34. Héten meg semmi kelengye nincs megvéve és lehet hogy beindult a szülés?
Tudom, furcsa az, hogy semmi nincs megvéve, de nagyon babonás vagyok. A családban volt már vételes és halva született baba is, így a férjemmel úgy döntöttünk, hogy csak a 35-36 héttől fogunk vásárolni. Pár órája fájdogál a hasam és végig futott az agyamon, hogy ha most indulna be a szülés akkor semmi sem lenne a kicsinek.
Eddig 2 erősebb görcsölés volt ami 20-40 perc különbséggel jött. Szerintetek megindult?
Nem szeretném feleslegesen felhívni az orvosom.
A másik, volt aki a pici születése után vett meg mindent vagy kozvetlen szules előtt ? Mennyire volt néhez utána/ közvetlen előtte beszerezni a kelengyét?
"Babakocsira 1 honapot kellett varni, mig lejott a katalogusbol rendelt tipus"
Jofogas vagy fb csoportokban azonnal elvihetőt is lehet találni. Amúgy se annyira sürgős. Első 1-2 hétben sokan nem is viszik ki. Ha mégis akkor kézben is kiviheto kicsit levegőzni.
Mondjuk, most azért a közelgő ünnepek, meg a vírushelyzet miatt, egyre több cég minimum 14 napos határidővel számol.
Azért, majd erre is figyelj.
#24: vehet magán személytől azonnal is.
A gyorsan fogyó dolgokat meg rossmann, dm azonnal meg tudja venni.
Ha babona miatt így látja jónak simán megteheti. Annyi kompromisszumot kell kötni, hogy akkor nem biztos, hogy a vágyott termék lesz mindenből.
Tulajdonképpen némi ruha, egy csomag pelus és anyuka közelsége és cicije ami igazán fontos, minden más nélkül a baba elvan, te meg kibirsz max 1-2 hetet amíg beszerzel mindent amit szükségesnek gondolsz.
#23 gondolom akkor te pontoztal le😀
Az h ket gyerek es egy 8 oras melo mellett terhesen Covid idejen nem shoppingoltam hetekig es honapokig mint masok, nem azt jelenti h keptelen vagyok egy napot raszanva a szulesi szabimon jo donteseket hozni a korabbi szuloi tapasztalataim alapjan netes rendelesekkel. Nekem nem okoz oromet boltokat jarva 3-4 lehetosegbol valasztani, ellenben nagy amazonos leven szivesebben mazsolaztam ejjelente tobb 10-100 ajanlatbol a nekem tetszot, amikor nem tudtam aludni es a vegso rendelest valoban a 34.heten adtam le, egyszerre.
Ez egyebkent nem verseny, csak nem vagyunk egyformak, nem azonosak a preferenciaink, a csaladi hatterunk. En is vallalom h babonas vagyok ezugyben, elso gyereknek is csak 35.het kornyeken vettem meg mindent egy het alatt. Ott pl sokszor belefutottam h 3 bababoltban sem talaltam meg azt amire igazan rabolintottam volna, de mar nem akartam tovabb maszkalni (gyulolok boltokba jarni) igy vettem egy valamilyet. Az mennyivel jobb...
En nem ertem itt az embereket... En csak leirtam, hogy pl nalam hogy volt, hogy varni kellett, s amit kineztem nem jott le par napon belul.
Ezzel nem azt akartam a kerdezonek mondani, hogy o is igy jar majd, de szamoljon a dolgokkal. Illetve azt is leirtam, hogy engem nem zavar, ha mas meg maskepp gondolkodik. Szerintem szemelyiseg fuggo. De ezert lepontozni...ez itt nagy divat, de hajra 😁
"Szerintem az a beteg hogy 1 hónappal a kiirt előtt nincs semmilyen a gyereknek."
Miért mégis mi kell annak a gyereknek, amit nem lehet megvenni az első boltba betérve?
Semmi.
Pelenka, pár ruha és takaró. Ennyi.
A többi ráér. A legtöbb csak extra a kényelemért.
Amikor a lányom idő előtt megszületett, még a kiságy se volt összerakva, a ruhákkal meg nem mentünk semmire, mert kisebb kellett.
Az apja fogta, bement az első tesco-ba, leemelt pár több darabos csomagolt premi ruhát (egyébként is sok ruhát onnan vettünk), vett pelenkát és készen is voltunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!