Csak engem akaszt ez ki, hogy gyereket vállal valaki aztán meg ha kiteszik őket az albérletből sajnáltatják magukat?
#100 de arra válaszolj már, mi lenne, ha az általad említett munkákat senki nem végezné, senki nem lenne pl dajka, mert alacsony a fizetés, akkor ki is felügyelné/gondoskodna/tanítgatná a gyereked a távollétedben? Elárulom senki. És ne ringasd magad álomvilágba, hogy akkor majd megemelnék a fizetésüket, mert nem emelik most sem, pedig irtó kevés pl a pedagógus is.
Én értem, hogy szíved joga nem dolgozni ennyiért, én sem tenném, én sem választanám ezt a munkát, de basszus, hogy sokadjára nincs benned annyi, hogy ezért nem a másik kérdőre vonása jár, meg magas paciról való kioktatása, hanem leginkább egy köszönöm....Vagy tudod mit akkor inkább tőled még az sem, csak hogy maradj csendben, és örülj a kicseszettül tökéletes életednek.
Neked tényleg komoly gondok vannak az érzelmi intelligenciáddal, az egod meg túlon túl magas.
Kár veled vitázni.
Én vagyok az, aki írta, hogy óvodai dajka. Nem akartam magyarázkodni, de látom, elég nagy vitát kavartam, és sokan egyből el is ítélnek anélkül, hogy bármit is tudnának az életemről, szóval leírom, miért ezt választottam.
Egyrészt mindig is érdekelt az ilyen jellegű szakma, szeretek gyerekekkel foglalkozni, és lehet, hogy túl nagy igényeim vannak, de nem akartam olyan hivatást választani, amiben 1-2 év alatt teljesen kiégek és idegronccsá válok, mert utálok nap mint nap reggeltől estig azzal foglalkozni. Így is volt épp elég bajom az életben, nem akartam még a munkámat is gyűlölni.
Másrészt gyorsan kellett döntenem, hová megyek továbbtanulni. Az már végzős koromban nyilvánvaló volt, hogy nem fogok tudni érettségi után még évekig tanulni, mert anyagi segítségre nem számíthattam senkitől, alig volt megtakarításom, és az iskola + részmunkaidős munka felállás nem sokáig működött volna, mert részmunkaidőből lehetetlen megélni. Ezért minél rövidebb képzést kerestem, és amit végül választottam, csak egy éves volt, és keresett szakma, vagyis utána azonnal mehettem teljes munkaidőben dolgozni, nem kellett attól félnem, hogy hónapokig fogok állást keresni. Akkor ez tűnt a legmegfelelőbb lehetőségnek. Én kérek elnézést, hogy 18 évesen, szinte még gyerekként, úgy, hogy közben anyám a halálán volt (pár hónapra rá meg is halt) nem voltam szakértő munkahelyekkel kapcsolatban és nem tudtam kívülről az összes továbbtanulási lehetőséget. De aki annyira okos, hogy tudja, mit kellett volna tennem, az nyugodtan írja le, mert nekem ugyan már mindegy, de hátha valaki, aki hozzám hasonló helyzetben van/lesz, valamikor elolvassa és tudja majd hasznosítani.
"ha az általad említett munkákat senki nem végezné, senki nem lenne pl dajka, mert alacsony a fizetés"
De azt nem értitek meg, hogy a ti személyes életetek szempontjából nem fontos, más elmegy-e dajkának kevés fizetésért vagy sem. Úgyis elmennek, mindig lesznek olyanok, akik képtelenek többre jutni, de TE, te lehetsz a 100-ból az az egy, aki változtat az életén.
100
Ha tudod miről beszélsz, akkor azt is tudod hogy sokan megpróbálták és soknak meg nem sikerült.Ahogy azt is tudnod kellene hogy mondjuk nem mindenkinek vannak olyan szellemi képességei sem hogy jó diplomát szerezzen,meg azt is hogy sokszor egy egy rossz döntés elég hogy féremenjen egy jó terv,pocsekba menjen az addigi munka és erőfeszítés.Neked szerencséd volt, jókor jó döntéseket hoztál van aki meg nem.
De én kiszálltam a beszélgetésből,mert nem vagyunk egy szellemi szinten.Én látok magam körül más emberi sorsokat és azért mert szerencsés vagyok még nem felejtettem el, hogy honnan jöttem és hogy mennyire könnyen vissza is lehet jutni oda vagy megrosszabb helyzetbe is akár.
