Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Első baba születésénél mi...

Első baba születésénél mi volt az, amiben másképp gonsolkodtal a ferjeddel?

Figyelt kérdés

Olyanra gondolok például, hogy mindenben odaadó kedves megértő apuka volt a baba születése után... Tehát egy álom férj, apuka

Vagy neki is bele kellett rázódni valamibe? Mi az amit nem értett hogy kéne másképp?

Az én férjemmel folyamatos küzdelem volt az alvás. Borzasztóan kimerültem, és ő nem értette, hogy miért, hiszen itthon vagyok. Ő pedig dolgozik, és ő jobban elfárad. Nem látta át, hogy ez nincs így.

Vagy hogy ő a KÖZÖS gyerekünk, neki is lehetne kettesben töltenk vele időt, pár órát nélkülem. De ő úgy látja hogy ez az én feladatom mert én vagyok az anyja.

Sajnos a mai napig nem tudok vele megértetni dolgokat hiába mondom el százszor.

Nektek volt/van hasonló?

2020. nov. 15. 20:08
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

“Az en ferjem is ilyen "volt"... Részben mar mas.”

Nem màs. Pont ez a lènyeg, hogy bàrmelyik fèrfi kèpes vàltozni ha van oka rà, illetve fontos neki annyira a felesège, a hàzassàguk, a csalàdja hogy vàltoztasson ha kell.

2020. nov. 15. 21:53
 12/21 anonim ***** válasza:

2-es vagyok.

Elötte is hasonló volt, de én utolsó 1 hónapomat korházban töltöttem, és akkor viszonylag rend fogadott itthon.

Álandóan veszekszem vele higy pakoljon el maga után, inkább képes halmozni az asztalon mindent.. Nem tudom hogy változtassak rajta.. Kérdező, szerintem teljesen ugyanúgy vagyunk. Ha jutsz valamire, oszd meg velem.

2020. nov. 15. 22:02
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is voltak gondok. Pl csak én keltem a babához, mert mellette háború törhetne ki arra sem ébred fel. Konkrétan emlékszem egy éjszakára mikor 3 órát üvöltött a kezemben a gyerek a hálószobánkban és csak akkor ébredt fel mikor már én keltettem hogy vegye már át, mert reggel 4 van és egyetlen percet nem aludtam. De sok hasonló éjszakánk volt ezen kívül is az első hasfájós időszakban.

Pelenkázott, fürdetett, sőt néha még altatott is de ő se értette a mérhetetlen kimerültségem okát. Bő egy év volt mire igazán összecsiszolódtunk családként is. A mai napig irányítanom kell a férjem hogy miben segítsen, viszont ha szólok akkor már csinálja is (többé kevésbé).

Őszintén megmondom hogy ha az első évben nem segít annyit anyukám amennyit akkor biztos vége lett volna a hazassagunknak.

2020. nov. 15. 22:14
 14/21 anonim ***** válasza:
46%

Nálunk is én csinálok kb mindent a gyerek körül. Fürdetés,öltöztetés,pelenkázás,séták,köröm vágás és még sorolhatnám. Éjszaka ha felkel egyetlen egyszer sem ment ő az 1 év alatt,mert mellen alszik vissza és az ugye az én reszortom. De mindenre van kifogás,általában az,hogy én jobban tudom,mert én szoktam csinálni. A házimunkába,főzésbe besegít. Amíg zuhanyozom vagy megiszom a kávém ha itthon van átveszi szó nélkül,játszik vele,foglalkozik vele. Egyébként ilyenkor minőségi időt tölt vele,csak rá figyel,nem a telefont nyomkodja például. A barátnőm erre szokott panaszkodni,hogy amikor a férje átveszi nagy kegyesen a 7 hónapos babát akkor is fél szemmel a tévét lesi meg nyomkodja a telefont.

