Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyire normális, hogy...

Mennyire normális, hogy nagyon nem bírom a babasírást? Fog ez változni?

Figyelt kérdés

23 éves lány vagyok, soha nem voltam igazán oda a kisbabákért, lehet azért is, mert minden oldalról én voltam a legkisebb a családban jó ideig és az ismerettségi körben sem volt kisgyerek.

Aztán 19-20 évesen, azért valamennyire beindultak az anyai ösztöneim, mert akkor nagyon úgy voltam, hogy én már szeretnék gyereket (addig nem nagyon izgatott, hogy lesz-e valamikor gyerekem).

Persze nem lett azóta se, hisz még fiatal vagyok, viszont most van a családban újra kisbaba és ha meghallom, hogy sír falra tudnék mászni. Megjegyzem kb két évestől fel fele már tök jól elvagyok a gyerekekkel ők is imádnak, de a babákat csak messziről szeretem.

Persze, gondolom senki nem szereti a babasírást, de én egy másodpercig sem bírom.

Szeretnék még mindig gyereket egyszer majd, de így nem tudom.

2020. nov. 20. 14:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
97%
A legtöbben nem szeretik, fura is lenne szeretni. Épp ezért törekszünk arra, hogy minél hamarabb megnyugtassuk, megvigasztaljuk a babát, és azon vagyunk, hogy minél kevesebbet sírjon
2020. nov. 20. 14:41
 2/11 anonim ***** válasza:
78%
Hàt èn elmondom akkor neked, hogy èn most sem bírom a baba síràst, se az enyimèt, se màsèt ( azt fôleg nem ) màr tùl vagyunk ezen az idôszakon, 3 èves a kislànyom, túlèltem:) Nem azt mondom, hogy a falta màsztam tôle de mindig lett egy belsô feszültsègem kisebb gyomoridegem a síràstól. Ez nem tàntoríthatott el egy gyerektôl azèrt, ès egy ujabbtól sem fog:)
2020. nov. 20. 14:43
 3/11 anonim ***** válasza:
96%

Egy idő után a saját gyereked sirasa ellen védekezik az agyad. Meg ott tudod hogy rajtad áll hogy mikor lesz csöndben végre.

De másé az meg jó hogy idegesít!!! Főleg h csak remenykedhetsz h valaki befogja neki.

2020. nov. 20. 14:43
 4/11 anonim ***** válasza:
96%
Van abban ösztönösség hogy nem bírja az ember a babasírást. Jóesetben a baba igényeinek kielégítésével megszünteti a sírást, tehát a természet egyik eszköze hogy a felnőtt egyed gondoskodik a kicsinyeiről.
2020. nov. 20. 14:46
 5/11 anonim ***** válasza:
Más baba hangját nem szeretem, a saját lányomnak gyönyörű, mély hangja van, mindig is nagyon tetszett, de nem is bőgött annyit, hogy zavaró legyen. Szerintem nagyon más egy idegen babát hallgatni, mint a sajátodat.
2020. nov. 20. 15:12
 6/11 anonim ***** válasza:
78%
Én is így voltam sokáig. Addig, amíg nekem nem született gyerekem. Azóta elviselem más babák sírását is.
2020. nov. 20. 15:57
 7/11 anonim ***** válasza:
74%

Amikor a saját gyerekem sír vagy hisztizik, az egy idő után "idegesít", mert tudom, hogy nekem kell megoldanom.

Ha más gyereke sír vagy hisztizik, nem idegesít, sőt egy-két nehéz szitu után még örülök is neki, hogy nem az enyém, hanem másé. Szinte zene füleimnek. 😂

2020. nov. 20. 16:34
 8/11 anonim ***** válasza:
94%

Ez a normális, ha idegesít. Akkor talán teszel ellene, hogy ne sírjon.

Képzeld milyen lenne, ha "zene füleimnek" érzésed lenne.

2020. nov. 20. 16:44
 9/11 anonim ***** válasza:
91%

Teljesen normális.

Nekem mondjuk a lányomnak olyan mélyhangja volt, hogy az nem viselt meg.

Ellenben a fiamnak olyan magas vinnyogó hangja volt, hogy a kréta csikorgása a táblán felüdülés volt ahhoz képest. Ez egy idő után jobb lesz.

2020. nov. 20. 16:53
 10/11 anonim ***** válasza:
64%

Szerintem is normális, nem épp egy kellemes hang a csecsemők sírása. A sajátoddal is próbálod minél gyorsabban megoldani, hogy ne sírjon, másénál meg "nem rajtad múlik", szinte tehetetlen vagy és azért frusztráló, hogy ott sír és semmit se tehetsz.

Az én lányomnak nagyon magas és erős hangja volt. Hallottam elötte is már sírni újszülöttet, de ő nagyon torkaszakadtából sírt, amikor megszületett és méricskélték, felakartam állni, hogy csináljak valamit mert szó szerint, mint akit bántanak, annyira ordított... Még a szülésznő is megjegyezte, hogy jó erős hangja van. Álom baba volt, nem hasfájós se semmi, de a hangjával poharat lehetett volna repeszteni 🤷🏼‍♀️

2020. nov. 20. 18:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!