. A férjem jobban rajong az ötletért mint én, szerinte megérdemlem, és örülne, hogy kialudnám magam. Ez tényleg önző dolog?
Egyáltalán nem önző dolog, menj el nyugodtan! Sokkal jobb ha pihensz egy kicsit, mint otthon esetleg hulla faradtan, türelmetlenül, idegesen végzed a dolgaidat.
Ne sajnáld magadtól azt a két napot, jó pihenést! :)
(Főleg, hogy a férjed is támogat.)
2020. nov. 30. 15:26
2/7 anonim válasza:
Attól, hogy anya vagy még szabad néha önző döntéseket hoznod. Menj, pihenj, töltődj fel!
2020. nov. 30. 15:55
3/7 anonim válasza:
Miért nem a gyerekeket viszed a nagyszülőkhöz és együtt töltődtök a férjeddel?
Én is sokat gondolok rá, hogy pár napra lelépnék. De aztán eszembe jut, hogy a férjem sem kipihent. Segít, amiben csak tud. Éjszaka ő is ébred a gyerekekhez (általában mindketten felébredünk, hiába csak pár perc, akkor is megszakadt az alvás).
Így én miatta nem tenném meg. Ráadásul nekem nincs kihez menni.
2020. nov. 30. 16:59
4/7 A kérdező kommentje:
Én kelek éjszaka mivel a férjem reggel megy dolgozni. Ő jó alvó így nem ébred fel a kicsikre. Fel kelne, de amúgy is nekem kéne hozzá ébreszteni, plusz megy reggel dolgozni, este jön haza, nem kell hogy még éjszaka is ő keljen hozzájuk. Miután a kicsik lefeküdtek van időnk egymásra. Amúgy meg egyszerű a válasz. Nem tudom ott hagyni őket. A szüleim 98%-ban nincsenek otthon.
2020. nov. 30. 17:03
5/7 anonim válasza:
Menj nyugodtan. És virtuális pacsi a férjednek, vannak még normális apák, férjek, társak. Jó ilyet olvasni 🙂 Az enyém is ilyen, bármikor bármeddig elvan a 2 gyerekünkkel, engem meg "küld", hogy kapcsolódjak ki, amikor csak szükségét érzem. Szóval ne legyen lelkiismeret-furdalásod, ő is teljes értékű szülő.
2020. nov. 30. 17:32
6/7 anonim válasza:
Dehogy önző. Ez a te érdeked, a férjed érdeke és a gyerekek érdeke is. Tudod, a semmiből nem lehet adni, úgyhogy igenis, töltődj fel. :) Jó pihit!
2020. nov. 30. 17:58
7/7 anonim válasza:
#4 félreértettél. Nem azt mondom, hogy ő keljen, csak mi pl. mindketten felébredtünk hiába én szopiztattam.
Csak leírtam, hogy én vinném magammal a férjemet is. Kb. együtt aludnánk 2 napot egyhuzamban. 😄
Totál megértem a gyerekmentes hétvége utáni igényt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!