Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Csak engem akaszt ez ki, hogy...

Csak engem akaszt ez ki, hogy gyereket vállal valaki aztán meg ha kiteszik őket az albérletből sajnáltatják magukat?

Figyelt kérdés
Rengeteg ilyen család van a környezetemben, hogy gyereket vállal a semmire aztán ha el kell menni az albérletből és nincs hova menni meg sajnáltatják magukat. Miért nem lehet először egy önerőre összegyűjteni és csak utána gyereket csinálni?

#Albérlet, gyerekvállalás,
2020. nov. 24. 12:49
 111/137 anonim ***** válasza:
8%
Sajnalom, ha nagyon sok mindenkinek faj az igazsag.
2020. nov. 27. 07:08
 112/137 anonim ***** válasza:
90%

De szeretnék én is ilyen tökéletes lenni. Elméletben így is van, gyakorlatban meg mi is szüleimtol kaptunk a ház nagy részét, nekünk a párommal csak kb 10 milliót (részben hitelből) kellett bele tenni, illetve majd a felújításokra még sokat fogunk költeni.

De kaptunk egy alapot amit sokak nem, biztosan sokkal nehezebb lett volna enélkül. Valamit biztos sikerült volna, de hogy nem lenne családi házunk az tuti.

2020. nov. 28. 02:47
 113/137 anonim ***** válasza:
100%

A dajka vagyok. 106-os nem tudom, mire reagált, de biztos nem az én kommentemre, mert abban elég világosan leírtam, hogy képeztem magam, és dolgoztam is a suli mellett. Egy éves volt a képzés, amit elvégeztem, és ez idő alatt a szó szoros értelmében semmi szabad időm nem volt. Amikor épp nem suliban/gyakorlaton voltam, akkor vagy dolgoztam, vagy tanultam, vagy aludtam. Ezek közül melyikből kellett volna még lefaragnom, hogy tudjak még mellette bébiszitterkedni is? Szóval nekem hiába magyarázod, hogy mennyire kemény egyszerre dolgozni és iskolába járni, megtapasztaltam a saját bőrömön.

Azért nem óvodapedagógusnak tanultam, mert az óvodapedagógusi fizetés nem sokkal több annál, amit most kapok dajkaként, viszont képzésben plusz két évet jelentett volna, rengeteg gyakorlati órával és hospitálással, amiken kötelező a részvétel, és ezek mellett nem tudtam volna annyit dolgozni, hogy eltartsam magam.

Azt meg nem tudom, honnan vetted, hogy sok a szünet. Ugyanannyi szünetem van, mint bármelyik másik dolgozónak. Gondolom, sose dolgoztál még óvodában.

2020. nov. 28. 10:37
 114/137 anonim ***** válasza:
14%

"De aki annyira okos, hogy tudja, mit kellett volna tennem, az nyugodtan írja le, mert nekem ugyan már mindegy, de hátha valaki, aki hozzám hasonló helyzetben van/lesz, valamikor elolvassa és tudja majd hasznosítani."

Csak ismételni tudom önmagam: mást tanulni. Mert nem igaz, hogy nem lehet.

Én leléptem otthonról 18 évesen, mégis elvégeztem egy 3,5 éves gazdasági egyetemet és megtanultam 2 nyelvet. Mindenféle minimálbéres melót csináltam, hogy ki fizessem a pici bérelt szobát és igen, sokszor éheztek sajnos, felvettem diákhitelt is, hogy megéljek, sokszor 7-ből 7-napot dolgoztam/iskolában voltam, szóval, nekem nem kell megmagyarázni, milyen rohadt nehéz kilépni ebből az egészből.

Meg én is szívesebben lettem volna pl. történelemtanár vagy újságíró, de tudtam, hogy csak az lesz, amit magamnak megteremtek.

De tény, hogy olyan a fizum, hogy most 30 évesen nem is kellett albérletbe babát vállalnom, sőt, sírnom sem azon, hogy álmodni sem merek családról. De ugye ki mit hajlandó beletenni...

2020. nov. 28. 16:42
 115/137 anonim ***** válasza:
92%

114

Mesélj még:D Ezek szerint míg tanultál addig épp csak eltartottad magad, így félre semmit se tettél. Aztán bekerültél a munkapiacra, 21.5 évesen hitellel a nyakadba és már úgy dőlt a lóvé, hogy EGYMAGAD megteremtetted a házat,meg a többit.Értjük, mindezt 8.5 év alatt.Nem vagyok tisztában a dolgokkal, de mondjuk a hiteled gondolom nem kell törleszteni, mert elengedte az állam mikor aláírtál 3 gyerekre, felvetted a babavárót stb..stb..Szóval a dadus által befizetett adóból vered a nyálad.Értjük.ÉS mindenhhez a FÉRJED semmit nem tett hozzá.Semmit az égadta világon, mind, mind egyedül érted el:D

2020. nov. 28. 16:56
 116/137 anonim ***** válasza:
6%

115, természetesen a felét a férjem tette hozzá, de nyilván a dajka sem egyedül sír amiatt, hogy nem tud családot alapítani...

Két minimálbéres fizuból nyilván nem ment volna.

2020. nov. 28. 17:07
 117/137 anonim ***** válasza:
85%

Kérdező, te nagyszájú. Van annyi pénzed, hogyha válásra kerül sor, akkor egyedül a te fizudból eltartod a gyerekedet? Ha nincs, akkor ne értetlenkedj más emberek életén, hiszen a kb 100k-s óvodai fizud nem pénz, csak a férjed f.aszával vered a csalánt a saját ház melegéből.

116-os, és ha egyedül sír, mert nincs párja, te EQ 0?

2020. nov. 28. 17:19
 118/137 anonim ***** válasza:
90%

Nyilván átlagkeresetből sem.És nem, a legtöbb pályakezdő nem 600 ezres fizut kap, de mesélj nyugodtan.Sehol nem írod előbbre hogy a férjeddel közösen.CSAK arról írtál, hogy TE..Olvasd nyugodtan vissza magad,az összes hozzászólásod és gondolkodj el azon ,hogy miközben ketten megteremtettétek, addig milyen ember vált belőled, hogy csak a saját érdemednek tekinted azt amit ketten összehoztatok..

És amúgy amit az államtól kaptál babavárót, az ne legyen már a te érdemed.Azt köszönd meg az államnak, meg a többi adózónak, (mert nem csak a te adódból meg a férjedéből adják, hanem mindenkiéből:D).

2020. nov. 28. 17:20
 119/137 anonim ***** válasza:
83%

"de nyilván a dajka sem egyedül sír amiatt, hogy nem tud családot alapítani..."

Jelenleg még nem élek együtt a párommal, és anyagilag függetlenek vagyunk egymástól. De ha össze is költözünk majd, akkor sem fog járni nekünk se lakásvásárlási, se gyerekvállalási, se semmi egyéb állami támogatás, ami más családoknak jár. Magunknak kell majd mindent megoldanunk.

2020. nov. 28. 17:27
 120/137 anonim ***** válasza:
83%
Ja, és megint a dajka voltam (119-es).
2020. nov. 28. 17:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!