Én is mondtam már,hogy vigye el néha sétálni,mert már nagyon szükségem lenne arra hogy magammal tudjak foglalkozni. Minek kell nekem is mindig mindenhol ott lenni? Anyósomékhoz egy héten egyszer tutira megyünk,miért kell nekem is mindig menni? Mindig az volt a válasz,hogy a cici...mi van ha elkezd üvölteni a ciciért. Most egy éves és ma először elvitte 3 órára,semmi baj nem volt,teljesen jól eljátszott,nem hiányolt engem sem a cicit. Azért 1 évesen hiába iszsz már illik kibírni pár órát anya nélkül,de ha soha nem próbáljuk ki,sosem szokja meg hogy nem vagyok mindig ott. Ezekkel érveltem és úgy néz ki most már érzi ő is annyira a kötődést köztük,hogy el merte vinni. Szerintem eddig félt,hogy ő nem fogja tudni megnyugtatni,ha esetleg rázendít. Szóval igen,nálunk is ez idő és lassan alakul ki köztük a kötődés. De imádja a fiát azt látom csak eddig nem tudott mit kezdeni vele,most sem mindig de alakul.

2020. nov. 15. 22:38
 15/21 anonim ***** válasza:
49%
10 napos a lányunk. Császáros szülés volt. Egyenlőre nagyon odateszi magát a napi teendőkben. Magától pelenkázza a gyereket, pedig nagyon félt tőle, fürdet, kaját csinál neki, figyel rá, boltba-gyógyszertárba jár, mellette ha dolga munka szempontból azt is elintézni, takarít házon belül és kívül is, figyel rá, hogy tudjak napközben aludni egy kicsit. Most éjjel volt először, hogy nem ébredt fel az éjszakai etetésre...bocsánatot kért érte. Nagyon büszke vagyok rá és szerencsésnek érzem magam, hogy ilyen jó apa. Sajnálom, hogy a te férjed nem tudja ésszel felfogni, hogy egy baba/gyerek ellátása nem olyan egyszerű feladat és nem segít semmiben. Egyáltalán nem próbál kettesben lenni a gyerekkel?
2020. nov. 16. 07:15
 16/21 anonim ***** válasza:

9 hónapos a lányunk. Azóta férjem itthon van HO-ban a vírus miatt. A legelső perctől mindenben segít. Büfiztetett, pelenkázott, begyújtott, az elején ő csinált nekem reggelit, vacsorát, ő főzött 1 hónapon keresztül. Így tudtam teljes mértékben a babám igényeit kielégíteni, plusz zombi voltam (tudom, sokan másik gyerek mellett is egyedül csinálnak mindent, de miért ne fogadjam el a segítséget?) . Emellett a babával is sokat volt. (viszonylag kötetlen a munkája)

Persze azóta ez megváltozott, összeszedtem magam, baba sem annyira függő már, így én főzök, takarítok (én szeretem csinálni...). De letakarítja maga után az asztalt természetesen, ez szerintem egyértelmű... , stb. Ha bármire megkérem, amikor ideje van rá, megcsinálja. Nagyon sokszor én szólok rá, hogy nyugodtan menjen vissza dolgozni, i got this. Ha látja, hogy nagyon kikészültem, akkor kicsit átveszi a babát is. Van, hogy az ölében játszik, amíg ő dolgozik. Az egyetlen, amit nem csinál, hogy nem kel éjjel, mert 1. A babám sikítófrászt kap, ha nem engem lát meg először amikor felsír, 2. Mindig szopizik, amikor felkel. Egy rossz szavam nem lehet.