92-es vagyok. Nyilván aki vándorolni akar, annak csak az albérlet opció. Én most azokról beszélek akik fixen egy városban, megyében képzelik el az életüket és nem amiatt vannak albérletben, mert bedőlt a hitelük.
Akiknek bedőlt rossz konstrukciót választottak, saját maguktól vagy rábeszélésre (ld deviza alapú hitelek) az már más kérdés. Több száz példa alapján mondom, hogy sokszor rendesen fizetik is a lakáshitelt, de mellette tele vannak áruhitellel, borzalmas kamatú személyi kölcsönökkel, közüzemi elmaradásokkal és ezek együttes nem fizetése után kapcsolódik be a lakáshitelt nyújtó bank az árverési eljárásba, mert csak így biztosított, hogy kielégítést nyerjen a követelése. Magyarán a lakáshitelt nyújtó bank nem egyszer az utolsó fél aki végrehajtást indít és nem a legelső. Kivételek persze vannak. Annyit akartam ezzel írni, hogy a hitel nem ördögtől való dolog, csak egyrészt jól kell kiválasztani, másrészt nem agyba főbe felvenni hiteleket karácsonyi ajándékra, nyaralásra, új tévére stb. Tőlem mindenki úgy, meg ott él ahol akar, de szerintem az albérlet hosszú távon nem biztonságos főleg nem emelkedő albérlet árak mellett.
"Úgyis elmennek, mindig lesznek olyanok, akik képtelenek többre jutni,"
Jajj de cuki, szóval szerinted aki dajka, az azért lett az, mert úgyse képes többre jutni? Na jó, beléd tényleg kár továbbra is bármilyen szó, olyan szinten érzelmi analfabéta vagy, hogy arra szavak nincsenek.
Tudod sokan azért dajkák, mert ezt szeretik csinálni. És ez a te és a gyereked érdeke is, hogy ne egy nem oda való ember gondozza már a csemetédet, de látom neked mindegy. És akkor még te bizonygatod, hogy nem nézed le őket? Hát hogyne néznéd már, mikor alapból addig jutottál, hogy tuti azért az ami mert "csak ennyit volt képes kihozni magából". Te mindenkinek így köszönöd meg a munkáját? Büszke lehetsz magadra.
Az meg senkit nem érdekel, szerinted ki a 100-ból az aki mást tudna csinálni, ha egyszer nem akar, mert ezt a foglalkozást csinálja szívvel lélekkel. Arrogáns vagy meg ostoba.
A dajkara reagalnek. Annak aki ezt a kozel 10 oldalt elolvassa hatha segtiseg, ahogy EN latom. Nincs baj a dajkaval egyaltalan. Sot azt mondom, h gyerek mellett kifejezetten jo allas. DE arra valaszolj legyszi, hogy miert nem vallaltal bebiszitterkedest mellette? Este, hetvegen. A masik, amikor latszott, h keves a penz miert nem kepezted tovabb magad?Gondolom nem jartal fosulira, ott vannak az allami kepzesek, de ha tegyuk fel nappalira, allami nem tudtal volna menni, miert nem jelentkeztel levelezore? Mellette tudtad volna a gyerekvigyazasbol fizetni. Tehat ahogy en latom: vegzett dajka vagyok, elmegyek oviba, bolcsibe nem tudom hova, delutanra, estre, hetvegere bebiszitterkedes, esetleg tovabbkepzem magam es tanulok ovononek, fejlesztopedagogusnak, igy tudom elkepzelni. Kemeny? Az hat, ezt senki sem vitatja.
106as, nem azert maradnak mert nem lennenek kepesek, hanem mert igy a kenyelmes. Jo munkaido, ott a sok szunet, kaja helyben, esetleg lehet haza is vinni. Lehet keves a fizu, de lassuk be gyerek mellett tokeletes.
107, 108 stb.. kushajd már, bakker! Nem veszed észre, hogy senki nem kiváncsi erre a sok öncélú okoskodásra? Mindenki hülye, csak te vagy helikopter, ugye?
Komolyan mondom, engem rég cseszett fel ennyire gyakoris válaszoló. De te annyira egy sötét ostoba vagy, hogy nem bírtam udvarias maradni. Szerintem ne egesd magas tovább!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!