34. Héten meg semmi kelengye nincs megvéve és lehet hogy beindult a szülés?
Tudom, furcsa az, hogy semmi nincs megvéve, de nagyon babonás vagyok. A családban volt már vételes és halva született baba is, így a férjemmel úgy döntöttünk, hogy csak a 35-36 héttől fogunk vásárolni. Pár órája fájdogál a hasam és végig futott az agyamon, hogy ha most indulna be a szülés akkor semmi sem lenne a kicsinek.
Eddig 2 erősebb görcsölés volt ami 20-40 perc különbséggel jött. Szerintetek megindult?
Nem szeretném feleslegesen felhívni az orvosom.
A másik, volt aki a pici születése után vett meg mindent vagy kozvetlen szules előtt ? Mennyire volt néhez utána/ közvetlen előtte beszerezni a kelengyét?
6, ez azért elég beteg.
Mit csináltál volna, ha sose jön össze?
Szia!
Azért azt ne felejtsd el, hogy a Covid helyzet miatt vannak kórházak, ahol 48 órával szülés után kiraknak.
Tehát apukának adott esetben nem 4 napja lesz beszerezni a holmikat, hanem lehet, hogy csak 2...
Plusz mosni, vasalni, összeszerelni, titeket látogatni/szállítani stb.
Illetve a védőnő és a gyerekorvos is benéz a baba születése után 1-2 nappal.
Szerintem a legfontosabb kezdőszett:
- pelusok, bodyk, rugdalózók, 1 overál
- kiságy-matrac (ennek pl szellőznie sem árt, mielőtt beleteszel egy újszülöttet...)
- légzésfigyelő
- autós babahordozó
Az összes többi 5 perc alatt megvásárolható (pl. hőmérő), vagy az sem gond, ha csak hazaérkezés után pár nappal kerül a helyére (pl pelenkázó asztal, babakád).
Én 2 naposan vesztettem el az első babámat. Extrém koraszülés volt, így semmink nem volt még számára.
100%-ig meg voltam győződve, hogy a következő terhességem alatt SEMMIT nem veszek meg előre... De a 20. héten találtam egy gyönyörű, akciós babakocsit. A 22. héten egy pihenőszéket. És így tovább :))
A 34. héten megvettük a kiságyat és a matracot. A 37. héten összeraktuk.
Nem ezen múlik, hidd el.
Gondolom, számodra is egyértelmű, hogy nem azért érte ez a veszteség a nővéredet, mert 3 héttel korábban összerakott egy kiságyat. Abszurd gondolat, ugye? Na, ebből indulj ki. Vagyis vegyél kiságyat bátran:) Sok sikert!
11
Szerintem az a beteg hogy 1 hónappal a kiirt előtt nincs semmilyen a gyereknek.
Ha sosem jön öszze? Akkor odaadakozom ahogy tettem is miután kinőtte a gyerek. Na bumm
A rövid/vékony anyagú ruhàknak szerintem nagyon örültek az Afrikai gyerekek.
A vastagabbaknak meg az itthoni ràszorulók.
Több is veszett Mohàcsnál.
#14: kiságy és légzésfigyelo sem annyira fontos ha együtt alszanak.
Mi vettünk ugyan, de hogy minek azt nem tudom :)
Nem értelek.
Ha mindenképpen szimulátor szülés után akartál vásárolni, nyilván van terv, ki és hogyan oldja meg. Akkor nem mindegy, hogy a 34., 36., vagy 40. héten teszi meg?
Neten megrendeltem egy nap alatt mindent, 3-5munkanapon belul megerkezett, amikor megjottek a csomagok aznap ki is mostam, rendelestol szamitva 6napon belul a komplett ruhatar behajtogatva tisztan. Egyeblent meg legvegso esetben &ferjed bmikor megveszi amig a korhazban vagy.
34hetesnek ugysem az 56os meret kell¹, ugyh csak pihenj, magnezium es noveszd meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!