2020. nov. 16. 08:38
 17/21 anonim ***** válasza:
95%
Nálunk az van, hogy ha itthon van, játszik és alszik. Ha szólok neki, hogy egész nap játszik, akkor lefekszik aludni. Leszarja, hogy a gyerek nekem ordít egész nap, sokszor már reggel 8-ra kikészít, mert semmi nem jó neki, egész nap sír, igazi több emberes baba. Ha szólok mikor hazaér, hogy köszönjön a gyereknek, hát én csak le akarom passzolni neki, hogy várhatom el, hogy ő munka után a gyereket rendezze, neki nem jár a pihenés, ő fáradt. Tudom mit csinál a munkahelyén, csak annyi a dolga, hogy néznie kell 12 gépet, hogy jól mennek e, és ennyi, egész nap nem csinál semmit, csak sétálgat, nyomkodja a telefonját és fél órás-órás szünetekre járkál. Meg hát a gyereknek úgyis az anyja kell. Ha ki szeretnék takarítani mikor szabadnapos, akkor is, mindig azt mondja, hogy ezt biztos most kell csinálni. Úgy figyel a gyerekre, hogy közben játszik és ott sír a lába alatt vagy éppen a telefonját nyomkodja közben. Mondom neki, akkor álljon neki ő főzni vagy takarítani, ha nem képes figyelni a gyerekre, de hát ő biztos nem. Amíg nem voltunk együtt addig takarított, egyedül élt. Néha néha elmosogat, akkor térdre kell borulni előtte, mert úristen, ő mekkora király, hogy mennyit segít. Az anyjának is fényezi magát, hogy ő mennyit segít. Elmondtam, hogy csak játszik meg alszik, erre az volt az anyja válasza, hogy a panelban mit lehetne mást csinálni. Ha kérem, hogy vigye el a gyereket sétálni, nem hajlandó, nincs kedve, majd elviszi. Etetni sem hajlandó, mert engem kenjen össze, ne őt. Csúnyán beszél a gyerekkel, türelmetlen vele, mert sírós baba. Az elején rengetegszer külön aludt, pedig aludt és alszik is éjjel gyerek. Azt csinálta, hogy 7 órakor elvonult, hogy ő fáradt, alszik, erre éjfélig, fél egyig telefonozott, aztán elment dolgozni hajnalban, hazajött, aludt, mert ugye éjjel nem, felkelt, lefürdött és megint elvonult korán. Sosem kelt egyszer sem a gyerekhez, meg amúgy is így alszik, hogy bombát lehetne robbantani mellette. Vásárolni is én járjak. Már többször kiakadtam sírásig, olyankor 2 napra megváltozik, aztán megy elölről az egész. Facebookon bezzeg tudja mutogatni, pózolni vele, meg mindenkinek dicsekszik. És ő akarta a gyereket, nem én. Persze nem bánom, hogy van, ő a mindenem, imádom, de azt bánom, hogy ki az apja. Múltkor már pakoltam össze, hogy elmegyünk, de ne, ő szeret minket, mindent értünk csinál, miuattunk dolgozik stb. Nem tudom mi lesz ennek a vége. És még akar gyereket, de nem ment el az eszem, hogy többet szüljek neki. Szegény kisbabánk pedig úgy várja az apját, úgy örül, mosolyog, beszél neki, ő meg leszarja mert játszik. Majd játék után foglalkozik vele, de jajj, véletlen elindított még egyet, most feljött az XY...
2020. nov. 16. 09:00
 18/21 anonim ***** válasza:
0%
Nem gyerekvállalás előtt kellett volna gondolkodni, hogy kinek szültök? Ész megáll, komolyan.
2022. nov. 9. 15:43
 19/21 anonim ***** válasza:
#17 mi a helyzet azóta?
2022. nov. 9. 20:49
 20/21 anonim ***** válasza:
Társkeresőzött a hátam mögött, ahogy sejtettem is, kurvákat hívogatott, faszfotózott, de bemagyarázta, hogy én ok nélkül vagyok féltékeny. Szerintem csalt is, de soha nem sikerült rábizonyítani, pedig biztos vagyok benne. Most jönne vissza hozzánk persze, gondolom mert nem talált senkit.
2022. nov. 18. 20:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!